POATE…

POATE…

MINUTUL   DE  CULOARE  ȘI  EMOȚIE

Maroc, o destinație  superbă!

 

O  destinație  dragă sufletului meu, în care am savurat fiecare zi și mă întreb acum ce mi-a plăcut mai mult?

POATE….. Casablanca cu ceainăriile pline de arome, cu Rick’s Café (Ingrid Bergman si Humprhay Bogart), cu celebra Moschee Hassan II…

POATE….. Marrackes ( Pământul lui Dumnezeu!),  Medina  (centru vechi al orașului), un labirint cu străduțe înguste, întortocheate, pline de arome, mirosuri, culoare… Farmaciile naturiste cu nelipsitul ulei de argan, dar extraordinar pentru mine cel de cactus…

Gradinile  Majorelle pline de culoare, liniște, parfum, create în 14ani…… ALBASTRU  DE  MAJORELLE! Loc de care Yves Saint Laurent s-a îndrăgostit și a creat timp de 5 ani..

POATE…. Gastronomia cu influențe arabe, berbere, mediteraneene, maure…. Tajinul de miel, un deliciu!

 Capul de  capră (creier, limba, fălcuțe) și melci, mulți melci gătiți într-o seară târzie, într-o piață  aglomerată… de neuitat!

POATE…. Spectacolul extraordinar de la Chez-Ali! (merită  văzute filmările pe net)

POATE…. drumul de la Marrackes la Ouarzazale (Poarta Deșertului), de la palmieri și zăpada din Munții Atlas, la deșert (toate într-o singură zi)…

POATE… Studiourile de film Atlas (Gladiatorul, Cleopatra, avionul din James Bond…)

POATE…. Primirea de neuitat din cea mai mare oază de palmieri din lume cu acea cină delicioasă, cântecele noastre  de  după  și cazarea tradițională.

POATE….Satul de berberi negri unde ni s-a arătat tehnica olăritului și ceramicii…. Acolo am vazut ‘Timbuktu. 52 days’ (52 de zile pentru a străbate deșertul cu o caravană)…. Cine știe? Cândva!

POATE…… DEȘERTUL SAHARA cu drumul pe dromaderi la apusul și răsăritul soarelui, unde mi-am lăsat gândurile să zboare, unde am descoperit locul perfect pentru a admira stelele în toată strălucirea lor din acea noapte de neuitat..

Să bei un coniac și să dansezi pe ritmul tobelor berbere în jurul focului de tabără, să dormi într-un cort berber, să rămâi aproape singur sub cerul plin de stele, e ceva MAGIC!

POATE….. Agadir, cu oceanul, cu noaptea nedormită dar petrecută în cele doua cluburi…

POATE…. ultima seară, plimbarea în care aț fi vrut să iau cu mine toate culorile și aromele Marocului, ceainăria perfectă, tristețea învinsă în cele din urmă de gândul că, într-un timp, cândva, VOI REVENI! 

Iubește  atracțiile turistice  și  pentru împlinirea  acestui gând oneșteanca Cristina Iacinschi a străbătut lumea! Din India în Mexic,  din locurile sfinte la Rio de Janeiro și din Egipt în ”micul port parfumat” Aberdeen (în regiunea Hong Kong)! Din aceste locuri are neasemuite  amintiri și zile  frumoase, despre care mărturisește  că ” din păcate tot ce e frumos nu ține….” Iubind călătoriile Cristina  Iacinschi ne face o mare bucurie și nouă, prin imaginile  adunate  în lume!

 AMPRENTA  DE  ONEȘTI  VĂ PREZINTĂ  DIN  ACESTE  IMAGINI  DE  VIS, CU  GÂNDUL  CĂ  AUTOAREA   LOR  ESTE  PERMANENT  ÎN  SUFLETUL   ONEȘTENILOR,  ÎN   MIJLOCUL  UNEI  MARI   BUCURII!

 

 

Distribuie articolul!