”Fără frică și balast” la EURO 2020

”Fără frică  și balast” la EURO  2020

”Fără frică  și balast” la EURO  2020

 

Datorită unei ”pene de curent” (lucru care se întâmplă din ce în ce mai des în această vară), AMPRENTA DE ONEȘTI  a lipsit la  avanpremiera  ultimelor  două  meciuri din  optimile de finală ale EURO 2020,  Anglia – Germania și Suedia  – Ucraina. Primul meci s-a încheiat cu scorul de 2 – 0  pentru Anglia, fapt care a făcut ca  presa germană să fie  foarte laconică  în comentarii asupra acestei întâlniri. ”Basmul continuă pentru Anglia” a titrat ”Die Zeit” în timp ce  cotidianul ”Bild” a trimis pe antrenorul echipei naționale a Germaniei să hrănească ”pe viață broaștele enervante din iazul <<Campo Bavaria>> și să își trateze  trupa fără sens, care a fost prezentă  într-un turneu  european de fotbal!”

Mai mult, comentatorii germani au făcut  o trecere în revistă a  articolelor apărute în  presa britanică,  unde domină aplauzele  asupra victoriei împotriva Germaniei.  „Amintirile acestui joc important nu se vor estompa niciodată”, scrie ziarul  ”London Times”, care menționează:  ” Sferturile de finală împotriva Ucrainei sâmbătă reprezintă o altă provocare, dar victoria împotriva eternului dușman Germania, nu va fi uitată niciodată!” Ziarul ”The Guardian” descrie echipa Angliei ca fiind ”fundamental temătoare în turneele majore. Anglia flutură cel mai bine acest lucru dar de  data aceasta tânăra echipă a antrenorului Gareth Southgate a oferit o performanță <<de foc lent>>,  pentru a învinge Germania – da, cu adevărat – 2-0 și a avansa în sferturile de finală ale Euro 2020.  Ea și-a creat propriul moment, a jucat fără frică și balast.  Nu a fost bântuită  de fantomele trecutului!”  Un analist de fotbal al ziarului ”De Sun” a adăugat: „Într-un Wembley clătinat, echipa lui Gareth Southgate a arătat un sentiment de sănătate  atunci când i-a făcut pe germani să moară pe drumul spre al patrulea joc consecutiv, fără să primească un gol”.

Un suporter german este de părere că ”în euforia generală din Anglia, nu trebuie uitat că echipa engleză a câștigat împotriva  unor  adversari slabi! Totul este suportabil. Suntem întotdeauna campioni morali!”

Telegrafic  și ziarul ”Deni” din Ucraina (unde meciul Suedia – Ucraina a fost urmărit pe ecrane – gigant  în marile orașe), a relatat  marea performanță  obținută de această țară: ”În meciul  care s-a încheiat la Glasgow, echipa națională a Ucrainei a învins echipa Suediei – 2: 1. Golurile echipei noastre au fost marcate de Oleksandr Zinchenko și Artem Dovbyk. După meci, fotbaliștii ucraineni s-au apropiat de tribune și au mulțumit suporterilor. Andriy Shevchenko a  fost chemat  la tribună și a îmbrățișat cu căldură pe jucătorii de fotbal din Ucraina. În sferturile de finală ale turneului, echipa națională a Ucrainei va întâlni echipa Angliei. Meciul va avea loc la Roma pe 3 iulie. Până în prezent, echipa națională a Ucrainei a învins o singură dată Anglia. Aceasta a avut loc în toamna anului 2009”.

 

 URMĂTOARELE   MECIURI DE LA EURO 2020

 

  ELVEȚIA –  SPANIA  (2 IULIE, ORA 19)

  BELGIA  – ITALIA  (2 IULIE, ORA 22)

 

 

 

Distribuie articolul!