Un spectacol – concurs cu fermecătoare momente artistice!

Un spectacol – concurs cu fermecătoare  momente artistice!

 

A renăscut frenezia frumoaselor  spectacole de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Onești și primul concurs ”Miss & Mister Boboc”  din toamna  anului 2022 (susținut de elevii Colegiului Tehnic ”Gheorghe Asachi”), a dovedit din plin acest lucru! O sală plină de spectatori a asistat la  un spectacol al bunei dispoziții, în care  un număr de 7 adolescenți și 7 adolescente au  dăruit tot ce au mai frumos în suflet, în momente artistice și coregrafice  deosebite, alături de  invitații  care au urcat pe scenă. Veselia a început odată cu ridicarea cortinei, când vocile volubile ale prezentatorilor Răzvan Lazăr și  Curtuia Bianca au cerut primul ropot de ”aplauzee”, atât pentru concurenți dar și pentru juriul  acestui concurs. Menționăm că din juriu au făcut parte profesorii Virgil Șorgot (director adjunct), Gabriela Mașala, Mirela  Motea, Ana Maria Berilă  dar și reprezentanți ai elevilor și sponsorilor.  O notă specială pentru Închirieri ATV-uri, care a înlesnit concurenților  ”o sesiune foto pe patru roți” înainte de desfășurarea  acestui eveniment dar și celorlalți sponsori, ce au contribuit  pentru a fi un spectacol reușit!

După alt rând de  aplauze ale întregii săli au urcat pe scenă concurenții, Andreea Emilia Grecu  fiind  prima ”care a spart gheața”  într-un cadru dominat de lumini și de lasere. După cum au menționat prezentatorii concursului, ea  a pășit ”discretă și timidă, cu  gândul că așa ai  mai multe șanse de reușită”. Au urmat și  ceilalți concurenți și concurente,  despre care am aflat lucruri ce sunt ”cool” pentru frumoasa vârstă a tinereții. Astfel Ioana Paula Pruteanu  are ca film preferat ”Titanicul”, Robert Andrei Gavrilă este un pasionat al bamintonului în timp ce concurentul  Octavian Bejenari este un împătimit al  sportului (în Republica Moldova, de unde provine, el a urmat cursurile Liceului  Republican cu Program Sportiv). O simplă coincidență a făcut ca în acest concurs  să evolueze și… Bejenaru Andrei Iulian și el cu palmares sportiv –  a obținut locul 2  la o competiție de lupte libere și își dorește ca să devină operator IT!  Cu numărul 5 în ”cursa” acestui concurs s-a aflat Denisa Maria Rață (pasionată de arta culinară, care visează să devină polițistă) iar tot ca o coincidență  pe scenă s-a aflat și Denisa Maria Radu, ce are același vis – polițist sau… stilist! Concurenți  s-au arătat pasionați de mașini puternice (Rareș Radu) , de …lectură și de dans (Daria Cenac – care  își dorește să ajungă medic chirurg) dar și de muzică  și artă, Ștefania Tudureanu dorind să devină artistă! De ”la secret”  dezvăluim dorința unora dintre concurenți ”să fie milionari” ori pilot de curse iar când se gândesc unde ar petrece  cele mai frumoase clipe  gândul  zboară la … Spania, unde ”sunt multe echipe de fotbal foarte bune!” Au impresionat și concurenții care  se ghidează după cele mai sănătoase principii de viață, Alesia Ștefania Bordoț  considerând că ”cel mai fericit este omul  care reușește să facă pe alții fericit!” iar Alexandru George Crăciun este convins că ”alegerile pe care le facem – acestea ne definesc!” Concurentul Robert Gabriel Stan, adept al motto-ului ”dacă nu riști, nu câștigi!”, a conturat și  ideea unei perechi ideale: ”ea –frumoasă și deșteaptă, el, simplu și onest!”

Programul artistic care a adus multă culoare și voie bună acestui concurs a fost unul diversificat, pe placul spectatorilor, ce au umplut sala Casei de Cultură din Onești. Majoretele au  avut o evoluție deosebită, încheind ”ca într-o fotografie” cu salutarea publicului iar  Formația de dans modern ”Dinamic”, de la Clubul Copiilor Onești (coordonată de prof. Mariana Oșteanu) a prezentat un moment de dans antrenant, în vestimentațiile multicolore  membrele formației  ”au scăpărat desculțe” pașii de dans, finalizând – în ropotul multor aplauze! – în diagonala scenei! Au mai fost  două momente muzicale inedite – un ”solo” de jazz la trompetă, o  palpitantă rundă   de muzică hip – hop (susținută de un fost absolvent al Colegiului Tehnic ”Gheorghe Asachi” iar ”perla coroanei” a fost la Curtuia Bianca, de la Ansamblul ”Plaiuri oneștene”, care a fost aplaudată  cu frenezie  și dragoste la interpretarea  unui cântec popular  moldovenesc. Ea este o speranță a  muzicii  populare  de pe meleagurile oneștene!

