UN   FESTIVAL  DE 10 ! – FESTIVALUL  ”VIS DE STEA” MOINEȘTI - Amprenta de Onesti

UN   FESTIVAL  DE 10 ! – FESTIVALUL  ”VIS DE STEA” MOINEȘTI

UN   FESTIVAL  DE 10 ! – FESTIVALUL  ”VIS DE STEA” MOINEȘTI

UN   FESTIVAL  DE  10 ! – FESTIVALUL  ”VIS DE STEA” MOINEȘTI

 

Moineștenii și  Moineștiul – municipiul care de la zi la zi este  mai frumos și mai înfloritor,  au motive de  mare mândrie prin atingerea unui  mare  și  deosebit jubileu.  Este vorba despre desfășurarea aici  a celei de-a X a ediții  a Festivalului Național ”Vis de Stea” –  care  a devenit cel mai puternic  festival  muzical al meleagurilor cuprinse în arealul văilor Tazlăului și Trotușului, fiind și un apreciat  festival național. Dacă a rămas în istorie prezența în această zonă a unor  mari personalități ale culturii și artei (George Enescu, Ștefan Luchian, Tristan Tzara), acum se scrie o nouă pagină  pentru  municipiul Moinești. Astfel, în urmă cu o săptămână (în zilele de  30 și 31 iulie)  în jur de 200 de tineri aspiranți a deveni vedete ale muzicii au cântat la Moinești în fața unui juriu din care au făcut  parte  compozitori  și interpreți cunoscuți și îndrăgiți de iubitorii muzicii. Este notabilă  prezența pentru a 10 – a oară ca președinte al juriului acestui festival a  cunoscutului compozitor Mihai Alexandru, alături de el la masa juriului fiind starurile  muzicii ușoare românești Luminița Anghel, Nico și Tudor Turcu precum și  compozitorii Viorel Gavrilă, Marcel Iorga și redactorul muzical  Bogdan Dragomir, de la Radio România Regional. ”Ne-am confruntat cu  un număr mare de copii foarte foarte talentați! Ei au demonstrat că  avem cea mai bogată țară în talente”, a declarat președintele juriului, compozitorul Mihai Alexandru, care a  remarcat și marea dorință a  concurenților de a urca pe scenă,  după ce  în ultimul an nu au mai putut face acest lucru datorită pandemiei.

”Sufletul” acestei  manifestări  deosebite care a avut loc la Moinești a fost profesoara Irina Pashalov, ce a gândit fiecare ediție a Festivalului „Vis de Stea”, astfel că acum, la 10 ani de la debut  Moineștiul  se mândrește cu renumele câștigat datorită muzicii. Aflată mereu în mijlocul  speranțelor muzicii, care urcă pe treptele ascensiunii artistice  prof. Irina Pashalov a menționat: ”Fiecare copil se gândește  să ajungă o mare stea și să urce pe marile scene ale lumii”. Din mijlocul acestei mari bucurii  ce a făcut ca să răsune  de frumusețea muzicii Parcul Băi și străzile Moineștiului prof. Irina Pashalov a mai menționat: ” Este un festival de zece, așa cum am promis. Un festival al vocilor excepționale, al prieteniei și iubitorilor de muzică live. Mulțumesc tuturor participanților ce s-au înscris într-un număr impresionant, din peste 40 de scoli de canto din întreaga Românie. Mii de aplauze profesorilor pentru pregătirea excepțională a concurenților, mulțumim susținătorilor care, pentru două zile s-au simțit minunat la Moinești. Mulțumim membrilor juriului pentru profesionalism, pentru răbdare și mai ales pentru excepționale recitaluri ce ne-au bucurat nespus!  Luminita Anghel, Nico, Tudor Turcu, Mihai Alexandru, Bogdan Dragomir, Viorel Gavrilă, Marcel Iorga – vă  iubim!

Mulțumesc din inima domnului primar, Valentin Vieru și echipei Unității Administrativ  Teritoriale a municipiului  MOINEȘTI, pentru implicarea și susținerea necondiționată ca Festivalul Național de Muzică Ușoară  <<Vis de Stea>> să devină o emblemă pe harta culturală a României. Nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc întregii echipe  << M. Y. Music Art>>, (elevelor mele iubite și talentate, mămicilor) și voluntarilor pentru efortul depus în organizarea acestui eveniment. Mulțumim, Mix TV din Galați pentru cât de frumos s-a văzut  Moineștiul în întreaga tară, echipei de sunet(Ionuț Axinte) pentru profesionalismul desăvârșit , Happy House ( Dana Ghencea) pentru implicare și bineînțeles, profei noastre de canto și dans Alexandra Pashalov!”

 

Cea de-a X a ediție a Festivalului Național  de Muzică Ușoară ”Vis de Stea” a fost organizată de Asociația Culturală ”M Y Music Art”  și  de  Primăria municipiului Moinești.  Evidențiem faptul că Trofeul Festivalului Național de Muzică Ușoară ”Vis de Stea” a fost cucerit de  interpreta Riana Eliza Rusu din Pașcani. Despre câștigătoare, ce are un timbru vocal impresionant,  putem menționa  faptul că  Trofeul festivalului de la Moinești  este cel mai strălucitor  în panoplia sa de succese, această  interpretă fiind prezentă în martie 2021 în semifinalele Concursului ”Românii au talent”.       Ion Moraru

Distribuie articolul!