Imaginile zilei – miercuri 14 aprilie, Slănic Moldova, ora 14.30, zona după izvoare

Imaginile zilei – miercuri  14 aprilie, Slănic Moldova, ora  14.30, zona  după izvoare

 ATENȚIE  LA  DRUMEȚII! 

 

  Jandarmeria recomandă persoanelor care se află în prezenţa animalelor sălbatice să se adăpostească în locuri care asigură protecţia, să facă zgomot pentru a evita întâlnirea cu animalul sălbatic, să nu se apropie pentru a fotografia sau filma acel animal, să nu-l hrănească sau să nu-l lovească cu pietre sau alte obiecte. Trebuie solicitat  sprijinul jandarmilor printr-un apel la 112.

   

 Fotografii de Nicu Chiriac

Din  comentariile celor  care s-au întâlnit cu ursul:

* La doi pași de centrul orasului Sinaia, pe la ora 8:30 seara, in iulie anul trecut m-am întâlnit cu un urs!  Plecasem să cumpăr niște mâncare pentru micul dejun de a doua zi, și… M-am intâlnit cu el fața în față, la nu mai mult de 4-5 metri distanță… Am înlemnit. Dar țin cu ursul ! Serios. Nu e vina lui. Este vina noastră. El, săracul, caută de mâncare.  Cine i-a tăiat pădurea ? Cine îi dă de mâncare, chiar și involuntar ? Cine l-a învățat așa ? Noi.

 

** Situația actuală este un anormală! Ursul este vârful  lanțului trofic  în biotopul din România,  deci nu are alți dușmani naturali posibili, decât tot Omul. Iar Omul actual, corect politic și ecologist, dorind să se arate iubitor de natură, cu orice preț se străduiește să-l protejeze și îl mai și hrănește, regulat și neregulat. Deci, toate astea favorizeaza înmulțirea – creșterea  numerică… (Și dependența ursului presupus sălbatic de  Om).

 

*** Unde a ajuns țara asta, să nu mai poată rezolva nici măcar o problemă ancestrală, aceea a controlului înmulțirii sălbăticiunilor, pe care puteau s-o rezolve până și oamenii peșterilor…

 

**** În orice țară care mai are urși (US, Canada, Rusia) un urs de tomberon care recidivează e impușcat. Punct.

 

***** Soluții: dacă vedeți un urs la orice distanță, amintiți-vă  că aleargă cu până la 40 km / oră. Nu aveți timp să faceți poze… retrageți-vă încet cu fața spre animal și părăsiți zona. Nu vă panicați, nu țipați și nu fugiți – aceste acțiuni pot agita ursul și pot provoca un atac. Dacă sunteți atacați, folosiți un spray iritant (există produse speciale pentru urși – căutați spray iritant împortriva urșilor – bear mace).

 

 

 

 

 

Distribuie articolul!