Încă un proiect frumos finalizat, din suflet și cu succes

Încă un proiect frumos  finalizat, din suflet și cu succes

 

Asociația  ÎMPREUNĂ PENTRU VIITOR  BACĂU,  ce are ca președintă pe Cristina Gușu și vicepreședinte pe Florentin Iftime, a finalizat recent încă un proiect frumos – anexarea și mobilarea a două camere a unei locuințe la o familie cuprinsă de greutățile vieții . Această lucrare a fost realizată  în satul Tisa Silvestri, acolo unde  inimoșii  membri  ai  asociației  menționate  au mai ridicat o casă pentru o familie cu mulți copiii!  Acest sat ”sărăcăcios și anonim,  ce stă cuibărit  în brațele dealurilor acoperite cândva cu vii și livezi” (după cum aflăm de pe internet), este situat  dincolo de  codrii Bacăului, pe drumul  național care urcă și coboară spre  Vaslui, în preajmă fiind  frumoasa  mănăstire Tisa Silvestri. Aici, în  această ”vatră de sihăstrie românească”  membrii Asociației ÎMPREUNĂ PENTRU VIITOR BACĂU  au cunoscut  un preot drag sufletului oamenilor, părintele Ioanichie Borș, care a slujit la Mănăstirea ”Buna Vestire” din Tisa Silvestri (unde  un mare număr de maici fac ”să ardă nemistuitor dorul  de cer”), în prezent   sfinția sa activând la Mănăstirea  Agapia. La  inițiativa părintelui Ioanichie în urmă cu doi ani la Tisa Silvestri,  cu sprijinul membrilor  asociației,  a fost  construită o nouă locuință pentru familia Moraru, la sfințirea  acestei case (în pragul sărbătorilor de iarnă),  fiind trăite cele mai puternice emoții,  cu cele mai calde cuvinte de mulțumire.

Acum, alături de părintele Ioanichie, membrii Asociației ÎMPREUNĂ PENTRU  VIITOR  BACĂU  au adus o bucurie  familiei Cornea Laurențiu și Nicoleta, o familie necăjită, cu probleme medicale.  Georgiana – Elena, ”vlăstarul” acestei familii, elevă în clasa a V a. Alături de cei dragi ea s-a bucurat de   cea mai mare  fericire, la finalizarea lucrărilor,  întâmpinându-i  cu o mare dragoste de fiecare dată pe cei care  au venit în ajutorul  familiei  sale.  Cristina Gușu, președintă a  asociației, ne-a declarat:” A fost un proiect frumos, și totodată special, ca fiecare din  cele de până acum! Aici am avut și  <<raza de Soare>> care să ne motiveze – pe Georgiana – Elena, fetița care ori de câte ori  ajungeam la ea, tremura de bucuria  revederii. Ea și-a  pus speranța în noi și iată că Dumnezeu ne-a ajutat  și ne-a dat puterea să vedem lucrurile împlinite”. Vicepreședintele Asociației ÎMPREUNĂ PENTRU VIITOR, Florentin Iftime, care consideră că  ”un lucru deosebit în viață este să fii modest în slujirea aproapelui”, a menționat despre acest proiect ”bifat”  ca finalizat:”Ținând cont că  ne confruntăm cu  această pandemia  provocată de coronavirus,  a fost mai greu acum,  efectuarea  tuturor  lucrărilor a durat  șase luni.  Pe  lângă anexarea celor două camere am reușit și mobilarea acestora, s-a realizat instalație electrică nouă, s-a pus parchet. Atașarea  Georgianei – Elena de asociația noastră a fost un   minunat lucru pe care l-am întâlnit, ea îmbrățișându-ne mereu”.

Alături de   președinta Asociației ÎMPREUNĂ PENTRU VIITOR BACĂU, Cristina Gușu, tânăra  ce nu precupețește nici un efort  pentru a veni în sprijinul oamenilor care se confruntă cu mari greutăți ale vieții  și de vicepreședintele  Florentin Iftime, împreună cu părintele Ioanichie Borș, și-au adus o contribuție deosebită la realizarea  acestui proiect   Ionuț Vasilică,  Mihai Burlă, Adriana  Oancea, Laurențiu Hemeci, Florin  Toderică,  Elena Coman și alți membri ai asociației. Imboldul acesteia ”Implică-te – Indiferența nu e o soluție” a dat un  însuflețitor elan tuturor celor care au dăruit  spre binele  familiei  necăjite din satul Tisa Silvestri. Acest fapt ține de frumusețea interioară a omului generos,  prezentat  în coloanele ziarului ”Mesagerul Sfântului Anton” (ce apare la Roman), ca ființa ce  ”investeşte emoţie în clipa când oferă ceva şi are mereu sentimentul că ori de câte ori oferă nu-l costă nimic, nu aşteaptă o  <<factură>> de undeva care să-i justifice  <<investiţia>>.  Acest fapt e rodul unei dezvoltări personale constituite pe valori şi pe înţelegerea că lumea în care trăim se bazează pe o altă structură”. O părere inedită în această privință  are Diana Stănculeanu, psihoterapeut, care consideră că ” persoanele care încep prin a dărui cadouri, bani, haine, mâncare evoluează către a dărui timp, atenție, afecțiune, intuind astfel  direct felul în care  <<a dărui>>  se întoarce înzecit asupra calității vieții lor, asupra compasiunii și blândeții cu sine, asupra recunoștinței în fața darului vieții, asupra iertării de sine și față de celălalt”.

   

Menționăm că  inițiativa de a ”ridica o casă” pentru  veni în  sprijinul familiilor copleșite de  multe greutăți a plecat  în anul 2017 de la Florentin Iftime, care a demarat  o primă campanie  de construire a unei case în comuna Bârsănești. De atunci și până în prezent Asociația ÎMPREUNĂ PENTRU  VIITOR  BACĂU  a construit un număr de cinci case (în Bârsănești, Dofteana și Tisa Silvestri), acest fapt fiind evidențiat  și de Televiziunea Română, în emisiunea ”Destine ca-n filme” (https://www.youtube.com/watch?v=keHWAOT-_Rg).

Mai mult de atât, Televiziunea Română dorește să colaboreze  cu  Asociația ÎMPREUNĂ PENTRU  VIITOR  BACĂU  pentru demararea unui proiect similar în județul Buzău, această asociație dovedind faptul că ajută cu pasiune semenii, prin  dăruire  spre bucuria  lor.    Ion Moraru

Distribuie articolul!