”Ne-am atins obiectivul!” - Amprenta de Onesti

”Ne-am atins obiectivul!”

”Ne-am atins obiectivul!”

Într-o vreme în care am și uitat de când echipa națională de fotbal a României nu ne-a mai dat nici un motiv de mândrie  – de calificare la  Campionatul European ori Mondial, nici atât, de ani și ani de zile!- când ”echipe de top” din Liga a I a ajung pe ”panoul rușinii” (Dinamo București, retrogradată în Liga a II a!), altfel  sunt lucrurile  în ”fotbalul mic”, la Liga a IV a! Aici sunt echipe cu jucători plini de pasiune  pentru sportul cu balonul rotund și prin combativitatea și perseverența lor putem învăța să ne respectăm mai mult și să facem lucruri bune!

În vremurile de azi, în care ar  trebui să privim  și să luăm aminte la  modestia  și spiritul de luptă al bătrânilor, când nu trebuie judecat gustul omului doar pentru că e diferit ca al altora și când ”fiecare  oferă atât cât are”, se întâmplă că ”cel care are cel mai puțin, oferă cel mai mult!”

Așa a fost și în Seria Valea Trotușului a Ligii a IV a, unde echipa A. S. Bârsănești deși a disputat toate meciurile de pe teren propriu  pe  frumosul stadion de lângă Parcul comunei Helegiu (acesta fiind unul din primele parcuri amenajate  pe plaiurile  băcăuane  în mediul rural după evenimentele din 1989), a lăsat o impresie bună în campionatul care s-a încheiat recent.  După cum a remarcat un înfocat suporter al acestei echipe încă de la începutul campionatului (Sorin Enea – ” Și victoriile , și înfrângerile fac parte din competițiile sportive … toate meciurile sunt grele și mai dificile și nici un meci nu seamănă cu altul!”), pe parcursul acestui campionat A. S. Bârsănești a avut un parcurs plin cu toate bucuriile și necazurile  fotbalului. După  un start lansat cu 7 – 1 în deplasare  la Vulturul Măgirești și iar 7 goluri marcate pe teren propriu, în poarta  echipei Măgura Târgu Ocna bârsăneștenii au pierdut  greu (cu 2 – 3 în deplasare la Uzu Dărmănești), arătând că au un cuvânt  greu de spus în această ediție a Campionatului Ligii a IV a, Seria Valea Trotușului. Acest fapt s-a și întâmplat în meciul pe care A. S. Bârsănești l-a susținut la sfârșitul lunii septembrie, pe teren propriu cu  echipa  CSM Moinești (lideră la acel moment a Seriei Valea Trotușului). Atunci, după cum a scris și Dan Sion la rubrica de sport a Ziarului ”Deșteptarea” din Bacău, ”CSM Moinești, echipa antrenată de fostul coechipier al lui Giani Căpușă la FCM, Sorin Trofin a făcut primul pas greșit în actuala stagiune.  La  Bârsănești, moineștenii au revenit de la 0-2 (Contofan – min. 21 și Gâză – min. 33 ) la 3-2 (Iurchievici – min. 38, Fl. Tănase- min. 43 și Merlucă – min. 78), însă nu au reușit să-și adjudece toate cele trei puncte, gazdele egalând pentru 3-3 cu șase minute înainte de final, prin Gâză. În ciuda remizei, CSM Moinești rămâne pe primul loc al clasamentului, pe care are însă toate șansele să-l piardă în favoarea Sportului Onești.” Și așa s-a și întâmplat! Iar în retur AS Bârsănești a învins cu 3 – 1 pe CSM Moinești, chiar în ”Găzărie”! Unele meciuri au fost de ”nu se putea evita înfrângerea” (cu Sportul Onești) iar altele – de mare rivalitate,  cu o luptă dârză (cu Voința Brătești!) Un fapt remarcabil este că în întâlnirea directă  a echipelor din comuna Bârsănești (A.S. Bârsănești și Voința Brătești), a învins sportivitatea, chiar dacă miza acestor meciuri a fost mare între suporteri!

Echipă  de  linia de mijloc a clasamentului A. S. Bârsănești a reușit să facă  meciuri bune, din punct de vedere fotbalistic și în ”Cupa României”. Astfel, meciul pe care iubitorii echipei A. S. Bârsănești îl vor ține minte  peste ani (ce a întrecut Liga a IV a  în disputarea sa deschisă!),  este cel  disputat la Helegiu cu Viitorul Curița / CSS Onești, din Cupa României. Această  partidă  s-a încheiat cu scorul 2 – 2,  după 90 de minute și prelungiri și a fost nevoie  de executarea mai multor lovituri de la 11 metri pentru a  se  stabili câștigătoarea – Viitorul Curița / CSS Onești!

La sfârșitul sezonului competițional 2021 – 2022  Vlad Grigore, de la A. S. Bârsănești a declarat:” La startul ediției am avut ca obiectiv clasarea în prima jumătate a clasamentului . Chiar dacă la limită , ne-am atins obiectivul . Acest lucru nu ar fi fost posibil fără sprijinul celor care ne-au fost alături sub diferite forme :  financiar , transport , stadion meciurile de acasă , masă , etc. Încercăm să amintim pe toți, cu scuze dacă fără intenție omitem pe cineva: Enea Ciprian, Gelu Botezatu, Gelu Ilie, Florentin Iftime, Cătălin Acsinoiu , Agricultorul GROUP , Sorin Oprea, Sorin Enea, Mircea Chitu. Mulțumim suporterilor care ne-au însoțit și susținut la victorii, egaluri și înfrângeri . Vă mulțumim și sperăm să ne fiți alături și ediția viitoare, poate chiar să fim mai mulți!”

Iată și lotul de jucători al echipei A. S. Bârsănești: Cerbu Ionuț, Olteanu Andrei, Drug Adrian, Contofan Bogdan, Radu Marius, Oprea Oliviu, Pârjol Radu, Docan Bogdan, Acsinoiu Alexandru, Grigore Vlad, Buștihan Răzvan, Gâză Vasilică, Pintilie Alexandru, Mihăilă Alexandru, Roca Bogdan, Sameș Răzvan, Sandu Alin, Niță Ionuț, Pâslaru Alex., Huchiu Gabriel, Șerban Marius, Anicăi Andrei, Poenaru Dumitru, Niță Alin, Damian Alin, Gavriliu Răzvan, Sandu Cătălin, Ilie Laurențiu, Istudor Vlad și Crăciun Eduard.

Și dacă – vorba unui bucureștean – Dinamo București (care are mulți suporteri ”trebuie să pună ceasul  să sune de dimineață, pentru că joacă de la ora 11 și până seara când joacă FCSB te ia somnul!”  – la A. S. Bârsănești este cel mai bine ca lucrurile să meargă înainte, ba chiar  și  cu mai mult: cu lovituri libere ”cauzatoare” de gol – și de la mare distanță!-  și cu ”furt calificat de aplauze”  de la spectatorii prezenți la meciurile echipei!

A. S. BÂRSĂNEȘTI (CU 37 PUNCTE), A ÎNCHEIAT CAMPIONATUL LIGII   A IV  A – SERIA   VALEA  TROTUȘULUI  PE LOCUL  6, DIN 12  ECHIPE PARTICIPANTE.   

 

 

 

Distribuie articolul!