Bucuria sufletului de copil

Bucuria  sufletului  de copil

Ce poate  fi mai frumos decât  candoarea copilăriei, când micile vlăstare ale vieții se bucură de  sărbătoare? Și  totul este minunat atunci când  toamna își  revarsă  toate  darurile și când alături de micii preșcolari  sunt privirile  educatoarelor  dar și ale părinților ori bunicilor!  O astfel de sărbătoare, numită ”Serbările Toamnei”,  a avut loc la  Grădinița ”Step by Step” a Școlii Gimnaziale ”George Călinescu” din municipiul Onești. Într-un  decor împodobit cu scoarțe  populare, alături de florile  toamnei și de pitoreștii dovleci s-au aflat și desene ale  copiilor, toate schimbând  în frumos  curtea   unde se află  această grădiniță. Și strada din jur a fost cuprinsă de farmecul acestei sărbători, desfășurată vineri 21   octombrie. Plini de fantezie  copiii au recitat  poezii ale toamnei,  au cântat și au dansat și mai mult, în jocul lor au cuprins și…umbreluțe, pe care le-au înconjurat cu mare bucurie.  Publicul  i-a aplaudat cu căldură pe preșcolarii Grădiniței ”Step by Step” a Școlii Gimnaziale ”George Călinescu” din Onești.

Având o mare dragoste față de copii Tatiana Tudor, profesor pentru învățământul preșcolar, ne-a declarat despre acest eveniment:”La  grădinița noastră se desfășoară activități deosebite, în cadrul unor proiecte  în care parteneri de nădejde  sunt părinții  copiilor care  frecventează această instituție. Ei au căutat în <<lada de zestre>> a părinților și bunicilor obiecte tradiționale, care au transformat  curtea Grădiniței  noastre într-o  <<oază de poveste>>  românească. Tot ei  au adunat din  <<camara de bunătăți>> conserve  din fructe și legume, pe care le-au expus alături de  coșurile pline  <<cu de toate!>> Abia așteptăm ca la întoarcerea din vacanță, să le degustăm! După faptă și răsplată, copiii au primit  dulciuri (multe din ele  fiind pregătite tot de părinți) și sucuri naturale. Această activitate  s-a încheiat cu bucuria și emoția unei noi și frumoase reușite și ne-a arătat  încă o dată importanța echipei. Noi, educatori – copii – părinți suntem o echipă care, de fiecare dată , reușim să  ne mobilizăm și să avem rezultate deosebite, pentru că ținta noastră comună  este COPILUL!”

Profesor pentru învățământul preșcolar Tatiana Tudor ne-a mai declarat un lucru despre  activitatea care a făcut ca  să devină neîncăpătoare  curtea Grădiniței ”Step by Step” din municipiul Onești:”Emoțiile  și bucuria de a fi împreună ne-a cuprins pe toți. Curtea grădiniței a răsunat de cântecele și jocurile populare prezentate  de cei mici. Evidențiez faptul că  în toate demersurile  educaționale echipa de educatoare este susținută  de conducerea Școlii Gimnaziale  <<George  Călinescu>>, de doamnele directoare Ioana Rusu și Monalisa Pavăl. Dacă  <<o poveste s-a încheiat>>, urmează  și altele, la fel de frumoase și așteptate de către copii, de părinți dar și de colectivul didactic de aici!” La ”capitolul celor mai frumoase amintiri” ale acestei activități rămân momentele  prezentate cu o notă de originalitate de către copii, fantezia deosebită a întregului program artistic  dar și hora mare  pe care aceștia au întins-o  la finalul acestei antrenante manifestări.

   

Menționăm că   activitatea ”Serbările Toamnei” este un proiect coordonat de doamnele Andreea Simion și Andreea Georgescu iar pentru reușita acestei activități au contribuit cu tot sufletul și  cu mare dăruire pentru copii  educatoarele Elena Szalontai, Roxana Lupașcu, Tatiana Tudor, Alina Ionașcu, Cristina Lungu, Mira Iștoan, Cristina Benedic, Camelia Pruteanu, Petronela Grozescu, Raluca Maftei. Astfel, bucuria sufletului de copil a adus fericire părinților dar și cadrelor didactice implicate.     Ion Moraru  

Distribuie articolul!