(Foto ) Obiectiv – De 1 Iunie

(Foto )  Obiectiv – De 1 Iunie

Dincolo de mesajul  acestui poem (”pus pe  căile  internetului” de către profesoara  pentru învățământ primar Marta Pânzaru (de la Școala Gimnazială ”Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”), să răsfoim câteva pagini din albumul sărbătoririi Zilei Internaționale a Copilului pe meleagurile trotușene.

A fost sărbătoare frumoasă la Școala Gimnazială ”Răducanu  Rosetti ” din Căiuți (de unde avem primele fotografii  foarte  sugestive.

 

 

La Onești, în Parcul Municipal copiii, părinții și bunicii s-au bucurat de un frumos spectacol al copilăriei,  o continuare a acestuia fiind așteptată pentru sâmbătă 4 iunie (când va avea loc un spectacol de baloane cu săpun!) Copiii au pictat, s-au lăsat purtați de fascinația baloanelor și au participat la ”mici – mari” competiții sportive (una foarte atractivă  fiind organizată la Baza Sportivă ”Viitorul” Curița).

”Noi, profesorii școlii, vă îmbrățișăm cu drag de ziua voastră, dragii noștri elevi. Sunteți motivul fiecărei zile petrecute de noi în școală și vocația noastră! <<De unde sunt eu? Sunt din copilăria mea. Sunt din copilăria mea ca dintr-o țară.>> – Antoine de Saint-Exupery.” Sub acest imbold Ziua Internațională a Copilului  a fost sărbătorită  la Școala Gimnazială ”Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din Onești  printr-un flashmob realizat de elevii claselor V-VII,  ei fiind coordonați de doamna Pașcu Alina, profesor de limba franceză. A fost frumos și la Parohia Ortodoxă ”Maria Magdalena” din Onești dar și în orașul Târgu Ocna, în frumoasa ambianță a Parcului Măgura.

 

Tot ieri, 1 iunie, la Bacău  a avut  loc Concursul de ecologie și creativitate intitulat „PET CAP”. Desfășurat în Piața Tricolorului din Bacău la acest concurs  s-au înregistrat și două succese oneștene. De la prof. Adrian Podaru, directorul Liceului Tehnologic ”Petru Poni” am aflat că  ”echipa inimoasă a Liceului  formată din doamnele profesoare Daniela Pascu, Daniela Târtoacă,  doamna bibliotecar Roxana Căruceriu și elevii Flavia Pavel, Antonia Istrate, Andra Dima, Alexia Paiș și Valentin Popovici au obținut PREMIUL I! Mulțumim tuturor organizatorilor! Bravo! Felicitări! Echipa a avut alături alți inimoși care au ajutat la strângerea capacelor”.

Al doilea succes  a fost obținut de  Echipa Liceului cu Program Sportiv ”Nadia Comăneci”, care în cadrul Concursului de ecologie și creativitate intitulat „PET CAP” cu tema „Pădurea și copilăria”, a obținut  Premiul I. Echipa sportivilor inimoși a Liceului cu Program Sportiv  <<Nadia Comăneci>>  din Onești a fost formată din doamnele profesoare Calapod Andreea, Neaga Nicoleta și elevii Chiper Diana, Barcan Amalia, Ioncica Mădălina, Gogu Alexandra, Rențea Ana-Maria, Onel Alexia, clasa a XI-a C2 iar acest  succes a adus multă  bucurie la  liceul ce poartă numele marei campioane a gimnasticii.    Ion Moraru

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie articolul!