Un concurs inedit și plin de provocări

Un concurs inedit  și plin de provocări

Încurajați de dorința de a câștiga, elevi ai Liceului Tehnologic ”Petru Poni” din Onești, care au participat la Bacău  la  Concursul judeţean ”Ziua Mediului  / Ziua Copilului – sărbătorită cu creaţii din capace PET” și-au văzut  visul împlinit și  s-au întors învingători.  Acest concurs a fost organizat  în cadrul unui amplu proiect al Palatului Copiilor de la Bacău,  prof. dr. Nela Dumea  fiind  coordonatoare  a  tuturor acțiunilor  care s-au desfășurat la ”kilometrul 0” al județului, în Piața  Tricolorului. Bucuria victoriei  liceenilor de  la Liceul Tehnologic ”Petru Poni” (director, prof. Adrian Podaru), a fost una deosebită, la această  activitate interdisciplinară  participând  concurenți de la  mai multe instituții de învățământ din județul Bacău. Liceul Tehnologic ”Petru Poni” din Onești  a fost  reprezentat  de elevele  Aparaschivei Denisa și Francesca Totu (de la clasa a  X a A ) și  Pavel Flavia Cătălina (de  la clasa a XI a Bp), ele fiind coordonate de  către prof. Pascu Daniela Mirela și de doamna  ing.  Roxana Căruceriu (bibliotecar  la acest liceu, cu un suflet mare pentru concursurile și întrecerile liceenilor).

 

Bucuria   reprezentanților  Liceului Tehnologic ”Petru Poni” din Onești  de a se clasa pe locul I ne-a fost împărtășită  de  doamna  inginer Roxana Căruceriu,  care ne-a declarat: ”Acest concurs s-a aflat la cea de-a VII a ediție și s-a desfășurat în prezența  reprezentanților  Direcției Silvice Bacău a Romsilva,  ai Agenției  de Protecția Mediului  precum și de la  Palatul Copiilor Bacău (fiind prezenți profesorii Vasile  Zavate și Nela Dumea). Elevii  au fost invitați  să creeze  mozaicuri din  capace PET pe tema  <<Copilăria și pădurea>>. La finalizarea  realizării mozaicurilor, acestea au fost strânse iar banii rezultați  din valorificarea capacelor ca deșeuri  au fost donați către un caz umanitar”.

Cele mai bune lucrări de liceu au fost cele realizate de elevii Liceului Tehnologic  ”Petru Poni” Oneşti (care au cucerit  premiul I),  de la  Liceul  cu Program Sportiv ”Nadia Comăneci”  din Onești  ( ce au obținut  premiul II) și ai Colegiului  Naţional Pedagogic ”Ștefan cel Mare” din  Bacău. Lucrările  au fost evaluate  de  reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Bacău, Agenţiei de Protecţia Mediului Bacău, Agenţiei Naţionale de Arii Protejate – Serviciul Teritorial Bacău. Festivitatea de premiere  a avut loc la Palatul Copiilor din Bacău în ziua de  4 iunie și s-a desfășurat într-un cadru  deosebit, premiile fiind asigurate de Direcția Silvică Bacău.

Doamna inginer Roxana Căruceriu a mai  menționat:”Dorim  să mulțumim  tuturor celor care ne-au sprijinit  în realizarea  acestui succes, într-un proiect  care își propune  educarea copiilor privind  reciclarea și colectarea selectivă. Nu am fi putut reuși  dacă nu am fi  fost sprijiniți de  prof.  Dumitrescu Lucreția Preda ( director adjunct al Liceului Tehnologic  <<Petru Poni>>) și de  o serie de prieteni. Au fost alături de noi  domnul Valentin Huiban din Bacău,  doamnele Mihaela din Onești, Cristina Bostan, Gabriela Fornica, Irina  și Tatiana Teofănescu (din Piatra Neamț) , dar  și  sportivele de la ACS OK Sport Onești. O  întreagă echipă a liceului nostru  a răspuns prompt  pentru o participare de succes  la acest proiect județean!”

Magia  acestui concurs, la care fiecare concurent  s-a dăruit, dând un exemplu pentru ca mediul înconjurător  să fie cât mai  frumos, a mai arătat  un lucru, mărturisit de  ing. Roxana Căruceriu:”Am dovedit că suntem  o echipă mare și frumoasă, că am învățat lecția de a colecta și recicla și că suntem alături unii de ceilalți, atunci când  cel de lângă noi are nevoie de ajutor.  Deși  am fost prezenți fizic la Bacău cinci reprezentanți  ai Liceului Tehnologic  <<Petru Poni>> din Onești, de fapt am fost cu toții câștigători prin implicarea și susținerea oferită”.         Ion Moraru

 

 

 

Distribuie articolul!