FEEDBACK – CUPA MONDIALĂ LA FOTBAL, QATAR 2022 - Amprenta de Onesti

FEEDBACK – CUPA MONDIALĂ LA FOTBAL, QATAR 2022

FEEDBACK – CUPA  MONDIALĂ  LA  FOTBAL, QATAR  2022

RĂSFOIND  PRESA  GERMANĂ

”Ne uităm înainte!”, echipa germană este  optimistă înaintea meciului din Spania

 

După ce  Argentina ”a căzut după rafala de goluri” a Arabiei Saudite – în țara sud –americană  acest meci fiind urmărit și în toate școlile  argentiniene!-  și Germania a trăit același necaz: o înfrângere  devastatoare în meciul cu Japonia! A fost  1 -2, ca și în meciul dintre Argentina  și Arabia Saudită!

Iată ce scrie presa germană :”Acest scenariu ar fi trebuit evitat cu orice preț! Naționala Germaniei este deja pe punctul de a fi eliminată la startul Cupei Mondiale din Qatar. Acum este nevoie de o victorie împotriva puternicilor spanioli pentru a păstra șansele de a progresa. După înfrângerea de deschidere din Grupa E împotriva Japoniei (1:2), jocul  cu Spania este deja decisiv pentru Germania. Un alt faliment amenință să se încheie în turul preliminar, așa cum a fost cazul turneului din 2018 din Rusia.

<<Nu văd deloc teamă în echipă. Ea are atât de multă experiență,  că echipa este de o calitate atât de înaltă și trebuie  doar să așteptăm cu nerăbdare jocul>>, a spus Hansi  Flick, selecționerul național al Germaniei, într-un interviu acordat emisiunii sportive ARD . <<În cele din urmă, trebuie să încerci să obții cea mai bună performanță>>, a mai menționat el,  convins de echipa sa, în ciuda startului fals la Cupa Mondială împotriva Japoniei. Și jucătorii  Germaniei sunt optimiști, ei menționând înaintea meciului cu Spania, <<Ne uităm înainte!>>”

Dar… ” aproape jumătate dintre adulții din Germania presupun că naționala Germaniei va pierde din nou, în meciul cu Spania (ce se va desputa  duminică. În schimb, 13 la sută cred într-o remiză și doar aproximativ unul din zece așteaptă o victorie (11 la sută). Acesta a fost rezultatul unui sondaj realizat de Institutul de cercetare a opiniei Yougov. Mai mult de jumătate dintre cei chestionați (55 la sută) au spus că nu doresc să urmărească meciul împotriva Spaniei în direct la televizor. Doar unul din trei plănuiește să urmărească meciul în direct.” Iar un alt sondaj de opinie  se arată că ”pierderea Germaniei  în fața Japoniei nu a stârnit sentimente puternice în rândul majorității respondenților. 36 la sută au declarat că se simt indiferenți, doar 7 la sută au fost surprinși de rezultat!”

A scăzut și ”entuziasmul qatarilor pentru o vizită pe stadion! Acesta  a fost moderat în cel de-al doilea meci important al gazdelor din turul preliminar al Cupei Mondiale. Vineri 25 noiembrie, multe dintre cele aproximativ 44.000 de locuri de pe stadionul Al Thumama erau goale împotriva Senegalului la începutul jocului. Mulți spectatori părăsiseră deja Stadionul Internațional Chalifa la începutul înfrângerii cu 2-0 din meciul de deschidere Qatar împotriva Ecuadorului!”

Potrivit Asociației mondiale FIFA, stadioanele Cupei Mondiale sunt pline în proporție de 94 la sută. După cum a anunțat vineri FIFA, meciul dintre Brazilia și Serbia (2-0) de joi seară, pe stadionul final de la Lusail a avut cel mai mare număr de spectatori până în prezent, cu 88.103 de persoane.

Demn de remarcat  este faptul că în timpul zilei, peste 90.000 de oameni urmăresc meciurile de la Cupa Mondială de la Fanfest din parcul Al-Bidda.

”Stelele  negre…”

 

Presa  germană  a reliefat și alte aspecte de la Cupa Mondială de Fotbal din Qatar. Astfel, în vizor s-a aflat meciul Portugalia – Ghana, încheiat cu scorul de 3 – 2, care a fost unul foarte  spectaculos. ”Stelele negre ale Ghanei au arătat adevărata frumusețe a fotbalului”, au remarcat  unii comentatori, în timp ce alții au jubilat:”Portugalia, până la capăt!” Portugalia a jucat liber și …este admonestată  totuși de iubitorii fotbalului că ”ea trebuia să câștige așa cum trebuie! Victoria din acest meci nu a  fost o performanță convingătoare a Portugaliei!” De cealaltă parte  africanii sunt încurajați ”să deschidă ochii… Ghana a făcut un joc foarte bun și merita mai mult. Ea ne-a câștigat inimile pline de intrigă, suspans și dramă!”

Presa germană a  mai surprins   un fapt! ”O gumă de mestecat? Un baton energetic? Sau este ceva complet diferit până la urmă? Strângerea ciudată a superstarului portughez Cristiano Ronaldo pe pantaloni în deschiderea Cupei Mondiale împotriva Ghanei a stârnit speculații și speculații pe rețelele de socializare și în presa portugheză. Fotografiile și videoclipurile  cu victoria cu 3-2 a Portugaliei în fața Ghanei au fost  foarte mult difuzate, fiind un moment care îl arată pe Ronaldo apucându-și pantalonii în timpul jocului, căutând ceva acolo pentru câteva secunde, apoi trăgându-și mâna și băgându-și ceva în gură.. ” Dincolo de toate acestea, portughezul Ronaldo, care a marcat 1-0 împotriva Ghanei, a devenit acum primul jucător ce a înscris în cinci Cupe Mondiale diferite!”

Distribuie articolul!