”Să fii campion e ceva  ce puțini  reușesc!”

”Să fii campion e ceva  ce puțini  reușesc!”

  Secția de Box a CSM-ului Onești  a obținut în această toamnă  rezultate mult dorite  după îndelungile ore de antrenament și de pregătire. Mai întâi a fost participarea pugiliștilor oneșteni Alexandru Cărare și Cosmin Buleu la întrecerile Campionatelor Europene de Box pentru juniori, competiție care a avut loc în Italia, la Montesilvano. Echipa României  a fost formată din 20 de pugiliști (7 fete și 13 băieți). Din lotul masculin au făcut parte  Nicolas Boncu (46 kg), Fabian Stroe (48 kg), Daniel Irofte (50 kg), Florin Căldăraru (52 kg), Daniel Grigore (54 kg), Arun Tudoroiu (57 kg), Ştefan Stavri (60 kg), Alexandru Suvache (63 kg), Alexandru Cărare (66 kg), Radu Simion (70 kg), Mario Teodosescu (75 kg), Cosmin Buleu (-80 kg) şi Ştefan Moise (+80 kg). În staff-ul tehnic la băieţi  s-a aflat  antrenorul principal Dorel Simion iar Relu Auraș a fost conducătorul delegației României la  această competiție din Italia.

  Înaintea ”încrucișării mănușilor”  bozerii prezenți la Montesilvano au avut fericitul prilej a se întâlni cu Umar Kremlev, președintele Internațional Boxing Association (IBA), care le-a spus: „Sunteți viitorul nostru. Luptați aici ca niciodată pentru a vă îndeplini visele!” Demn de remarcat este faptul că boxerii români Daniel Irofte (categoria 50 kg), Ştefan Stavri (60 kg) şi Alexandru Cărare (66 kg) s-au calificat în sferturile de finală ale Campionatelor Europene de box, întrecere la care au concurat  sportivi din 32 de țări (119 în turneul feminin și 234 în cel masculin). Boxerul oneștean Alexandru Cărare  s-a aflat în  ”careul de ași”, el reușind ca să câștige medalia de bronz, după ce l-a învins pe Mamuka Sartania (Georgia). Este cu atât mai strălucitoare  medalia  de bronz obținută de Alexandru Cărare cu cât acesta   a trecut în  ultima lună a începerii ”europenelor” de la categoria 63 kg la categoria 66 kg!

  Spre mijlocul lunii noiembrie, la Brăila, în orașul lui Calistrat Cuțov ( de 9 ori campion național la box, campion balcanic și campion european în  1969, el fiind și vicecampion european în 1971  și medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice din 1968 din Mexico City), a avut loc o palpitantă  întrecere sportivă. Este vorba de ”Naționalele” de box pentru juniori, unde  pugiliștii oneșteni, prin confruntările pe care le-au avut, au reușit  să aducă mai multe medalii  în municipiul de pe Trotuș. Cu strălucirea medaliilor de aur s-au întors  boxerii pregătiți de Vasile Pradaiș: Alexandru Cărare la categoria 66 kg a câștigat prin abandon meciul cu gălățeanul Alex. Suvache, după ce îl învinsese și pe Gabriel Ivan (din Călărași) iar Cosmin  Buleu, la categoria 80 kg, a câștigat medalia de aur după  ce a obținut victoria în meciul disputat cu Adrian Csakany (U Cluj). Acești boxeri campioni naționali ai Oneștiului, Alexandru Cărare și Cosmin Buleu sunt  antrenați de peste doi ani de  către Vasile Pradaiș (în foto), care are ”în pepiniera” de la sala de box din Onești încă 5 – 6  sportivi ”crescuți de el”, gata de a se afirma în ring!

 Tot la Campionatul Național  de Box pentru Juniori, desfășurat la Brăila, au reușit să obțină pentru CSM Onești câte o medalie de bronz pugiliștii Cristian Piștoaie (52 kg) și Eduard Petru Vlăduț Stoica (la categoria + 80 kg). ”Cu ajutorul maestrului Vasile  Pradaiș am participat la Campionatul național de box la juniori, obținând medalia de bronz! Din păcate am pierdut în semifinală,  dar nu este nimic,  muncim în continuare!”, a declarat Cristian Piștoaie, tânărul boxer de loc din comuna Livezi. El  a luptat pentru medalia de bronz cu  boxerul dinamovist Claudiu Gheraliu (la cat. 52 kg)  în timp ce Eduard Petru Vlăduț Stoica (pregătit de  antrenorul Relu Auraș), a avut  ca adversar  în meciul pentru medalie  pe  S. Neacșa (de la Banatul Timișoara).

  ”Născuți pentru sport”, tinerii boxeri oneșteni certifică prin aceste   rezultate că  își vor urma un vis –  de a deveni ”legende”, chiar și asemeni  celei a lui Calistrat Cuțov, care, la categoria 60 kg, a susținut 280 de meciuri și a pierdut 15! Iar fratele său, Simion Cuțov, a cucerit argintul la Olimpiada de la Montreal (în 1976), a obținut trei titluri de campion european (unul la juniori și două la seniori) și o medalie de argint la Campionatele Mondiale de la Havana, în ”țara boxului” – Cuba!     Ion Moraru
*PENTRU  IUBITORII  SPORTULUI  DIN  MUNICIPIUL   ONEȘTI :  MÂINE  20 NOIEMBRIE, DE   LA  ORA 11.30, LA  SALA  SPORTIVĂ   DE  LÂNGĂ   STADIONUL  ”ENERGIA”  ARE  LOC  MECIUL   DE  HANDBAL  FEMININ (JUNIOARE III)  ÎNTRE   ECHIPELE   – MEREU  RIVALE –  CS OK SPORT  ONEȘTI  ȘI   CSO   BUHUSI!  ACEST  MECI  ESTE  DIN   SERIA  A   (JUNIOARE    III )  A   CAMPIONATULUI  DE  HANDBAL  FEMININ, ETAPA  A VI A.  ÎNAINTEA   ACESTUI  MECI   CELE 2  ECHIPE  SE AFLĂ  PE  LOCURILE  3  ȘI  4, FIIND  LA  EGALITATE  DE PUNCTE  –  6 PUNCTE!  SĂ   SUSȚINEM   ECHIPA  ONEȘTEANĂ   ȘI   SĂ  NE  BUCURÂM  DE  FRUMUSEȚEA   ACESTUI  MECI   DE  HANDBAL  FEMININ! HAI  C S  O K  SPORT  ONEȘTI! 

 

 

 

 

Distribuie articolul!