CONCERT EXTRAORDINAR ANTAL ZALAI LA ONEȘTI

CONCERT    EXTRAORDINAR  ANTAL  ZALAI  LA ONEȘTI
Ne bucurăm să avem la bibliotecă pentru prima dată, în cadrul unui concert extraordinar, pe unul dintre cei mai mari violoniști din Europa, artistul Antal Zalai.  Violonistul Antal Zalai  este  câștigător a multor premii internaționale  iar  activitatea sa a inclus colaborări cu dirijori consacrați, în cadrul numeroaselor sale apariții  la festivaluri  de  muzică.
  Vă invităm  în seara de  12 mai, de la ora 17, in spatiul multifunctional al bibliotecii, la această  deosebită manifestare  culturală.  Concertul face parte din stagiunea artistică 2021 – 2022,  fiind  organizat  de  Primăria Municipiului Onești, prin Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” din cadrul Direcției  Cultură .
 Intrarea   este  libera  iar  colectivul bibliotecii  vă urează o seară minunată!
 ”Un  violonist excepțional, care are o tehnică perfectă, un ton frumos frumos, o adevărată finețe și maturitate muzicală, precum și o personalitate nobilă”, a scris legendarul violonist rus Igor Oistrakh despre colegul său, Antal Zalai, care  este cu cincizeci de ani mai tânăr, fiind  unic printre colegii săi violoniști prin tonul său caracteristic,  fraza muzicală matură și virtuozitatea elegantă.
 DEMN   DE   REMARCAT  ESTE  FAPTUL   CĂ   VIOLONISTUL  ANTAL  ZALAI  VA CÂNTA  LA ACEST  CONCERT  DE LA ONEȘTI  CU O   VIOARĂ   STRADIVARIUS, FABRICATĂ ÎN ANUL  1733. 
 Acest instrument a fost folosit de violonistul maghiar Gyorgy Garay (1909-1988), iar tânărul artist Antal Zalai a intrat în posesia sa prin intermediul profesorului Peter Komlos.
„Cânt pe acest instrument extraordinar de 18 ani şi sunt foarte ataşat de această vioară, avem deja o istorie comună. Într-adevăr sună magnific, dar a durat un timp până când am descoperit toate tainele şi toate posibilităţile pe care le oferă acest instrument deosebit”, a declarat Antal Zalai, potrivit unui comunicat de presă remis zilele  trecute  de  Agenția de Presă  AGERPRES.
Distribuie articolul!