Un evantai deschis – Open Air Blues in the garden festival, Ediția a II a – Dărmănești 2021

Un  evantai deschis –  Open Air Blues  in the  garden festival, Ediția a II a – Dărmănești  2021

Un  evantai deschis –  Open Air Blues  in the  garden festival, Ediția a II a – Dărmănești  2021

 

 

Festivalul  va avea loc la  STADIONUL ”UZUL” – DĂRMĂNEȘTI. Data de  desfășurare:  27, 28 și 29 august 2021. Spectacolele vor începe la ora 18:30 și se vor încheia la ora 24:00.

MARIUS  DIACONESCU  (DIN  DĂRMĂNEȘTI)  ȘI  DAMIAN  PAL (DIN  GHIMEȘ  FĂGET)  SUNT  PRINCIPALII  ORGANIZATORI  AI  ”OPEN  AIR  BLUES  IN THE  GARDEN”, AFLAT  LA  EDIȚIA A  II A. DACĂ  PENTRU  MARIUS  DIACONESCU  ”BLUES – UL  ESTE  AL DOILEA LUCRU  DUPĂ  FAMILIE”,  DAMIAN  PAL CONSIDERĂ  CĂ  ”FESTIVALUL  ESTE UN  FACTOR  ÎN  CREATIVITATE,  CULTURA  NE  POATE  PROPULSA  ȘI  NE  POATE  DA  ARIPI!”

LA  DĂRMĂNEȘTI,  ÎN   ZIUA  DE  27 AUGUST  VOR CONCERTA:

Artur Menezes  – câștigător al premiului Gibson / Albert King pentru cel mai bun chitarist și locul 3 la International Blues Challenge 2018.  Chitarist, cântăreț și compozitor extrem de energic, Artur impresionează prin feeling-ul spectacolul său. Deși este foarte influențat de blues, el încrucișează genurile cu rock psihedelic, funk și ritmuri braziliene precum „baião”, creându-și propria voce și sunet, ce au atras publicul  tânăr și care au contribuit la menținerea bluesului în viață.În 2012, Artur a cântat în  deschidere pentru Buddy Guy în turneul său sud-american în Brazilia, iar în 2017 a împărțit scena cu Joe Satriani în Brazilia.

Marius Dobra Blues Band –  trupă formată din muzicieni austrieci reuniţi în jurul artistului de origine română Marius Dobra, cetățean austriac de 25 de ani, care în anii ʼ80 a activat cu legendarul grup sibian Riff . Trupa este o prezenţă obişnuită nu numai pe scene vieneze şi româneşti de jazz, ci şi în festivaluri din Elveția, Germania și Ungaria.  Sunt câștigătorii Austria Blues Challenge și vor reprezenta Austria la următorul European Blues Challenge.

Stef Paglia Trio. Stef Paglia este un tânăr muzician (n.1994) din Belgia, cunoscut pe scena blues europeană (concerte la Blues Peer, Swing Wespelaar, Ribs & Blues) . Este unul dintre membrii fondatori ai BluesBones( câștigători Belgian Blues Challenge în 2016 locul 2 la European Blues Challenge).

ÎN   ZIUA   DE   28 AUGUST  SCENA  VA  APARȚINE:

Jessie Lee & The Alchemists –  Creat în 2015, Jessie Lee & The Alchemists este un cvintet modern de blues-rock  francez, condus de Jessie Lee Houllier (voce și chitară) și chitaristul-compozitor Alexis Didier, susținuți la tobe de Laurent Cokelaere, la bass de Stéphane Minana și la clape de către Laurian Daire. Câștigători a 5 premii la Mississippi Blues Trail 2018 și la France Blues Challenge în 2019. Rolling Stone scria în 2018 despre Jessie Lee Houllier : ” În trei ani de carieră, strălucita Jessie Lee a ajuns la vârful blues-rockului său impecabil și fără compromisuri. Mereu autentică, așa cum ar trebui, Jessie Lee Houllier cântă cu multă  pasiune, cu o voce și o voință foarte reale precum  și cu  o vigoare nebună ”

Juwana Jenkins  – Una dintre cele mai bune  interprete din Philadelphia ea  este gata să  confirme  și să dezvăluie lansarea sa de debut solo. În următorii 20 de ani de colaborări muzicale notabile, Jenkins a devenit renumită pentru  prezența înflăcărată ca headliner la evenimente internaționale și festivaluri de muzică.

