EVENIMENTE CULTURALE DE SÂNZIENE

EVENIMENTE  CULTURALE   DE  SÂNZIENE

Ziua  Internațională a Iei

Azi, joi, 24 iunie, când sărbătorim Sânzienele și Ziua Universală a Iei, vă așteptăm să descoperiți povești cusute cu acul.  De la ora 16:00 vă așteptăm în Spațiul expozițional al Bibliotecii Municipale  ”Radu Rosetti” din Onești la Expoziția de cămăși românești.

Parte a patrimoniului naţional, cămaşa portului popular a fost îmbrăcată cu mândrie, în trecut, de reginele Elisabeta şi Maria, atât la ocazii publice, cât şi în viaţa particulară.

Vă așteptăm cu drag!

 

LA   COMĂNEȘTI

 

Azi,la Sala Coloanelor, de la Palatul ”Ghika” din Comănești, la ora 15 va avea loc un eveniment deosebit.  ”Metaforiștii”  Grupului de  Literatură și Artă ”Metafore  comăneștene”  vor lansa  volumul IV al unei antologii  cu creații semnate de membrii  acestui grup. Volumul IV al Antologiei ”Metafore comăneștene” este o ediție ”In Memoriam”  Leonid Iacob, cel care a înființat  acest deosebit grup la Comănești.

 

ACASĂ-I  ROMÂNIA, ACASĂ-I TRICOLORUL!

 

Frumos și impresionant – așa a sărbătorit comunitatea românilor din Belgia în ziua de 21 iunie ZIUA  UNIVERSALĂ A IEI. ”Acestia sânt oameni care iubesc si pretuiesc portul popular!

 

Pentru câteva ore ne-am putut bucura de frumoasele costume si sânzâienele prezente in Grand Place Bruxelles. Chiar departe de casã,  am putut aprecia costume din toate zonele etnografice ale României”, a declarat Maria Vartolomei. Este de menționat faptul că  ”sufletul”  acestei inedite  manifestări este o fiică a meleagurilor băcăuane,  cășuneanca  Elena Rențea (în foto 3), ce  derulează  mai multe proiecte, făcând  cunoscute în Belgia frumoasele  tradiții românești.

 

 

 

 

 

 

Distribuie articolul!