Concert în premieră la Onești – ”Dansuri, Sporturi și Distracții”

Concert  în premieră la Onești – ”Dansuri, Sporturi  și Distracții”

Vineri, 18 iunie 2021, de la ora 18.00, avem plăcerea să vă invităm la un nou concert din cadrul Stagiunii Muzicale. Soliştii Filarmonicii Banatul din Timişoara, Sorin Petrescu la pian şi Doru Roman la percuție, vă aduc în atentie un recital intitulat DANSURI, SPORTURI ŞI DISTRACȚII.

Pianistul Sorin Petrescu a studiat la Timișoara și, pe lângă activitatea concertistică, el semnează orchestrații suprinzătoare și este un promotor al fenomenului contemporan. Este de   remarcat faptul că  în concertul de astăzi din cadrul Stagiunii muzicale  oneștenii se pot bucura de  întâlnirea cu o personalitate deosebită a muziii. Din anul 1982, Sorin Petrescu este pianist (în prezent solist concertist) al Filarmonicii „Banatul“ din Timișoara și desfășoară  o bogată activitate solistică. Este membru al Trio-ului Contraste,  laureat  cu Premiul I al multor  concursuri naționale ale muzicienilor profesioniști.

Sorin Petrescu (muzician ce are  numeroase înregistrări pe compact disc), a participat  la Festivalul „George Enescu“ (1988, 1991, 2007), Festivalul internaţional de la Varna (Bulgaria), Festivalul pentru Europa de Răsărit de la Bergen (Norvegia), Festivalurile de muzică contemporană de la Darmstadt (Germania), Bogota (Columbia), „East-West Festival“ – Amsterdam (Olanda), „The New Music Festival“ – Huddersfield (Marea Britanie), „Musicorama“ (Hong Kong). El a  concertat şi în China, Polonia, Ungaria, fosta U.R.S.S., Germania, Olanda, Franţa, Elveţia, Taiwan.

Percuționistul Doru Roman a studiat la Timișoara, obținând multiple premii pentru activitatea sa muzicală, de altfel foarte variată.  Evidențiem faptul  că  alături de activitatea solistică, Doru Roman (de la Filarmonica ”Banatul” din Timișoara)  desfăşoară o susţinută activitate pedagogică. El este  profesor de percuţie la Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, totodată fiind conducător al unor ansambluri precum: Ansamblul de Percuţie „Splash“ al Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu“ – Timişoara, şi al Ansamblului de Percuţie „Percutissim“ al Facultăţii de Muzică din Timişoara.

Concertul va avea loc la Sala de concerte a Bibliotecii Municipale ”Radu Rosetti” de la ora 18:00. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. Evenimentul se va desfășura cu respectarea normelor de protecție sanitară în vigoare. Purtarea măștii este obligatorie pe tot parcursul evenimentului.

 

 

Distribuie articolul!