”Iubesc ceea ce fac pentru că pun suflet!”

”Iubesc ceea ce fac pentru că pun suflet!”

”Iubire, suferință, fericire, dor – pe toate le adun în cântec…” Așa  mărturisește  Petronela Radu,  cunoscută interpretă  a cântecului popular românesc, care se dăruiește  folclorului  prin grija pe care o are față de Ansamblul ”Brâu bârsăneștean”, prin participarea la numeroase  emisiuni de televiziune  și la  alte  manifestări folclorice, filmările  având loc  pe  frumoasele meleaguri  trotușene. De peste un an Petronela Radu aduce   mari bucurii  oamenilor, la  frumoase clipe de sărbătoare,  ea fiind mesageră a mesajelor trimise de cei dragi,  cărora le alătură  cântece populare preferate dar și  melodii din vastul său repertoriu. ”Ideea de a face surprize am luat-o  de la câțiva artiști  din Republica  Moldova! Mi-a plăcut  și am hotărât să fac și eu acest lucru, să bucur inimile  oamenilor. Împreună cu soțul meu, Marcel Radu am dat curs acestui proiect”, ne-a mărturisit interpreta Petronela Radu, care  a deschis multe porți și aduce multe, multe bucurii. Ea este întâmpinată cu mult drag și prin cântecele sale  ”atinge”  coardele sufletului, mai ales în aceste vremuri în care pandemia ne-a îndepărtat de multe lucruri.

Onești, Cașin, Cucuieți (com. Dofteana), Caraclău (com. Bârsănești),  Orășa (comuna Sănduleni) dar și satele  comunelor Livezi, Helegiu și Berzunți – sunt localitățile unde cântecele   și mesajele prezentate de Petronela Radu au adus mângâiere  și  multe clipe de bucurie. ”Când îți faci griji  aș vrea să îți îndepărtez orice povară iar fața ta să strălucească cu cel mai frumos zâmbet”- e  un mesaj transmis  din străinătate de către un fiu către mama sa, mesaj ce a fost adus de Petronela Radu în timp ce  copleșitorul dor  cuprindea depărtările. Protagonista principală a acestor frumoase momente, Petronela Radu ne-a mărturisit:”Am început în urmă cu un an, când toți am avut de suferit  în urma declanșării pandemiei, ce a făcut să fie închise școlile și instituțiile, să nu mai putem merge pe stradă. Din cauza acestei pandemii oamenii aflați peste hotare  nu au mai reușit să ajungă acasă…  Multă lume  ne caută și își dorește să facă astfel de surprize plăcute celor dragi, acestea fiind  <<asezonate>> cu un tort, un aranjament floral cu flori naturale sau de  săpun, cu o sticlă de șampanie. Au fost  oameni  care au avut și alte cerințe, să ducem celor dragi lor coșuri cu fructe, rame cu fotografii ori baloane! Odată cu frumusețea florilor și cu dulceața savuroasă a tortului  noi creăm emoții… Și nu o dată am plâns de dragul  celor pe care i-am surprins cu astfel de surprize dar și de durerea  sau bucuria lor! Cântecul din suflet alină  dorul și tainicele dureri!”

Cu o plăcere imensă de a cânta, ducând astfel mai departe comorile cântecului popular românesc Petronela Radu ne-a mărturisit:”Cântând, uneori îmi revăd  toată copilăria, cu  bunici  buni și blânzi, care nu știau ce să îmi mai dea și ce să mă mai întrebe!”

Despre realizarea atâtor surprize muzicale Petronela Radu a mai menționat:”Nu aș putea  să fac singură ceea ce fac! Am în spate  oameni care mă ajută! Pe lângă soțul meu este și domnul Gabriel Sandu, ce ne sprijină mereu și pe care ne putem baza… Mai avem  și un collaborator de nădejde, fără de care nu am putea îndulci surprizele noastre! Este vorba  despre Cofetăria  <<Oneșteanca>>! De fiecare dată  ne ajută și ne oferă tot ceea ce ne cer  clienții noștri!”

Prin tot ceea ce face  interpreta  de  folclor Petronela  Radu, prezentă  la multe manifestări culturale (la ”zilele  comunelor”, în  emisiuni  de televiziune ori lansând noi cântece populare din  zona etnofolclorică a Trotușului), vedem că ”sufletul său vine dintr-o lume mai bună”, ea având un îndemn pentru fiecare:”Iubiți viața cu toate bucuriile și încercările ei ! Înconjoară-te de oameni care visează, găndesc frumos, trăiesc o viață pozitivă şi fac bine in jurul lor…  Dar mai ales de cei care văd ce e frumos şi bun în tine..!”

Petronela Radu și echipa sa de surprize plăcute,  care a bătut județul în lung și în lat, se bucură mult de faptul că  odată  ce cineva trăiește aceste momente  și clipe unice de fericire  recomandă  prietenilor  și altor persoane  să fie cuprinși de aceleași emoții! Ea a menționat:”Este un lucru care contează foarte mult! Noi am bucurat inimile multor oameni – mame, tați, frați, surori, bunici, prieteni, iubite! Am adus  lacrimi de bucurie  pe obrazul sărbătoriților, mai ales că urările  pentru ei vin din străinătate și pentru toate, aceștia au  un  cald mesaj: << vă  așteptăm cu drag acasă!>> Ne dorim ca  și pe viitor  să  continuăm  să facem  astfel de surprize la domiciliu, să  putem avea o bună colaborare, să-i ajutăm și pe cei din țară ca să-i bucure pe cei plecați peste hotare! Pe pagina noastră de Facebook – <<Surprize Muzicale la domiciliu cu Petronela Radu>> – avem publicate toate  fotografiile  și videoclipurile de la surprizele pe care le-am făcut. Clienții noștri primesc poze și video cu surpriza realizată și dacă sunt de acord, le publicăm pe pagină”.

  Interpreta  Petronela  Radu are un mesaj și pentru cititorii  acestui articol:” Povestește-ne  ce ți-ai dori și împreună vom pune la cale cea mai minunată surpriză . Așteptăm  telefon la  numerele   0768661380 și   0787676865!”                                                       Ion Moraru

 

Distribuie articolul!