DUMINICĂ  29  AUGUST LA STADIONUL ”UZU” DIN DĂRMĂNEȘTI  IUBITORII  BLUES-ULUI  SE  VOR BUCURA  DE ALTE   PREZENȚE  DEOSEBITE :

.Big Daddy Wilson Band, născut  mai bine de 50 de ani în Edenton, Carolina de Nord. Populația din Edenton număra pe atunci mai puțin de 6000 locuitori , 55 la sută fiind afro-americani, din care 25 la sută sub pragul sărăciei. „Eram foarte săraci, dar am avut o copilărie foarte frumoasă”, își amintește Wilson. „Eu și surorile mele am fost crescuți de mama și bunica. Am trăit o viață simplă, mergeam la biserică în fiecare duminică, la școală în timpul săptămânii. De asemenea, am lucrat pe atunci la plantația de tutun și pe câmpurile de bumbac, eram un adevărat băiat de la țară.”  Wilson a cântat în biserică, dar nu s-a gândit niciodată atunci să urce pe scenă. „Eram extrem de timid”.Tânărul Wilson a renunțat la școală la 16 ani și s-a alăturat armatei SUA, iar câțiva ani mai târziu, a întâlnit o fată germană care i-a devenit  mai târziu soție. Ea este motivul pentru care a rămas în Germania și motivul pentru o poezie care a devenit  apoi prima melodie a lui Wilson.Big Daddy Wilson este astăzi  un cunoscut cântăreț și compozitor american care și-a găsit casa în nordul Germaniei.

Loup Garou Band: Pronunțat „Loo Ga ​​Roo”, care se traduce din cuvântul creol pentru „vârcolaci folclorici”, acest grup din New York, SUA,  are ”un teritoriu muzical” în tradiția clasică Cajun, actualizat prin utilizarea lor acerbă a instrumentelor tradiționale și a tehnologiei contemporane: ” Muzica noastră este despre celebrare, este modul în care ei înșiși își presupun metoda, care până acum i-a încurajat unui public în continuă expansiune. Grupul este format din Jimmy Macdonell (n. Lafayette, Louisiana, SUA; acordeon / voce), Jim Gregory (n. West Virginia, SUA; bas), George G. Recile (n. New Orleans, Louisiana, SUA; tobe), Mark Dufault (n. New York, SUA; chitară), Neil Thomas (n. Philadelphia, SUA; tastaturi; ex-surreale McCoys) și Ronin (n. Brooklyn, New York, SUA; voce ). Trupa și-a făcut debutul în coloana sonoră în filmul lui John Sayles Passion Fish.

ÎN  CELE  TREI  ZILE  ALE  FESTIVALULUI  VOR FI  PREZENȚI  ȘI  ALȚI  INTERPREȚI  DE  BLUES!

Menționăm  faptul că în cadrul  ”Open Air Blues  in the  garden festival” , la ediția din acest an  vor avea  loc spectacole și în  incinta  Salina Târgu Ocna,  pe 27 și 28 august și la Centrul Cultural ”Ion Talianu” (Casa de cultură) din Târgu Ocna, pe 29 august. Pe 27 și 28 august, concertele vor începe la ora 11:30. Accesul în subteran (unde, vorba lui Marius Diaconescu ”acustica este fabuloasă!), se va face numai cu mijloacele auto puse la dispoziție de către Mina Salina din Târgu Ocna, începând cu ora 10:00. În ziua de  de 29 august, concertele din incinta Centrului Cultural ”Ion Talianu” (Casa de cultură) din Târgu Ocna vor începe la ora 15:00. Ne vedem acolo!

* În parteneriat cu Asociația Pentru Ambulanță Bacău  pentru participanții la ”Open Air Blues in the garden festival”,  ediția  a II  se asigură  testare rapidă pentru acei ce nu sunt vaccinați sau care nu sunt în posesia unui test RT-PCR efectuat în ultimele 72 de ore, premergător accesului în incinta locației.  Prețul testului Ag rapid este de 25 de lei pentru detectarea calitativă a SARS-CoV-2 din proba prelevată pe tampon nazofaringian iar  asigurarea testării participanților se va face în fiecare zi, începând cu ora 16:00 și va fi disponibilă pe toată durata spectacolelor.

* * Este de notat și un fapt deosebit: Ediția a II a  a  <<Open Air Blues in the garden festival>>  este o manifestare care ”se leagă” cu  alte  evenimente  cu răsunet de pe valea Trotușului. Astfel, de curând, la Ghimeș Făget  a avut loc  Concertul din cadrul Turneului  Internațional Stradivarius, cu Alexandru Tomescu la vioară și Josu de Solaun, la pian ( ce s-a desfășurat la Biserica Romano – Catolică în seara zilei de 6 august). La  acest concert  fabulos, la care a fost prezentată ”Oda bucuriei”, muzica a adus  trăirea unor emoții și acorduri  deosebite, ce au încununat  frumosul concept ”Oamenii inspiră”, căruia îi dăruiește sufletul tânărul Damian Pal.

”Open Air Blues in the garden festival”  propune și în acest an desfășurarea, în zilele de 27 – 29 august, a  unei noi ediții (a IV a),  a Târgului de produse montane ”La porțile Nemirei” , la care vor fi prezenți  producători  de pe Valea  Trotușului.

 

 

Distribuie articolul!