Promenada inimilor, la ediția a VIII-a - Amprenta de Onesti

Promenada inimilor, la ediția a VIII-a

Promenada  inimilor, la ediția a VIII-a

Comunicat de presă

Anul acesta, Rotary Club Onești organizează cea de a VIII-a ediție a Promenadei inimilor, duminică, 25 septembrie, începând cu ora 15.

Proiectul, inițiat de Rotary International, Districtul 2241 România și Republica Moldova, în parteneriat cu Fundația Română a Inimii și cu Societatea Română de Cardiologie, își propune ca, în preajma Zilei Mondiale a Inimii (29 septembrie), să-i invite pe români la o plimbare sănătoasă, pe o distanță de 3 kilometri.

Beneficiile mișcării în aer liber sunt multiple, viața din ce în ce mai sedentară a omului contemporan precum și alimentația nesănătoasă sunt cauzele bolilor cardiovasculare, a obezității, diabetului…

Traseul oneștean al Promenadei Inimilor începe și se termină pe esplanada Casei de Cultură. Înaintea startului, Clubul Sportiv Școlar Onești și Clubul Sportiv Municipal Onești, alături de grupul Steel Tonic vor oferi antrenamente sportive demonstrative, Clubul Sportiv Hikaru din Bacău va delecta publicul cu o demonstrație de karate.

După parcurgerea întregului traseu și validarea tichetelor de participare la fiecare dintre cele trei puncte de control, toți iubitorii de mișcare vor participa la o tombolă cu cadouri surpriză!

În organizarea și desfășurarea acestui eveniment de tradiție, Rotary Club Onești colaborează cu Primăria Municipiului Onești, cu Direcția Generală de Asistență Socială Onești, cu Școala Postliceală „Carol Davila” din Onești și cu Interact Club Onești.

Pe traseu, voluntarii vor oferi doritorilor câte un măr contra țigării aprinse, vor monitoriza, la cerere, presiunea arterială și glicemia participanților.

Promenada Inimilor nu este o întrecere, toți participanții vor fi câștigători, indiferent de ordinea sosirii!

Vă așteptăm!

 

 

 

Distribuie articolul!