Analia Selis într-un super – spectacol de tango autentic, la Onești

Analia Selis într-un super – spectacol de tango autentic, la Onești

 

Analia Selis s-a născut în Tucumán, Argentina în 1977. În 1998, a obținut diploma în predarea muzicii de la Universitatea de Muzică San Miguel de Tucumán, iar în 2002 diploma de interpretare vocală de la Longy School of Music (Boston, SUA). S-a mutat la București (România), în 2003, unde locuiește în prezent.

În 2004, a câștigat locul trei la Festivalul Internațional Cerbul de Aur (România), unde a reprezentat Argentina. Între 2005 și 2014, ea a devenit o cântăreață de succes  în România și a fost invitată la cele mai importante emisiuni de televiziune si radio precum si să evolueze pe scene prestigioase din tara.

A debutat ca interpretă de tango în 2014, în Turneul național ”Vă place Tango?” De atunci a avut o carieră activă  și între 2015  și 2019 a lansat trei proiecte muzicale de succes: Symphonic Tango (prima ediție), Symphonic Tango „Milonga de mis amores” (a doua ediție) și proiectul ArgEnTango. A colaborat cu toate orchestrele din România și cu orchestre de renume din Elveția, Cehia, Germania, Lituania și Argentina, precum Orchestra Simfonică Biel Solothurn, Orchestra Simfonică Klaipeda, Orchestra Filarmonică Hradec Králové, Orchestra Simfonică a Universității Naționale din Tucumán, sub conducerea de mari dirijori precum József Horváth, Tiberiu Soare, Kaspar Zehnder, printre alții.

A cântat cu mari muzicieni precum bandoneonistul Omar Massa, pianiștii Julián Caeiro și Mariano Castro, violonistul Rafael Butaru, chitaristul Julio Santillán și violoncelistul Răzvan Suma; a fost invitată să cânte cu mari ansambluri precum Kamerata Kronstadt, Gaudeamus Quartet, Contempo Quartet și în festivaluri de muzică importante precum George Enescu Festival (România), ABU Radio Song Festival (Beijing, China), Kammermusiktage Barth Festival (Germania) , Festivalul Das Einzigartige Crossover (Elveția), Festivalul și Concursul internațional de violoncel Klaipeda (Lituania), Festivalul Concentus Moraviae (Republica Cehă).

În 2021, pentru a sărbători centenarul lui Astor Piazzolla,  ea a creat „Symphonic Piazzolla”, prezentând o latură necunoscută a maestrului de tango și interpretând opera sa în cel mai autentic mod posibil. În 2022, ea a lansat un proiect cu tangouri românești numit „Interbelic Simfonic”, dedicat publicului său din România, ca rezultat a multor ani de dragoste și respect.

Recent, Comitetul Interministerial al Brandului Argentinian a acordat  Analiei Selis  distincția de „Ambasador al Brandului Argentinian” ca rezultat al contribuției sale la construirea identității naționale argentiniene în străinătate prin talentul ei impresionant. În prezent, ea continuă să promoveze tangoul tradițional argentinian și muzica lui Astor Piazzolla, atât în ​​România, cât și în toată Europa.

  Analia  Selis   vine la  Onești după ce  în urmă cu patru  zile a susținut  un concert   la Filarmonica “Paul Constantinescu”  din București. A fost  un concert excepțional: ”Tango interbelic românesc” iar la pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice s-a aflat  Tiberiu Dragoș Oprea. 

Distribuie articolul!