Semne de normalitate la Onești

Semne de normalitate  la  Onești

O stare de normalitate  se arată încet – încet în  Onești, ce este  al doilea municipiu al județului Bacău, prin  acest ”rang”  oneștenii putând  să aspire la mai mult, nu numai la nivel județean ci și național! În timp ce străzile, incintele  și bulevardele municipiului  cunosc  ”forfota”  lucrurilor  de zi cu zi (lucrându-se  concomitent  la înfrumusețarea  orașului, la amenajarea unor noi parcări, la  schimbarea – în bine – a aspectului unor  zone ) și la Consiliul Local Onești se văd lucruri deosebite. Acestea se disting a fi semne ale  normalității, care aduc o altă stare de spirit  în rândul  locuitorilor municipiului.

Două evenimente ce se  încadrează în această linie  s-au înregistrat la ședința Consiliului Local Onești care a avut loc în ziua de 26 mai 2021. Fiind președinte al acestei ședințe consilierul local  Marcel Bujor (ce reprezintă Partidul Mișcarea Populară), a  adresat  felicitări consilierilor locali liberali  pentru împlinirea la 24 mai a 146  de ani de la înființarea Partidului Național Liberal. ”De-a lungul istoriei din cele aproape  90 de guverne ale României, 30 au fost conduse de premieri liberali”, a declarat consilierul local Marcel Bujor după ce a evocat înființarea acestui partid istoric. ”Pentru a cinsti și onora  memoria liderilor liberali și nu numai, a celor care au murit în închisorile comuniste de la Aiud, Gherla, Pitești, Jilava, Botoșani, Râmnicu Sărat vă propunem să ținem un moment de reculegere”, a menționat Marcel Bujor, atmosfera  acestui eveniment fiind una deosebită. Acest fapt a fost apreciat ca ”un gest  de maturitate politică” de  Elena Pașcu Apăvăloaie, consilier  local al PNL, președinte al Organizației Onești a acestui partid. Ea a  remarcat:”Este prima dată când un consilier local ce face parte dintr-o  altă formațiune politică nu uită de  destinul  istoric, ce și-a pus amprenta  la creșterea și dezvoltarea poporului  român”. Este demn de evidențiat faptul că  s-a exprimat  speranța ca astfel de lucruri să se întâmple la fel, să se procedeze astfel și  pentru celelalte partide politice.

Al doilea  eveniment  de luat în seamă de la ședința Consiliului Local Onești din ziua de 26 mai este  legat de un proiect de hotărâre inițiat de viceprimarul municipiului Onești, Adrian Jilcu. Astfel prin  aprobarea de către consilierii locali a Proiectului  privind  reactualizarea Nomenclatorului și  ierarhia funcțiilor contractuale  din Direcția Generală de Asistență Socială Onești a  fost pusă în executare o hotărâre a instanței (pronunțată prin Sentința  civilă  210 / 2021 de Curtea de Apel Bacău). Aceasta  se referă la  reintegrarea doamnei Rodica Țăranu pe funcția deținută  la concediere, respectiv de Director gradul II. S-a impus astfel și reactualizarea  grilei de salarizare  și au fost  aprobate modificarea organigramei  precum și statul de funcții de la Direcția Generală de Asistență Socială Onești, instituție publică cu personalitate juridică aflată în subordinea  Consiliului Local Onești. Doamna Rodica Țăranu a fost concediată de la Direcția Generală  de Asistență Socială în anul 2019  iar  acum va fi repusă în funcție.

O  problemă de normalitate pentru care ”își dau mâna”  autoritățile locale  ale Oneștiului  este  una…  puțin delicată! Se cere  emiterea unor adrese, sub sancțiune de amendă, pentru cei  care  au spații comerciale deteriorate  și-și desfășoară activități comerciale în municipiu. Printr-o opinie foarte hotărâtă la ședința  Consiliului Local Onești  din ziua de 26 mai s-a menționat:”Dacă  tot  dorim ca Oneștiul să arate  civilizat, dacă se investește în spații verzi, este păcat să nu se rezolve  și această problemă!  Avem o grămadă de  chioșcuri ruginite, situația  nu arată roz deloc! Nu  putem tolera acest lucru, în momentul în care ai un spațiu comercial trebuie să te îngrijești și  ce e în jurul acestuia! Ține de civilizație!”  În aceeași ședință,  de la  ”Turnul Verde” al Primăriei municipiului Onești s-a adus la cunoștința consilierilor locali  că  este în lucru o monitorizare  și o inventariere a tuturor  aspectelor  și va trebui  să  fie găsită  o soluție a acestei probleme.  AMPRENTA  DE ONEȘTI, Foto  Marcel  Tocilă (Onești)

 

Distribuie articolul!