Pe fondul investițiilor din ultimii ani, Chimcomplex atinge volume de producție record și raportează creștere pentru trimestrul 1 2021

Pe fondul investițiilor din ultimii ani, Chimcomplex atinge volume de producție record și  raportează creștere pentru trimestrul 1 2021

Chimcomplex, cel mai mare combinat chimic producător de polioli din Europa de Est, a început puternic anul 2021 și raportează pentru primul trimestru un profit net de 119 milioane de lei și o cifră de afaceri de 497 milioane de lei.

Rezultatele primului trimestru se încadrează în prognoza de creștere sustenabilă a companiei.  În primele 3 luni din 2021 Chimcomplex a realizat producții record, evidențiindu-se în mod special volumele din fabrica de polioli cât și confirmarea poziției de cel mai mare producător național de hidrogen. Producția lunară de polioli a depășit pentru prima dată în istoria combinatului de la Râmnicu Vâlcea 10,000 tone pe lună, iar acest trend va continua tot anul.

“Sinergiile dintre cele două combinate Borzești și Oltchim au generat o EBITDA (Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation, and Amortization  – Câștiguri înainte de dobândă, impozite  și amortizare)  în creștere. Chimcomplex a lucrat la capacitate maximă pentru a produce polioli, pe fondul creșterii vânzărilor la nivel național și internațional. Rezultatele puternice din primul trimestru ne-au oferit lichidități suplimentare pe care le-am folosit pentru a face investiții și rambursări anticipate ale datoriilor. Suntem încrezători în viitorul nostru și continuăm să facem investiții semnificative pentru a ne susține planurile pe termen lung. Suntem mândri că munca noastră, pune România pe un loc important pe harta producției chimice mondiale„ a declarat Tivadar Runtag, CEO Chimcomplex.

Aceste rezultate bune confirmă toate obiectivele pentru întregul an și pregătește compania pentru perioada următoare de creștere solidă, rentabilă și durabilă.

Despre Chimcomplex

Chimcomplex este principalul producător și furnizor de substanțe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice și Oxo-Alcooli. Este o companie strategică pentru economia românească, cel mai mare combinat de produse chimice cu 2 platforme industriale la Onești și Râmnicu Vâlcea. În anul 2020 Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei.

Georgiana Stavarache

Director Comunicare

 Chimcomplex S.A.

 *

 O VESTE   DE   LA   CHIMCOMPLEX   SA:  Combinatul de la Borzești recrutează :  inginer stații electrice, dispecer producție, inginer chimist, inginer automatizări, referent în relații economice internaționale, tehnician DCS, fochist, lăcătuș mecanic, gestionar depozite și agent de securitate. Candidații interesati pot depune Cerere de candidatură  inclusiv  în ziua de 09.06.2021 la  Registratura societătii sau pe adresa de email personal@chimcomplex.ro.Interviul va avea loc in perioada 15÷25.06.2021; candidații selectați pentru interviu vor fi contactați telefonic.

Informații suplimentare se pot obține de la Biroul Resurse Umane, telefon – 0234302133

   

ILUSTRĂM   PREZENTUL   ARTICOL  CU  IMAGINI  VECHI – DE PESTE  50  DE   ANI –  DE  LA  COMBINATUL  CHIMIC  BORZEȘTI. RECUNOAȘTE   CINEVA   VECHILE  INSTALAȚII? AȘTEPTĂM  RĂSPUNS  LA   COMENTARII, PE PAGINILE   DE   FACEBOOK   CE  PREZINTĂ  ACEST   ARTICOL!     

 

Distribuie articolul!