Pași spre consacrare

Pași spre  consacrare

Are  doar 14 ani, este elevă în clasa a VIII a a Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Onești și a cucerit  inimile a mii de iubitori ai muzicii ușoare! Este Sara Munteanu, o  fată cu chip candid și visător pentru care muzica ușoară înseamnă totul:  farmec  și  fascinație, dragoste pentru cântec… dar și o provocare pentru a interpreta  melodii  într-un registru care o particularizează! De 7 (șapte) ani ea împarte frumoasele bucurii ale succeselor  obținute cu profesoara Irina Pashalov, președintă a Asociației Culturale M. Y. Music Art din Moinești, care a făcut ca Sara Munteanu să trăiască  frumosul din jurul nostru în ritmurile  melodiilor de muzică ușoară!

În 2018 Sara Munteanu a fost prezentă  la  Brașov,  la ”Junior  Music Festival”, unde a cucerit  Trofeul Silver! Este de remarcat faptul că în orașul de la poalele  munților  Tâmpei  și  Postăvaru, la Brașov președinte al juriului acestui festival a fost Mihai Pocorschi, compozitor cunoscut ca fondator al proiectelor ”Holograf”, ”Formula 5” și ”VH 2”, pentru care a  compus  și scris  versurile multor melodii. În juriu la ”Junior Music Festival”  s-au aflat și  îndrăgiții cântăreți de muzică ușoară Aurelian Temișan și Paula Seling iar Sara Munteanu a cucerit trofeul menționat dintr-un număr de 120  concurenți! Tot în 2018 Sara Munteanu a participat la Bârlad la Festivalul  ”Soul Music Art”, un îndrăgit festival de pop românesc și internațional, aici cucerind Trofeul categoriei sale de vârstă. Ea a adus la Onești trofee și de la festivalurile ”Viva Alegria” (de la Piatra Neamț), ”Comoara Moldovei” (de la Bârlad), ”One Stage” (care a avut loc la Iași), de la festivalurile naționale ”Topul minivedetelor” (desfășurat  în 2020 la Slănic Moldova) și ”Starurile României” (găzduit de municipiul Iași în 2021). O prezență deosebită, încununată de fiecare dată cu câte un trofeu, a fost participarea în 2021 și în anul acesta a  talentatei interprete Sara Munteanu la Festivalul Internațional  ”Neghiniță”, desfășurat la  Bacău. Anul 2021 a fost și anul în care Sara Munteanu a realizat trei videoclipuri (”You Broke Me First”, ”R.U, OK?” și ”Say  You Wont Let Go”), care s-au bucurat de mult succes.

Anul acesta a fost un an al unor  performanțe meritorii pentru Sara Munteanu. Prima participare  la un festival muzical al anului 2022 a fost în luna martie, la ”Theo Music Fest” (organizat la  Galați), de unde  ea s-a întors cu Trofeul categoriei 13 – 14 ani. A urmat participarea la Festivalul Internațional ”LUCKY KIDS”, care a avut loc la Roman (unde concurenții, pentru prima dată au putut interpreta melodii atât în limba română cât și într-o  altă limbă de circulație internațională). Aici Sara Munteanu a intrat în posesia ”Trofeului Adolescentului”,  juriul care ”a parafat” acest lucru având în componența  sa  pe compozitorul și orchestratorul Ionel Tudor (autorul frumoasei melodii ”Noapte albastră”) și pe compozitorul Nicolae Caragea.  De asemenea, tot în acest an Sara Munteanu a participat  cu succes la Festivalul Internațional ” Muguri de lumină” (de la Piatra Neamț) și la Bacău, la Festivalul Internațional ”Stea printre stele”, la  ambele festivaluri  ea cucerind   câte un  frumos trofeu  (la categoria de vârstă la care a evoluat).

Mai mult decât pe scenele  festivalurilor naționale și internaționale  de muzică ușoară  din România, Sara Munteanu este  o prezență fermecătoare în multe emisiuni de televiziune, unde  ne încântă cu  frumoasa sa pasiune  pentru muzică.

Despre Sara Munteanu și  marea sa dragoste pentru cântec  ne-a vorbit profesoara Irina Pashalov, cea care ”clipă de clipă” cizelează  talentele artistice în pașii spre  marea scenă și spre consacrare. ”Sara  este extrem de  implicată în acest domeniu al artei vocale, pe care l-a îmbrățișat de la o vârstă foarte fragedă. Sara muncește foarte mult pentru visul ei, ca într-o zi să ajungă o cântăreață de succes din România . În acest an ea a avut multe satisfacții, atât la concursurile muzicale la care participăm, obținând numeroase trofee, cât și în colaborările  cu cele mai bune Case de Producție din România, fiind  cooptată deja și de Casa de  Discuri Media Pro Music”, a declarat prof. Irina Pashalov, care a mai menționat:”Sara Munteanu a avut o vizibilitate foarte mare pe  plan artistic, fiind prezentă la cele mai importante emisiuni TV, unde a lansat piese proprii, urmând ca în curând (în ianuarie 2023) să vină cu o nouă melodie!”

Și a mai evidențiat un fapt deosebit prof. Irina Pashalov:”Sara este  unul din acei copii talentați care știu ce vor și pun multă pasiune în ceea ce fac! După cum observăm, primii pași spre a ajunge o cântăreață de succes i-a făcut!” Acestor frumoase gânduri am putea adăuga că – după cum menționa marele muzicolog George Sbârcea – ”muzica dăruiește  bucuriile cele mai alese” și este  răsplata în sine  a muncii și devotamentului, fiind o  flacără a tot ce poate  atinge frumusețea vieții!

 

* Sara Munteanu va cânta oneștenilor în seara dintre ani, la 31 decembrie, de la ora 23.00  pe scena amenajată în fața  Primăriei  municipiului Onești!             Articol realizat de Ion Moraru

Distribuie articolul!