”Armonii de primăvară” la Târgu Ocna

”Armonii  de primăvară” la  Târgu Ocna

În prag  de primăvară, când o dată cu sărbătorirea Mărțișorului și a  celei mai frumoase dintre ființe – femeia, florile  devin cel mai gingaș simbol al iubirii,  îndrăgostită de  culori și de farmecul lor atunci când  acestea cuprind cu dragoste  conturul unui tablou,  doamna Lucica  Mușat ne invită la un moment sublim, care va avea loc la Salina Târgu Ocna. Este vorba de deschiderea expoziției  ”Armonii de primăvară”, care oglindește  truda de mai mulți ani a acestei creatoare de frumos, Lucica Mușat. Expoziția cuprinde și peisaje  astfel că oamenii cu sufletul deschis, se pot bucura în adâncurile  de la Baza turistică a Salinei Târgu  Ocna (vizitată în fiecare an de zeci de mii de turiști), de  frumoasele  lucrări expuse pe simeze. Înscrisă în rândul evenimentelor  organizate de Asociația Culturală ”Cantores Animae” și realizată în parteneriat cu Societatea Națională a Sării (Salrom) – Sucursala Târgu Ocna, acest eveniment  este un omagiu adus  regretatului pictor buzoian Vasile Mușat. Prin pictarea a numeroase biserici de pe cuprinsul  întregii țări (la Mangalia, Drobeta Turnu Severin, Larga – com. Dofteana și altele), el a fost un adevărat vector, care a creat o spiritualitate, dăruindu-se  cu devotament și credință acestui  scop. De la Vasile Mușat ( care a fost și pictor de șevalet, cu  multe expoziții de pictură), el idendificându-se  prin numeroasele lucrări realizate cu  speranțele și dorințele iubitorilor de artă, a deprins soția sa, Lucica multe taine ale picturii. Astfel, păstrând cu mare sfințenie  lucrări  ale  regretatului său soț, s-a înfiripat această chemare tainică de a picta  a doamnei Lucica Mușat.  În expoziția ce va fi deschisă  luni 1 martie 2021 în jurul orei 13  în Salina Târgu Ocna iubitorii artei plastice vor putea admira, alături de tablouri cu flori și peisaje de iarnă precum și lucrări ce surprind  farmecul mării.

”Atingând”  sensibilitatea unui suflet  iubit de oameni, care este  mult  îndrăgostit de frumos mai menționăm un fapt: Lucica Mușat este și autoarea unui volum de poezii (”Pecete de iubire”), ce va fi lansat în curând, poetul fiind  – după cum nota  scriitorul Nicolae Dragoș ” nu o clipã pentru ieri /  El este timpul fãrã de – ncetare / Cum e lumina pentru care speri /  Urcând prin univers din zare-n zare.”

Expoziția ”Armonii de primăvară”, care  este cu vânzare, rămâne deschisă la  Baza de tratament de la Sucursala Târgu Ocna a Societății Naționale a Sării,  până la sfârșitul lunii aprilie.

 

 

Distribuie articolul!