Ofertă educațională generoasă la Liceul Tehnologic ”Petru Poni” din Onești

Ofertă  educațională  generoasă la Liceul Tehnologic ”Petru Poni” din Onești

”Pe banda de intrare de pe autostrada vieții de elev” , în municipiul Onești Liceul Tehnologic ”Petru Poni” este gata de a primi absolvenții clasei a VIII a, având o  ofertă educațională  foarte tentantă. În această ”călătorie a vieții de licean”  de  la Liceul Tehnologic ”Petru Poni” (aflat în municipiul Onești pe B-dul Republicii, nr. 60) elevii se pot pregăti pentru meserii  cu un mare impact în aceste vremuri. Astfel, la clasa a IX a Liceu ei pot opta pentru  specializările: Tehnician în turism (24 locuri), Tehnician în activități economice (24 locuri), Tehnician Ecolog și Protecția Mediului (24 locuri), Tehnician Proiectant CAD (24 locuri).

La Școala Profesională calificările  pe care le pot obține  cursanții sunt în meseriile: Ospătar (Chelner), Vânzător în unități  de alimentație – 48 locuri, Mecanic Auto -24 locuri, Frizer – Coafor – Manichiurist – Pedichiurist (24 locuri), Comerciant – Vânzător (12 locuri) și Electrician  Exploatare Joasă Tensiune (12 locuri).

La Liceu Seral, la clasa a IX a  sunt 28 locuri  pentru specializarea Tehnician în Activități Economice și tot 28 locuri  pentru clasa a XI a la aceeași specializare  (Tehnician în Activități Economice).

Prof.  Adrian Podaru, director al Liceului Tehnologic ”Petru Poni” ne-a prezentat  și un lucru deosebit de la această instituție de învățământ, declarându-ne: ”AVEM  O  OFERTĂ SENZAȚIONALĂ: BURSE DE 1.000 DE LEI PE LUNĂ PENTRU ELEVII CLASELOR A VIII-A CARE ALEG LICEUL NOSTRU!!!  Învăţământul dual este un tip de învăţământ în care agenţii economici, viitorii angajatori, se implică direct, nu numai ajutându-i pe elevi să învețe o meserie, ci ajutându-i și cu echipament, cu o bursă, cu asigurarea unui loc de muncă la finalizarea celor 3 ani de studii. Liceul Tehnologic  <<Petru Poni>>  din Oneşti are în oferta educațională pentru anul școlar 2022-2023 un număr de 24 de locuri pentru elevii care optează pentru învățământul în sistem dual, adică în colaborare cu o firmă privată. Sunt 12 locuri pentru specializarea operator la fabricarea cherestelei și 12 locuri pentru meseria de brutar-patiser-preparator produse făinoase. În ambele cazuri, statul oferă din start 200 de lei pe lună fiecărui cursant, pe toată perioada școlarizării. Dar beneficiile nu se termină aici pentru cursanții care optează pentru una dintre cele două specializări amintite. Astfel, în urma unui parteneriat între Liceul Tehnologic  <<Petru Poni>>  Oneşti şi compania Barlinek SA, pe lângă experienţa practică ce o vor putea acumula în cadrul fabricii de pe strada Calea Mărăşeşti, elevii vor câştiga 800 de lei pe lună, pe toată perioada şcolarizării, pe lângă cei 200 oferiţi de stat. Rezultă un total de 1.000 de lei lunar.

În ceea ce-i privește pe elevii care optează pentru specializarea brutar – patiser – preparator produse făinoase, aceștia vor primi lunar câte 400 de lei (200 de la stat și 200 de la agentul economic).  În afară de învățământul dual, oferta educatională  este variată și diversificată și la liceu- forma de invățământ – zi, invățământ profesional și liceu- forma de invățământ- seral! Vă așteptăm cu drag!”

  De la  Liceul Tehnologic ”Petru Poni” mai menționăm două lucruri deosebite: Aici  se află în derulare  două proiecte Erasmus +.  Este vorba de proiectele „Our Future Life in a Digital World” ( în foto 1) și  ”Erasmus TV Internațional”, ambele  fiind finanțate de  Comisia Europeană.  După mobilitatea care a avut loc în Spania  (în  cadrul primului proiect menționat, la Valbona d’ Anoia, localitate în apropiere de Barcelona) recent  un grup de doi profesori și patru elevi ai Liceului Tehnologic ”Petru Poni” Onești s-au aflat în Estonia, la activitățile desfășurate în cadrul Proiectului ”Erasmus TV Internațional” (în foto 2).  Evidențiem faptul că  lucrurile înălțătoare menționate  ( acest liceu oneștean fiind  un adevărat ”campion al participării la  proiecte europene!”), sunt încă un argument  pentru absolvenții clasei a VIII a de a deschide ”ușa” pregătirii pentru  însușirea unei specializări / meserii și pentru viață la Liceul Tehnologic ”Petru Poni”.

 

 

 

Distribuie articolul!