”Am simțit că plutesc de fericire”

”Am simțit că plutesc de fericire”

  ”Am simțit că plutesc de fericire”

Bacăul a găzduit în zilele de 17 – 18 septembrie  cea de IX a ediție a Festivalului Internațional de Muzică pentru Copii și Tineret ”Stea printre stele”. Menționăm faptul că la acest festival (ce a avut loc la sala Teatrului de Vară ”Radu Beligan” din Bacău), au urcat pe scenă peste 130 concurenți, care au reușit ca să impresioneze un juriu deosebit. Astfel, la acest concurs al unei concurențe foarte puternice din juriu au făcut parte: Luminița Anghel (interpretă), Mihai Alexandru (compozitor), Bogdan Dragomir (realizator Radio România Regional), compozitorii Claudiu Bulete și Ovidiu Iordache, George Vanvu (realizator Radio Iași) și Tudor Turcu (câștigător al Concursului de televiziune X – Factor 2012.

Desfășurat pe șase categorii de vârstă (4 – 6 ani,  7 – 8 ani, 9 – 10 ani, 11 – 12 ani, 13 – 14 ani, 15 – 16 ani și 17 – 23 ani), acest festival  a adus  valorizarea  tinerilor interpreți de muzică ușoară în fața membrilor juriului – oameni de marcă ai muzicii ușoare din România. După două zile de concurs juriul prestigiosului festival de la Bacău a decis un lucru care îi bucură în mod deosebit pe iubitorii acestei mult îndrăgite arte – muzica. Astfel interpreta Nina Elena Manolache din Bacău a obținut cel mai mare succes la acest festival, ea cucerind Trofeul Festivalului ”Stea printre stele”, Premiul Special de Promovare  Tinere Talente, acordat de Radio România Regional și Premiul Radio Iași. Această mare bucurie, de cucerire a trofeului, a fost trăită cu multă însuflețire de tânăra interpretă  Nina Elena Manolache, de la Asociația  Culturală M Y Music Art Moinești, care este coordonată de profesoarele  Irina și Alexandra Pashalov. ”Sunt mândră că am reușit să obțin aceste premii, după mulți ani de muncă! A fost un vis  împlinit, o bucurie pe care  nu pot să o exprim în cuvinte. A fost un moment  în care am simțit că plutesc de fericire, deși eu mă așteptam poate doar la Trofeul categoriei! Țin să mulțumesc pentru această reușită părinților mei, profesoarelor mele de canto Irina și Alexandra Pashalov, organizatorilor festivalului și juriului care a apreciat interpretarea și performanța mea în acest concurs!”, a declarat Nina Elena Manolache. Este de evidențiat faptul că Nina Elena Manolache are 12 ani și face canto de aproape trei ani. Asemeni ”grădinarului care îngrijește frumoasele flori ale talentului” prof. Irina Pashalov ne-a mărturisit  despre câștigătoarea acestui trofeu: Nina este concurentă pe scena festivalurilor de interpretare muzicală de la  o vârstă fragedă iar în tot acest timp  a adunat  zeci de premii, cu care se mândrește la fel de mult. Nina Elena Manolache a avut nenumărate participări în concursuri ca  <<Next Star>>, <<Mamaia Copiilor>> dar și colaborări importante cu compozitorul Mihai Alexandru, cel care a creat piese special pentru vocea unică a Ninei, cele mai recente creații fiind  <<Candy Girls>>  și <<Marea e iubirea mea>>. Pentru Nina, acest premiu muncit, meritat și așteptat a fost cea mai frumoasă experiență trăită până acum!”.

Bucuria  acestui succes a fost  împărtășită de Nina cu mama sa, Mădălina  Manolache, care a mărturisit: ”Am izbucnit în plâns, nu mă așteptam la acest premiu! Îmi doream  să  vină acest moment pentru Nina  dar nu credeam că va fi acum! A fost o zi fericită pentru noi!” Cum obținerea de noi succese și bucuria tinerelor speranțe de a se urca pe scenă cu multă convingere  pentru public este destinul profesorilor coordonatori  menționăm și mărturisirea  profesoarei Alexandra Pashalov:”Nina Elena Manolache  a fost divină pe scenă! Interpretarea piesei <<Suus>>, a interpretei Rona Nishliu, cântată de Nina Elena Manolache a redus la tăcere întregul auditoriu! A meritat din plin acest premiu!”

Evidențiem faptul că o altă performeră de la M Y Music – Art Moinești a fost Delia Andreea Racu, în vârstă de 15 ani din Onești, ea fiind câștigătoare a Trofeului Adolescent. Menționăm că alături de aceste două câștigătoare pe scena Festivalului ”Stea printre stele” au urcat și alți colegi ai clasei de canto de la Asociația Culturală M Y Music – Art Moinești. Astfel, în cadrul acestui festival au obținut premiul I Adam Maya Georgiana, 7 ani – Onești, Alessia Nechita, 8 ani – Helegiu, Mihai Manea, 9 ani – Onești, Ema Adam, 10 ani – Onești, Maria Tăbăcaru, 11 ani – Moinești și Vera Sălbatecu, 13 ani – Onești. De obținerea premiului II, de la asociația coordonată de profesoarele Irina și Alexandra Pashalov s-au bucurat concurenții: Ana Maria Matei, 8 ani – Onești, Patric Mihăilă, 7 ani – Dofteana, Sara Maria Munteanu, 13 ani – Onești, Roberta Harabagiu, 14 ani – Sănduleni și Antonia Lorenți, 18 ani –din  Comănești. Tot pe podiumul de premiere, cu premiul III a fost răsplătită evoluția  artistică de pe scenă a interpreților  Riana Bucur, 9 ani – Dofteana, Estera Tărcuță, 9 ani, Helegiu,  Gabriel Olaru, 9 ani – Moinești,  Erica Apostu, 9 ani – Berzunți,  Alessia Morar, 13 ani – Onești,  Daria Palaghiță, 13 ani – Onești iar  mențiune a obținut  Dodiu Teodora, 13 ani, din Onești.

O dată cu menționarea acestor  frumoase rezultate alăturăm și o noutate de la Asociația  Culturală M Y Music – Art Moinești, aceasta fiind dată de participarea Antoniei Lorenți în zilele viitoare la show-ul ”Super Star România” (de la Pro TV), unde îi urăm mult succes!

Parafrazând cugetarea scriitorului maghiar Zsigmond Moricz (”Bucuria  izvorăște  din faptul că cineva poate să vadă ceea ce este frumos și bun în viață”),  menționăm  că  întâlnirea  tinerelor talente cu  Asociația Culturală M Y Music – Art pentru cucerirea măiestriei  artistice  poate avea loc în Onești (pe Calea Mărășești, nr. 15) și în Moinești, pe strada Tudor Vladimirescu (în centrul municipiului Moinești).          Ion Moraru

 

Distribuie articolul!