Apă potabilă după un program prestabilit în municipiul Onești

Apă potabilă după un program prestabilit  în municipiul Onești

Ca urmare a unei avarii pe conducta de aducțiune aparținând CRAB, în municipiul Onești se va furniza apă după un program prestabilit!

 

Miercuri – 23 februarie 2022, începând cu ora 08.00, S.C. CRAB S.A. (Compania Regională de Apă Bacău) va sista furnizarea apei pe conducta de aducțiune Dărmănești – Târgu Ocna – Onești, pentru remedierea unei avarii. Timpul estimat în vederea realizării intervenției, dar și pentru golirea și umplerea instalației, este de aproximativ 24 de ore, în condițiile în care nu apar elemente neprevăzute pe parcursul desfășurării lucrărilor.

În acest interval și până la refacerea nivelului optim de apă din rezervoare, RAJA SA va asigura alimentarea municipiului Onești cu apă potabilă din Complexul de înmagazinare și pompare Cuciur, după următorul program:

  • Miercuri – 23.02.2022, în intervalul orar 18.00 – 20.00;
  • Joi – 24.02.2022, în intervalul orar 06.00 – 08.00 respectiv 18.00 – 20.00.

În funcție de  modul în care S.C. CRAB S.A. va remedia avaria, RAJA va întreprinde toate demersurile necesare în vederea asigurării furnizării apei potabile în regim permanent și la parametrii optimi către toți consumatorii din municipiul Onești.

RAJA SA recomandă consumul cu moderație al apei în acest interval de timp.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vom reveni cu informații despre stadiul și evoluția lucrărilor, în situația în care vor surveni modificări.

Biroul de Comunicare

Și Compania  Regională de Apă Bacău (CRAB) a emis un comunicat în care se menționează:

 

Având în vedere faptul că avaria permite programarea lucrărilor de remediere, putem oferi timp consumatorilor noştri să ia măsuri de stocare a acelor cantități de apă care să le acopere necesitățile pe perioada efectuării lucrărilor de reparaţii. Astfel, întreruperea alimentării cu apă a aducţiunii se va face în data de 23.02.2022, începând cu ora 08:00.

În funcţie de situaţia gasită în teren durata estimată până la reluarea furnizării apei la parametrii normali de debit şi presiune, este de maxim 22 ore, respectiv:

Durata de golirea a tronsonului afectat si a intervenţiei pentru remedierea defecţiunii,  o estimăm până la maxim 10 ore, în funcţie de complexitatea reparaţiei.

Timpul estimativ de încărcare (umplere) a aducţiunii este 12 ore.

De această oprire vor fi afectaţi consumatorii: RAJA SA – pentru  municipiul Onești, oraşul Târgu Ocna, comuna Dofteana, comuna Caşin, comuna Târgu Trotuş (Târgu Trotuş, Viişoara, Tuta), Chimcomplex Borzești, comuna Pârgăreşti și SNAP Târgu Ocna.

Întreruperea furnizării apei potabile va genera restricţionarea alimentării cu apa pentru perioada derulării lucrărilor, iar furnizarea apei potabile in data de 23.02.2022 se va face, în funcţie de stocurile de apă acumulate, după următorul program:

– pentru oraşul Târgu Ocna:

abonaţii alimentaţi din rezervorul Tiseşti (blocurile şi cartierul Tiseşti) – până la ora 12:00;

abonaţii alimentaţi din rezervorul Vâlcele (cartierele Gălean şi Vâlcele) – până la ora 16:00;

abonaţii alimentaţi din conducta de aducţiune (cartierele Poieni, Mosoare, Păcuri şi Gura Slănic) până la ora 09:00.

– pentru Comuna Dofteana

sat Dofteana – zona Centru până la ora 16:00;

satul Larga – nu va fi afectat de această oprire (alimentarea se face din conducta de aducţiune Ramura Nord);

– pentru comuna Caşin până la ora 12:00 (pentru abonaţii de la intrarea în localitate).

 

 

 

 

 

Distribuie articolul!