”UCRAINA TREBUIE AJUTATĂ, SĂ REZISTE PRIN TOATE MIJLOACELE” - Amprenta de Onesti

”UCRAINA TREBUIE AJUTATĂ, SĂ REZISTE PRIN TOATE MIJLOACELE”

”UCRAINA   TREBUIE  AJUTATĂ,  SĂ REZISTE  PRIN TOATE  MIJLOACELE”

RĂSFOIND  PRESA  STRĂINĂ –  ZIARUL  ”DENI” (”ZIUA”) – KIEV

 

Regimul Putin a lansat o operațiune militară la scară largă împotriva Ucrainei, iar infrastructura militară și strategică din orașele și satele ucrainene sunt lovite de rachete. Trupele ruse atacă din cer și pe uscat, iar atacurile continuă dinspre est, sud și nord. Nu numai Moscova vine împotriva statului nostru, ci și a satelitului său, regimul Lukașenko. Operând pe imperative imperial-sovietice, cei doi dictatori au înnebunit în cele din urmă și au urmat standardele lui Stalin și Hitler (atacul a avut loc după ora 4 a.m., la fel cum au făcut naziștii în 1941). Putin a luat cea mai proastă decizie posibilă – distrugerea statului ucrainean, care nu a fost încă amenințat, șantaj și un război hibrid.

Armata ucraineană apără și respinge atacurile inamice în zonele Odesa, Herson, Zaporijia, Donețk, Lugansk, Harkov, Cernihiv, Jytomyr și Volyn. Ucraina a întrerupt relațiile diplomatice cu Rusia. Președintele Volodymyr Zelensky și comandamentul politico-militar al Ucrainei informează constant cetățenii despre situație. „Forțele Armate ale Ucrainei luptă din greu, respingând atacurile armatei ruse în toată țara noastră. Armata noastră are nevoie de sprijin. Principalul lucru este că au nevoie de sprijinul populației noastre. Avem o armată de oameni puternici. Populația noastră este și o armată puternică. Așa că sprijiniți-ne armata”, a spus Vladimir Zelenskyi.

Un front separat este informativ. Scopul agresorului nu este doar loviturile militare, ci și răspândirea dezinformării și a panicii în rândul populației ucrainene. Prin urmare, sarcina noastră este să nu consumăm informații de la agresor și să nu intrăm în panică. Păstrați-vă calmul și aveți  încredere   în  sursele oficiale de informații.

Ucraina așteaptă sprijin internațional. Unde sunt „sancțiunile infernale” care vor zgudui Rusia? .. Suntem recunoscători pentru sprijinul partenerilor internaționali, dar acum o nouă realitate care necesită acțiuni dure și dureroase împotriva Kremlinului. Avem nevoie de ”un spate” internațional de încredere. Agresorul trebuie izolat complet de lumea civilizată, iar Ucraina trebuie ajutată să reziste prin toate mijloacele.  Ivan Kapsamun, 24 febr 2022, ora 15.50

ȘTIRI   DIN   ZONA  CONFLICTULUI

  Unde sunt acele „sancțiuni infernale” ale țărilor europene aplicate Rusiei?

 

Răspunde  acestei întrebări Yuri Zolkin, fostul șef al Administrației Regionale de Stat Stanychno-Luhansk-  ”Îmi pare rău, dar deocamdată în acest sens, Occidentul începe  <<să tragă din nou cu gloanțe de cauciuc>>, așa cum a făcut înainte. Desigur, acest lucru nu este inspirator. În acest caz, ar  trebui  să pregătească acțiuni urgente specifice direct împotriva Kremlinului. Până la urmă, nu este 2014, când a fost  anexată Crimeea  și nu toată lumea a înțeles ce trebuia făcut”.

ULTIMA   ORĂ!

Trupele ruse au încercat să ia cu asalt satul Pyshchevyk din regiunea Donețk. Acest lucru a fost raportat de Cartierul General al Operațiunilor Forțelor Comunale. „În prezent (de la ora 15:00) se desfășoară lupte acerbe în zona așezării Pyshchevyk. Forțele de ocupație ruse au încercat să străpungă apărarea folosind 16 tancuri. Trupele aliate au folosit rachete antitanc NLAW. Trei tancuri inamice au fost distruse”, au comunicat oficiali ucraineni.

Ocupanții au tras și asupra  zonei minerului de cărbune din regiunea Donețk, a declarat șeful Administrației Regionale de Stat Donețk, Pavlo Kyrylenko . „La Vugledar, forțele de ocupație ruse au ucis 4 ucraineni și au rănit 10 civili – bombardamentele ocupanților au lovit un spital local. Printre răniți – 6 medici. Bombardarea a avut loc în jurul orei 11. Starea răniților de o gravitate diferită, ” – a scris Kirilenko.

Rusia a atacat Ucraina la ora 4:00. Trupele ruse au atacat granița de stat a Ucrainei din nord, est și Crimeea. Luptele și atacurile au loc aproape de-a lungul perimetrului graniței de stat și în multe orașe. Rada Supremă a impus legea marțială pe teritoriul Ucrainei. Președintele Volodimir Zelenski a ordonat forțelor armate ucrainene să producă pierderi maxime invadatorilor ruși.

 

 

Un  comentariu  sosit la acest articol, la câteva ore de la  publicare,  de la  Ovidiu I.:”Să reziste canalul Bîstroe ? Să reziste ce ? Legea care interzice învățământul în limba română ? …..De ce nu plângeaţi de milă Ucrainei când:

– în 1991, nava Rostock era scufundată cu intenţie şi ne bloca traficul naval pentru 15 ani, aducând pagube de miliarde de dolari statului român?

– în 1997, când România pierdea RUŞINOS Insula Şerpilor, la presiunile Ucrainei, prin „Tratatul de la Neptun”?
– în 2021, când Ucraina interzicea învăţământul în limba română, chiar dacă acesta se făcea în comunităţile româneşti din țara lor?
Iată doar câteva „declaraţii de dragoste”, fără să ne mai gândim de teritoriile istorice româneşti ocupate şi în prezent de către… aceeași Ucraina de care nu mai puteți acum…
Manipulaţi de politicienii cu interese mari și afaceri și mai mari, dar și de televiziunile „democratice”, pe unii i-a apucat brusc dragostea de vecinii de la est şi ne târăsc într-un conflict care nu e al nostru şi nu ne priveşte pe noi, ca români!
În loc să îşi vadă de facturile din ce în ce mai mari la tot ce e de vânzare şi necesar vieţii… şi să le aducă la valori de bun simţ, pe anti-românii care conduc această ţară îi freacă grija de ce fac alţii!
Băăă, nemernicilor, vă mor românii în ţară! Unii chiar se sinucid de disperare şi de grija zilei de mâine! Lăsaţi naibii războaiele altora şi vedeţi ce faceţi cu sărăcia în care a-ţi adus ţara! Ne omorâţi cu zile! Muncim doar pentru facturi! Ne-aţi îndatorat şi ne-aţi vândut viitorul!
Lăsaţi în pace Ucraina şi aveţi grijă de România! De români! De noi, tâmpiţii care, INEXPLICABIL, încă vă mai suportăm!”

 

 

Distribuie articolul!