Federația Română de Atletism a decis: CSM Onești pe primul loc!

Federația Română de Atletism a decis: CSM Onești pe primul loc!

După desfășurarea  programului competițional la  întrecerile sportive ”in-door” (în sală) la care Clubul Sportiv Municipal Onești a fost prezent, prin clasamentele alcătuite, Federația Română de Atletism a decis: CSM Onești se află pe primul loc, reușind pentru prima dată să depășească autoritar cele mai importante cluburi de atletism din România (din ”Top 10”).

Despre această reușită prof. Dorin Arădăvoaicei, consilier de imagine la CSM Onești, ne-a declarat:”Federația Română de Atletism  a încercat din acest an  să realizeze un clasament  la finalele fiecărei competiții  <<in – door>>, care a fost completat mereu. Acest clasament relevă faptul că lupta pentru primul loc s-a dat  între   cluburile  de forță ale atletismului românesc – Steaua București, CSM Onești, Rapid București, CSM Craiova, CSM București.  După desfășurarea  Campionatelor Naționale  de Atletism pentru Seniori , în Top 10 pe primul loc s-a clasat Steaua București (cu 261 puncte), pe locul 2 – CSM Onești (cu 156 puncte), pe locurile  3 – 4 , CSM București  și Rapid București (cu 87 puncte) și CSM Craiova cu 83 puncte. Se  aștepta o luptă foarte strânsă între aceste cluburi dar  desfășurarea Campionatelor Naționale de Tineret a dat câștig de cauză Clubului Sportiv Municipal Onești, care  cu 130 puncte obținute a  scos Steaua  București de pe primul loc! Campionatele Naționale de Juniori I (U- 20) aveau să aducă unele clarificări în acest  clasament, Rapid București fiind ocupanta primului loc iar CSM Onești, pe locul 2! Lupta a devenit și mai interesantă  și după Campionatul  Național de Juniori II (U – 18) CSM Onești a obținut 46.5 puncte, celelalte cluburi  pierzându-se în Top 10 și  doar Steaua și Rapid București  încearcă să țină pasul!  După desfășurarea la Bacău a Campionatelor Naționale Juniori III (U- 16), CSM Onești se dezlănțuie și ocupă primul loc, în fața Stelei, cu un avans de 26 puncte! La Campionatele  Naționale de Aruncări Lungi  (care au avut loc la  București, la categoriile Seniori, Tineret și Juniori I), CSM Onești a mai acumulat  51 puncte, competiția fiind câștigată de  SCM Bacău.  Ultima  probă  de sală, cea de Probe combinate, Pentatlon și Heptatlon a fost dominată autoritar de  CSM Onești, care  cu 70 de puncte  obținute, le-a devansat  pe CSM Craiova, C S Dinamo și Farul Constanța. A urmat la Arad  Campionatul Național de Aruncări Lungi  (la Juniori II și Juniori III), unde lupta s-a dat  între cluburile Atletic Roman, Viitorul Vaslui, CSM Câmpina și CSM Onești (care a acumulat  încă 23 de puncte).”

Cu mulți ani în slujba sportului românesc, profesorul Dorin Arădăvoaicei a menționat:”Clasamentul general al sezonului  competițional de iarnă  surprinde  pe  toate  cele 189  de secții de atletism din România. Pe primul loc este CSM Onești cu 544, 50 puncte, pe locul 2- Steaua București cu 346,25 puncte, pe locul 3 – CSM Craiova (cu 274,63 puncte), pe locul 4 – CSM București (cu 237 puncte) și pe locul 5 – Rapid București, cu 222 puncte. Acesta este un record  absolut  stabilit de  clubul din fosta capitală a petrochimiei, azi capitală a  atletismului românesc! CSM Onești a  adunat în competițiile menționate  un număr de 61 medalii (alt record național) iar sportivii oneșteni promit  că nu se vor opri aici, obiectivul  lor fiind pentru sezonul în aer liber cucerirea  a 86 medalii! Așadar, putem spune că cei 25 de campioni  ce au  cucerit până în prezent  61 de medalii, vor asigura înalta performanță în anii următori!” Profesorul Dorin Arădăvoaicei a remarcat din cei 25 de campioni ai CSM Onești pe  sportiva  Diana Ion , care și-a înscris în palmares  titlurile de dublă campioană a României la Tineret (în probele  Săritura în lungime și Triplu salt), dublă  vicecampioană la Seniori, campioană  națională  de Tineret la Pentatlon și  vicecampioană la Seniori la aceeași probă. De asemenea, a fost remarcată și  sportiva Iulia Banaga (campioană națională în proba 60 m garduri la Tineret, medaliată cu bronz  în proba de 400 m Tineret).

