MULT SUCCES PENTRU SPORTUL ONEȘTI ÎN BARAJUL DE PROMOVARE PENTRU LIGA A III A, LA FOTBAL - Amprenta de Onesti

MULT SUCCES PENTRU SPORTUL ONEȘTI ÎN BARAJUL DE PROMOVARE PENTRU LIGA A III A, LA FOTBAL

MULT  SUCCES  PENTRU  SPORTUL  ONEȘTI  ÎN   BARAJUL  DE PROMOVARE  PENTRU  LIGA A III A, LA FOTBAL

Câteva ore ne desparte azi de  aflarea rezultatului  dublului meci de baraj dintre Sportul Onești și Rapid Brodoc, echipa câștigătoare  promovând în Liga a III a! Conectați la  atmosfera  acestui meci, care se va desfășura pe Stadionul Municipal din Vaslui,  să menționăm faptul că prima întâlnire  dintre echipele menționate a avut loc la Onești în urmă cu o săptămână, oferind un fotbal total pentru cei peste 1000 de spectatori care s-au adunat în tribunele Stadionului CSM, de pe malul Cașinului.  Sportul Onești a avut un început bun de partidă și a avut două mari ocazii de deschidere a scorului . Oneștenii au deschis și tabela de marcaj, prin golul reușit de  Tudorache, la o nesincronizare a apărătorilor de la Rapid Brodoc. Bucuria  gazdelor a ținut doar câteva minute, oaspeții reușind să aducă egalarea prin Sârbu (care a reluat în poartă un șut în urma executării ”ca la carte” a unei lovituri libere de la aproape 25  de metri de poarta oneșteană). Vasluienii s-au deslănțuit și au preluat conducerea prin golul marcat de Covăcel (”dedicație” pentru prietena sa, aflată în tribunele stadionului CSM!) Mai mult, ei au reușit să înscrie prin Munteanu un ”eurogol”, la o execuție incredibilă – ”șut – ploaie” în poarta oneșteană, de lângă linia de corner! Tot vasluienii au ratat câteva ocazii, ce puteau duce scorul la 1 – 4  dar  galeria oneșteană (cu fumigene, tălăngi),  ”a trezit” echipa favorită, care a reușit ca să facă un final de meci ”de zile mari!”. Astfel Edi Tismănaru a devenit ”omul  meciului”, reușind  întâi să  reducă scorul prin înscrierea  unui gol plasat, la o centrare foarte bună. Tot el a restabilit și egalitatea pe tabela de marcaj transformând cu mult calm penalty-ul acordat  pentru un fault în careu al vasluianului Papuc (ce a văzut și cartonașul roșu). Oneștenii puteau fi învingătorii acestui meci, dacă nu ratau alte 2 – 3 ocazii  din  final!

Bucuria  spectatorilor  veniți la  acest meci (care a fost televizat de către  site-ul sportiv ”Religia sporturilor”), a fost umbrită  de exprimarea mai multor păreri de rău. Acestea sunt legate de faptul că  în Onești fotbalul  ”nu mai este ce a fost!” Privitorii care au urmărit  pe internet acest meci  au fost de părere  că  ”Stadionul CSM arată într-o stare jalnică (nu se mai vede pista de atletism a stadionului, tribuna oficială fiind și ea …în degradare!)”

Ce va fi azi, când se joacă ”promovarea istorică”- după cum se aude  la Vaslui?! Daniel Munteanu, de la Sportul Onești consideră că  meciul Rapid Brodoc – Sportul Onești este  ”un meci cu presiunea promovării de ambele părți ținând cont de rezultatul meciului tur  (3 – 3).  Normal, Rapid Brodoc au prima șansă,  ținând cont că sunt echipa gazdă. Noi  mergem la meci cu gândul și dorința promovării!” Menționăm că ”antrenorul echipei din Brodoc, Florin Roiu, s-a arãtat mulțumit de evoluția jucãtorilor sãi în partida de la Onești, cu mici exceptii, pe final de meci.  Acesta sperã ca jucãtorii  sã arate care este adevãrata lor valoare”- după cum a scris cotidianul ”Vremea nouă” din Vaslui.

Cert este că în acest oraș azi este  mare sărbătoare pentru fotbal! Intrarea la acest meci este liberă, în pauză fiind organizată o tombolă  cu premii (constând în promoționale).  ”Este un meci de totul sau nimic. Am demonstrat în tur că suntem echipa mai bună. Am mare încredere în băieți că la finalul meciului noi vom fi cei care ne vom bucura! Cu agresivitate, concentrare, determinare sunt sigur că o să reușim!”, a declarat Ciprian PETRUȚ, căpitan FC RAPID BRODOC.

De pe malurile Trotușului, Cașinului și  Oituzului, de la Onești urăm mult succes echipei Sportul, promovarea  acestei echipe în Liga a III a putând aduce  multă bucurie iubitorilor  fotbalului  de pe meleagurile trotușene! În mod sigur, va aduce și o undă de bucurie și de prospețime și în  Onești, municipiu aflat într-o continuă schimbare!  Rămâne să  așteptăm ultimul minut al meciului Rapid Brodoc – Sportul Onești, pentru a ști numele echipei nou promovate în Liga a III a!

* Marile orașe ale Moldovei (Galațiul, Bacăul, Suceava, Botoșaniul, Piatra Neamț) au echipe de fotbal în Liga a III a! De ce nu ar fi și Oneștiul printre acestea? Județul Vaslui are în Liga a III a două echipe,  pe Sporting Vaslui și Hușana Huși…

 

SE PARE CĂ  MECIUL  DE LA VASLUI VA FI CONDUS DE  ACEEAȘI  BRIGADĂ DE ARBITRI  CARE AU ARBITRAT ȘI ÎNTÂLNIREA  DE  LA  ONEȘTI (BRIGADA  FIIND  DIN GALAȚI) MULT  SUCCES  SPORTUL  ONEȘTI!

 

REZULTAT   FINAL  4 – 3  PENTRU  ECHIPA  RAPID  BRODOC, O  ECHIPĂ   CE A FOST  SUSȚINUTĂ  DE  PESTE 1200  DE  SPECTATORI  (FAȚĂ   DE  DOAR  30 – 40  DE  ONEȘTENI  PREZENȚI  LA   VASLUI!)  ACEST  MECI VA  RĂMÂNE  ÎN  ”ISTORIA”   JUDEȚULUI  VASLUI, ECHIPA   RAPID   BRODOC   FIIND  EGALATĂ  DUPĂ  CE A CONDUS  CU  3 – 0,  ”GOLUL  PROMOVĂRII”   ÎN  LIGA  A III  A   FIIND  ÎNSCRIS  ÎN  ULTIMELE   7  MINUTE   ALE  JOCULUI!  CINSTE   JUCĂTORILOR  ECHIPEI  SPORTUL   ONEȘTI!      

 

Distribuie articolul!