Invitație la ediția a II a a Festivalului ”Mândru-i satul dintre Munți”

Invitație la ediția a II a a Festivalului ”Mândru-i satul dintre Munți”

Invitație la ediția a II a a Festivalului ”Mândru-i satul dintre Munți”

”A încerca” dă posibilitatea unui om ca să facă lucruri minunate, să realizeze  tot ceea ce crede că este mai bine. Dar  acestea reușești să le împlinești doar fiind fidel lucrurilor  în care crezi, să fii perseverent  pentru a menține această linie!

Interpreta de muzică populară Petronela Radu, nume binecunoscut pe valea Trotușului dar și la televiziunile naționale care ne încântă cu comorile folclorului nostru (pentru care  a realizat multe filmări ce s-au bucurat de succes și unde a interpretat frumoase cântece populare),  dorește să realizeze cea de-a doua ediție a Festivalului ”Mândru-i satul dintre Munți”. Prima ediție a acestui festival a avut loc  în toamna anului 2019 și a fost pentru Petronela Radu împlinirea unui vis – prima mare manifestare culturală pe care a organizat-o! ”De doi ani incerc să organizez Concursul –   festival  <<Mândru-i  satul dintre  Munți>>,  ediția a doua  și mărturisesc că m-am izbit de multe  obstacole..  de rea voință, de oameni care m-ar fi ajutat dar nu aveau puterea necesară de decizie, de oameni neinteresați și neiubitori de folclor și tradiții.. M-am zbătut, m-am revoltat, am acuzat și am plâns, eram în stare să mă iau cu Dumnezeu de piept pentru cauza mea…  În acest an am reușit cu ajutorul câtorva oameni cu suflet, oameni care au înțeles  cu câtă pasiune și ardoare îmi doresc ca acest Festival-Concurs  să aibă continuitate!! Îi aştept  pe toti cei  talentaţi şi pasionaţi de folclorul românesc să ne calce pragul şi să ne cunoască comuna şi istoria ei, iar pe dumneavoastră să nu lipsiţi de la întâlnirea cu tinereţea, cu cântecul popular din toate zonele etnofolclorice şi cu artiştii de mâine ai scenei româneşti!”, ne-a declarat Petronela Radu. Ea a mai menționat:” Festivalul,  aflat la a – II – a ediție își propune promovarea muzicii ușoare și populare  în rândul tinerilor sau celor mai puțini tineri și descoperirea de noi talente, oferirea unei alternative de petrecere a timpului liber și implicarea tinerilor în organizarea și desfășurarea unui eveniment cultural – artistic. Vă așteptăm în număr cât mai mare!”

Evidențiem faptul că  acest festival se bucură de mai multe secțiuni: Interpretare muzică populară, Interpretare muzică ușoară, Muzică religioasă, Dans popular, Doină, Baladă, Actorie.

Dacă facem ”un popas” la Bârsănești, locul unde interpreta de folclor Petronela Radu  ”și-a găsit liniștea, împlinirea și omul drag” (după cum stă scris pe pagina sa de Youtube), menționăm  un lucru deosebit: cântecul ”de suflet” al său ”Mândru-i satul dintre Munți” are peste 12000 de vizualizări! Dragostea pentru cântec a acestei interprete face  să ne transmită nouă imboldul  optimist al său ”Iubesc viața! Iubesc cântecul și oamenii buni! Dă-ne  Doamne ceasuri bune!”             Ion Moraru

 

 

 

 

Distribuie articolul!