Concurenții s-au descurcat foarte bine atât la proba de dans cât și la  proba artistică, unde momentele  muzicale, coregrafice și umoristice  au fost la mare înălțime! Astfel, concurenții și concurentele  au readus pe scena oneșteană  gimnastica cu panglici (într-o splendidă prezentare), au arătat că tinerilor  le  place  rock-ul dar cel mai sublim moment a fost creat de  Alexandru Crăciun și Rareș Radu! Ei au dat culoare unui moment umoristic interpretat  ”în vremurile apuse” de inegalabilul  actor Florin Piersic – ”Mă dusei la târg…”  Dincolo  de șarmul deosebit al celor doi concurenți care au reușit adevărate clipe de umor (filmarea interpreților cu  prezentarea întregului moment ar face cinste oricărei televiziuni și ar deveni ”o probă de umor” din 2022, gata să înveselească alte  generații  peste ani!”),  nu a rămas ”neobservat” un lucru: străduința ”regizorilor din spate” pentru crearea unui „moment de aur” a veseliei și tinereții adolescentine! Sala a fost ”în delir” la prezentarea  concurenților, uimiți și ei de succesul întregistrat, ”savurat” cu bucurie  nu numai de  colegii lor de generație  dar și  de profesorii care au urmărit acest concurs!

Tot la proba artistică concurenta Ștefania Tudurache a cântat cu o mare profunzime o frumoasă melodie, dovedind prin acest fapt că Oneștiul este orașul unor mari talente  din muzica ușoară românească, totul fiind ”să urmezi cu succes acest drum!”

Seria momentelor artistice la înălțime  a continuat cu ”descătușarea” de cântec și joc popular, Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” putându-se mândri de mai mulți ani cu un ansamblu  de dansuri populare românești. Îndrumați de profesoarele Mirela Motea și Adina Volmer  membrii acestui ansamblu au prezentat un frumos colaj de dansuri populare românești (”Brașoveanca”, ”Sârba studenților”, ”Alunelul”), care a încheiat în mod strălucit proba  artistică a  talentaților concurenți și a ”talentoaselor”  concurente (după  acest moment urmând iarăși un val de ”aplauzee!”).

Proba ținutelor de seară a ridicat ”la aceeași înălțime a emoțiilor” atât publicul cât și concurenții, care în final – cu alt rând de emoții și de plăcută  așteptare!- au aflat și premiile Concursului ”Miss & Mister Boboc” – Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi”. Astfel, la Naturalețe, Mister a fost ales Irinel Mihai Maxim iar Miss – Denisa Radu Maria; la Originalitate, Miss a fost desemnată Ioana Paula Pruteanu și Robert Andrei Gavrilă – Mister; Alexandru George Crăciun și Emilia Andreea Grecu au impresionat juriul, ei fiind desemnați Mister & Miss Spontaneitate  iar  cu titlul Miss & Mister Eleganță au fost evidențiați concurenții Alesia Ștefania Bordoț și Octavian Bejenari. Pe podiumul  concursului au urcat: Denisa – Maria Rață și Iulian Andrei Bejinariu (pe locul 3), Daria Andrada Cenac și Robert Gabriel Stan (pe locul 2) iar  CÂȘTIGĂTOARE  A TITLULUI  DE MISS BOBOC –  2022, COLEGIUL TEHNIC ”GHEORGHE ASACHI” A FOST DESEMNATĂ   ȘTEFANIA ILINCA  TUDURACHE  ÎN TIMP CE TITLUL DE  MISTER  BOBOC A REVENIT  ELEVULUI   RAREȘ  CONSTANTIN  RADU!

Amintim și profesorii Colegiului Tehnic ”Gheorghe Asachi” (director, prof. Mihai Ursachi), care  s-au implicat pentru ca spectacolul – concurs de acum  să își păstreze strălucirea  frumoaselor  evenimente  de acest gen, organizate  de această instituție  oneșteană  de învățământ: Oana Zaharia, Mirela Motea, Margareta Zahra, Gabriela Mașala, Adina Roman și Diana Iulia Arghire. Prezenți peste tot  și de ajutor au fost și cei mai implicați elevi – voluntari: Răzvan Lazăr, Alexandru Bazarca, Radu Hangan, Iulia Dohotaru, Andrei Busuioc, Radu Trucki și Dario Berilă. Spectacolul – concurs s-a încheiat într-o atmosferă care arăta mulțumirea publicului prezent, în timp ce concurenții  au încântat pe organizatori și pe toți cei care i-au susținut, cu privirea  învingătorilor !   Ion MORARU

 

*Recent, în ziua de 12 noiembrie, Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” din Onești a împlinit 20 de ani de ctitorie! Această sărbătoare a fost fericitul prilej al prezentării, de către elevii colegiului, a unui frumos program artistic, ce a cuprins  cântece și poezii patriotice, dansuri populare și  pricesne – fapt ce a fost inedit în această manifestare ”de suflet”! Foști  și  actuali profesori ai colegiului  dar și  preoți apropiați acestei instituții de învățământ, au rememorat multe clipe din trecerea celor două decenii.

Distribuie articolul!