Fii elev de ”Cantemir”, 2021!

Fii  elev de  ”Cantemir”, 2021!

La  Colegiul Național ”Dimitrie Cantemir” din Onești încep înscrierile  pentru clasa a V a, cu predare intensivă a limbii engleze.  Înscrierile se vor face în perioada 17 mai – 10 iunie, fie online (prin trimiterea cererii  pe e-mail-ul colegiului), fie la secretariat.

Mai multe relații aflăm de la prof. Dana Cerasela Sticlaru, director al Colegiului Național ”Dimitrie Cantemir” din Onești, care ne-a declarat: ”Înscrierile încep în ziua de 17 mai și se vor încheia la 10 iunie. Conform noilor reglementări, pentru anul școlar 2021 – 2022   la  clasa a V a (cu studiul intensiv al Limbii engleze) sunt 26 de locuri. Pentru admiterea în clasa a V a la  colegiul nostru, în ziua de 5 iulie  elevii vor susține  o testare a cunoștințelor la limba engleză, iar la 7 iulie va avea loc testarea la Limba română și la Matematică”.

Prof. Dana  Cerasela Sticlaru a evidențiat faptul că  elevii din ciclul gimnazial de la Colegiul Național ”Dimitrie Cantemir”  au obținut  la Simularea Evaluării Naționale 2021 pentru clasa a VIIIa,  care a avut loc recent, rezultatele cele mai bune  din municipiul Onești și județul Bacău,  promovabilitatea fiind de sută la sută. Este de remarcat faptul că  acest prestigios colegiu oneștean are din 2012  ciclu gimnazial și în fiecare an elevii s-au evidențiat prin rezultatele deosebite obținute la exemenele nationale, olimpiade si concursuri.

”Existenta unor cluburi – Cluburile de lectură, <<Clubul de robotică>>,  Clubul  <<Evrika>> dedicat celor pasionați de fizică (e cunoscut faptul  că  la  Colegiul Național <<Dimitrie Cantemir>> există o adevarată << pepinieră a fizicienilor>>)  fac ca această instituție de învățământ să fie  căutată de către elevi. Avem 32 săli de clasă moderne, cu mobilier nou, dotate cu aer condiționat, în fiecare dintre ele fiind conexiune la internet, calculator, videoproiector și tabletă grafică. Aici elevii  își pot  pune în practică abilitățile, la Colegiul Național <<Dimitrie Cantemir>> fiind și o stație  radio și Clubul de presă”, a menționat prof. Dana Cerasela Sticlaru, director al colegiului.

La  învățământul liceal pentru anul școlar 2020 / 2021  mediile de admitere  la Colegiul Național ”Dimitrie Cantemir” din Onești au fost: la profilul Filologie – 9.61 prima medie cu care s-a intrat iar 8.36 a fost  ultima medie; la profilul Matematică – Informatică  prima medie a fost 10 iar ultima – 8.60 în timp ce la profilul Științe ale Naturii prima medie a fost  9.83 iar ultima a fost 7.77.

La Colegiul Național ”Dimitrie Cantemir” înregistrăm și un succes  de prestigiu : un rezultat  deosebit a fost cucerit recent  de elevul  Susanu Octavian, de la clasa a XI a C a. Îndrumat de prof. Aura Ghiuș el a obținut Medalia de Argint la Olimpiada Națională de Chimie și  face parte din lotul extins  al olimpicilor  pentru Faza Internațională, care va avea loc in Japonia. ”Acest  rezultat  vine  ca o confirmare a talentului și pasiunii lui Octavian Susanu  pentru studiul  chimiei. Îi urăm felicitări și mult succes și îi mulțumim doamnei profesor – îndrumător Aura Ghiuș pentru implicare și dăruire!”, a declarat prof. Dana  Cerasela  Sticlaru, director al Colegiului Național ”Dimitrie Cantemir” din Onești.

Aici o experiență diferită la fiecare lecție este dată și de cele trei laboratoare de informatică, de două laboratoare de fizică precum și de cele de  chimie și biologie, de cabinetele de limbi străine, de sala multimedia și de sala de sport, care este dotată cu aparatură fitness. Biblioteca ”Marin Sorescu” pune la dispoziția elevilor un număr impresionant de volume, aici desfășurându-se  numeroase activități care stimulează interesul pentru lectură.

 

 FII  ELEV  DE  ”CANTEMIR” !

 

 

OFERTA NOASTRĂ pentru anul școlar

2021-2022:

 

GIMNAZIU – 1 clasă

 

Clasa a V-a – engleză intensiv

 

26 locuri (1 clasă)

 

LICEU—7 clase:

 

UMANIST

 

Filologie, engleză intensiv

 

26 locuri (1 clasă)

 

Filologie 26 locuri (1 clasă)

 

REAL

 

Matematică-informatică, informatică

 

intensiv 26 locuri (1 clasă)

 

Matematică informatică, engleză intensiv

 

52 locuri (2 clase)

 

Științe ale naturii, engleză intensiv

 

26 locuri (1 clasă)

 

Științe ale naturii 26 locuri (1 clasă)

 

 

 

 

Distribuie articolul!