”MECIUL ORGOLIILOR” ÎN LIGA A IV A – SERIA VALEA TROTUȘULUI - Amprenta de Onesti

”MECIUL ORGOLIILOR” ÎN LIGA A IV A – SERIA VALEA TROTUȘULUI

”MECIUL  ORGOLIILOR”  ÎN  LIGA A  IV A – SERIA   VALEA TROTUȘULUI

Dacă FC Botoșani se duelează cu Sepsi Sfântu Gheorghe și  într-un meci ”tare” Politehnica Iași conduce pe Metaloglobus București dar în final obține un punct iar … FC Argeș (”violeții”, care poartă  amintirea  unui Dobrin  ce ”mâncând pământul / a  driblat până și vântul”), sunt acum ”în rivalitate” cu echipa antrenată de Gică Hagi, în  județul Bacău ”se joacă la greu ” fotbal în ligile a III a și a IV a! Seria Valea Trotușului din Liga a IV a (la care facem referire în principal, cu Sportul Onești pe primul loc la o diferență de 6 puncte de locul 2), ”nu este scutită” de unele surprize, înregistrate în meciurile ce s-au desfășurat în ultimele etape. Astfel, o echipă a surprizelor a devenit … CSM Moinești! Dacă în urmă cu o lună această echipă învingea cu 15 – 0 (?!?) pe Viitorul Urechești, în ziua de 26 martie tot pe teren propriu, moineștenii pierdeau cu 1 – 3 în fața echipei A.S. Bârsănești. ”Lanțul surprizelor” continuă și în urmă cu o săptămână A. S. Bârsănești a pierdut pe teren propriu, cu 0 – 3 meciul disputat cu Viitorul Curița / CSS Onești (”în urma unui joc echilibrat,  bârsăneștenii având una dintre cele mai bune echipe din campionat” – după cum a declarat  antrenorul Costică Ene, care împreună cu prof. Sorin Stanciu pregătește pe  Viitorul Curița / CSS Onești).  Jucând în deplasare, la Măgura Cașin, moineștenii au pierdut din nou (de data aceasta la limită, cu 1 – 0), dar  acest meci a fost unul foarte disputat, care a dat emoții echipei – gazdă prin ”bara scuturată” de jucătorii de la CSM Moinești în ultimele minute de joc. ”Ambiția, dorința și perseverența au fost prezente din primul până în ultimul minut, iar acest lucru ne-a adus victoria, scorul final fiind de 1-0! Andrei Alex a fost singurul ce a reușit să marcheze astăzi! Felicitări, băieți!”, a declarat Mirel Ștote, care pregătește și coordonează din terenul de joc pe Măgura Cașin! Dincolo de dârzenia luptei din teren acest meci (în foto 1) a oferit tatălui  marcatorului unicului gol (prezent în tribune), marea bucurie a victoriei pentru Măgura Cașin! Bogdan Lupu,  Ionut Popa , Maryan Mary, Mirel Ștote, Soare Andrei Bogdan, Răzvan Ștote,  Bogdan Coanta, George Lăcătuș, Răzvan Dragoș Ghețu, Gabriel Băncilă,  Alin Mișu,  Alin Ciobanu,  Nelutu Giandră, Sbârcea George, Radu Spoială,  Alex Andrei,  Alex Miloiu, Ștefănel Cheptănuș  și Costin-Nicolaie Mîșu  sunt jucătorii din teren și rezervele Măgurii Cașin, care au crezut în această victorie, în meciul disputat cu CSM Moinești. Menționăm că echipa a fost susținută  din tribunele stadionului de către Cosmin Curelea, primarul  Cașinului precum și de viceprimarul comunei, Ion Cojocea Flintoacă.

Este de remarcat faptul că echipa Măgura Cașin a mai ”bifat” o victorie după ce Ștefan Cheptănuș a marcat singurul gol al meciului ACS Viitorul Nicolae Bălcescu – Măgura Cașin,  partidă care s-a disputat zilele trecute  în cadrul Fazei județene a ”Cupei României”.

Iar azi, de la ora 17, pe Stadionul ”Energia” din Onești se dispută ”meciul orgoliilor” : ACS Viitorul Curița / CSS Onești – Măgura Cașin! În timp ce jucătorii de la Măgura Cașin promit un meci foarte dârz disputat (”trebuie  să plătim cu aceeași monedă!”), adversarii lor de azi privesc această întâlnire ca orice meci din campionat. ”Prin ambiție dobori calitatea fotbalului”, a menționat  antrenorul Costică Ene, sperând alături de prof. Sorin Stanciu că echipa pe care o pregătesc (Viitorul Curița / CSS Onești) ”să-și consolideze locul 2 din clasament”. Menționăm  că pe lângă Radu Tudor (care este  ușor accidentat) la Viitorul Curița / CSS Onești nu va evolua nici Șchiopu (indisponibil la  acest meci).

Tot azi, 9 aprilie, de la ora 17 are loc și partida Măgura Târgu Ocna – Sportul Onești (lideră a clasamentului seriei, care în etapa trecută a dispus cu… 12 – 0 de Viitorul Urechești).

 

 

Distribuie articolul!