”Să continuăm împreună!”

”Să continuăm împreună!”

Sufletul omului este o adevărată comoară atunci  când poate dărui! Totul  este cuprins de  armonie și de înțelegere, binecuvântarea își face loc în jurul semenilor noștri, aflați în luptă  cu nevoile vieții, ei găsind în aceste  clipe bucuria unui zâmbet și speranța ce le aduce liniște. Puterea unor  asemenea gesturi devine  cea mai strălucitoare când este vorba despre  copii,  unii dintre ei de la cele mai fragede  vârste, zbătându-se în neajunsuri!

”Dincolo de această perdea”, a lucrurilor pe care nu prea le văd   politicienii momentului, s-a desfășurat pentru cel de-al 5 – lea an consecutiv Caravana ”Fii Spiridușul Moșului – 2021”, ce a fost continuată cu succes de membrii Asociației ”ÎMPREUNĂ PENTRU VIITOR  BACĂU” (președinte, Cristina Gușu). Și în acest an campania  s-a desfășurat în parteneriat cu supermarketurile PENNY din Bacău, Onești, Moinești și Comănești, unde au fost colectate  în coșuri special amenajate, alimente greu perisabile dar și produse de  curățenie și îngrijire generală. acestora către persoanele vulnerabile (în special copii şi vârstnici).

   

Despre  impactul acestei acțiuni, care a venit în sprijinul  copiilor din familii defavorizate, a  persoanelor  cu dizabilități dar și a persoanelor vârstnice care se confruntă  cu situații materiale precare Florentin Iftime, vicepreședintele Asociației ÎMPREUNĂ PENTRU VIITOR BACĂU  ne-a declarat:”În perioada sărbătorilor de  iarnă am reușit ca să ajungem la   un număr de peste 50 familii din mai multe localități.  <<Moș Crăciun>>  (Petre Taraipan) și <<Spiridușii Moșului>>  au dăruit mai mult de 50  pungi cu  produse alimentare  și cu dulciuri  dar cea mai mare bucurie a făcut-o copiilor prin cele  100 de perechi de ghete și șosete aduse în dar! De asemenea, ei s-au bucurat și  de 10 telefoane de ultimă generație Smartfone, ce le sunt necesare în condițiile actualei pandemii, în care sunt nevoiți să învețe on – line. Ne-am gândit la  acest lucru întrucât județul Bacău este județul cu numărul cel mai mare număr de copii care nu  au telefoane mobile! Menționez că produsele alimentare și dulciurile  oferite au fost  colectate din supermarketurile PENNY din Bacău, Onești, Moinești și Comănești iar pentru celelalte daruri ne-au ajutat banii strânși  din donații”.

Evidențiem faptul că de toate aceste daruri au beneficiat familii cu mulți copii și persoane  din orașele Moinești, Comănești, Onești și din satele Ciortea, Brătila,  Helegiu, Deleni, Drăgugești, Bârsănești, Brătești, Albele, Dofteana și din Tisa Silvestri.

”Am cutreierat  prin sate și pe dealuri și am trăit bucurii de nedescris alături de Moș Crăciun, împărțind cu el darurile sale (ghetuțe, telefoane, pături, jucării, alimente și dulciuri)! Am reușit să  adunăm  îmbrățișări  puternice de la familii care  încă cred în Moș Crăciun. Inocența cu care l-au primit și de această dată  ne dă putere să continuăm împreună  această frumoasă acțiune a Asociației ÎMPREUNĂ PENTRU VIITOR  BACĂU! Vă mulțumim  tuturor pentru sprijin și susținere și vă dorim Un An Nou Fericit, în tihnă, iubire și armonie în casele voastre” – este mesajul  celor 15 voluntari  ai Caravanei ”Fii Spiridușul Moșului” – 2021! Cu marea  bucurie împărtășită atâtor suflete ”Spiridușii” le-au oferit celor dragi lor dar și societății civile (din ce în ce mai palide) din România exemplul  de a întări încrederea  în forțele proprii prin stimularea ”creșterii stării de bine”.

   

Menționăm că în această campanie  membrii  Asociației ÎMPREUNĂ PENTRU VIITOR – BACĂU  au fost impresionați de o situație deosebită din comuna Bârsănești, unde au ajuns la recomandarea Școlii Gimnaziale din localitate: o familie, care are trei fete, din această comună locuiește la o stână (în foto de mai jos), aflată la 3 – 4 km de satul Glodosu. Această familie are în comuna Bârsănești de mai mulți ani o casă în construcție, nefinalizată… Fetele au o mare dorință de a învăța și ajung la școală străbătând distanța de 3 – 4 km, fiind aduse și luate în fiecare zi cu o căruță!

În fața acestei situații membrii Asociației ÎMPREUNĂ PENTRU VIITOR BACĂU  iau în calcul o eventuală campanie de finalizare  a casei aflată în construcție, pentru rezolvarea situației dificile pe care o traversează  familia din Bârsănești.

Menționăm că prin acest lucru  se dorește aducerea unei raze de bucurie acestor suflete,  voluntarii asociației realizând până în prezent  cinci case de locuit pentru  familii nevoiașe (una în Bârsănești, două în Dofteana și două în Tisa Silvestri). Cristina Gușu (președintă), Florentin Iftime (vicepreședinte) și Apreutesei Sorin, Vasilică Ionuț, Oancea Adriana, Horhogea Viorica, Pușcalău Nelu, Coman Elena,  Marcu Alexandru, Oancea Emilia, Albu Maricica, Apostol Mihai, Oancea Marcel  și Taraipan Petrică sunt membrii Asociației ÎMPREUNĂ  PENTRU VIITOR  BACĂU, ei împlinind lucrurile  menționate mai sus.       Ion Moraru

 

 

Distribuie articolul!