 ”Un alt aur strălucitor!”

Surpriza cea mare, care a încununat pe primul loc  clubul condus de prof. Ingrid Istrate (director  al CSM Onești),  a venit de la Aruncări lungi. Cu bucuria de a vorbi despre  rezultatele deosebite  obținute de atleții oneșteni la  aceste concursuri prof. Dorin Arădăvoaicei ne-a declarat:” Antrenorul Teodor Agachi, cel care are, după Iolanda  Balaș Soter (prima sportivă din România care a cucerit o medalie  olimpică de aur), cele mai multe  medalii de aur  obținute la campionatele europene și mondiale, vrea  cu tot dinadinsul  să aducă Oneștiului  un alt aur strălucitor! Sportiva pregătită de el, Adela Stanciu (născută în anul 2000), la aruncarea ciocanului a reușit rezultatul de 70 m, clasându-se în spatele  sportivei Bianca Perie, ce are o vastă experiență sportivă. Rezultatul  obținut de Adela Stanciu, care visează la podiumul olimpic,   este ca o amenințare  pentru  experimentata sportivă! Lângă Adela o surpriză de proporții a  realizat  sportiva Ioana Ghineț (în foto , alături de antrenorul Teodor Agachi și de prof. Dorin Arădăvoaicei), elevă la o școală gimnazială  din municipiul Onești, care a progresat cu 20 m la aruncarea discului într-un an! Ea a obținut  titlul de campioană a României  la Campionatul Național de Juniori II, cu rezultatul de 41 m la aruncarea discului.  Antrenorul Teodor Agachi  consideră că  <<Ioana Ghineț este  mai valoroasă decât campioana Turciei la vârsta ei, pe care am  antrenat-o la Jocurile Olimpice. Rămâne  în ambiția ei  de a străluci în viitoarele competiții>>. Menționez că  grupa de Aruncări lungi de la CSM Onești  a fost constituită de antrenorul Teodor Agachi (care este  antrenor coordonator), el fiind secondat de Marian Zărcan și de Florin Turcu, fost campion național al României la aruncarea suliței.  Grupa de aruncări a Clubului Sportiv Municipal Onești este formată din: Adela Stanciu (campioană a României la Tineret, vicecampioană națională la Seniori, căreia o să-i vedem valoarea în ziua de 10 mai, la o competiție internațională care va avea loc la Split dar și la Campionatele Europene  de Tineret, ce vor avea loc la Bergen –în Norvegia),  Ioana Ghineț (campioană a României la Juniori III și la Juniori II, la aruncarea discului), Alexandra Iacob (campioana României la Junioare III și vicecampioană  la Juniori II în proba de aruncarea  ciocanului). Surprizele mele vor fi Clara Pădure (din Târgu Ocna, pe care antrenorul Teodor Agachi o vede o mare campioană), frații Vlăduț (care se pregătește la aruncarea  discului, a  greutății și suliței dar și la săritura în lungime  și la 100 m garduri) și Alexia Turcu  (o adevărată forță a naturii, care deși e născută în 2009 a câștigat la categoria U – 14 medaliile de aur la aruncarea  greutății, fiind la o diferență  de 10 metri de următorii concurenți).    Ion Moraru

 

 

Distribuie articolul!