O competiție reală, printr-o conduită onorantă - Amprenta de Onesti

O competiție reală, printr-o conduită onorantă

O competiție reală, printr-o conduită onorantă

 

În ,,săptămâna verde”,  Interact Onești împreună cu Asociația Rotary Club Onești, a desfășurat un proiect în parteneriat cu Școala Gimnazială ”Emil Racoviță” din Onești. Acest  proiect a avut  tema ,,Salvăm natura prin cultură” și s-a bucurat de un mare succes în rândul elevilor. Astfel,  în cadrul acestui proiect, elevii clasei I A, coordonați de  profesor pentru învățământul primar  Simona Elena Andrei, au strâns doze de aluminiu și pet-uri din plastic în vederea reciclării. Fiecare doză și fiecare pet colectat a acumulat un număr de puncte iar totalul punctelor adunate a fost convertit în cărticele de citit pentru copii. ”O competiție reală a generat acest proiect iar micuții școlari au dat dovadă de multă conștiinciozitate și mai ales, responsabilitate, sacii cu pet-uri colectate de ei nemaiîncăpând în sala de clasă. Mulțumim doamnei director a Școlii Gimnaziale <<Emil Racoviță>>,Teșulă Lenuța, profesoarei pentru  învățământ primar Simona Elena Andrei dar în primul micuților elevi, care au înțeles demersul nostru în a avea o conduită adecvată prin care să protejăm natura și mediul înconjurător”, au declarat Ciprian Zarzu, Coralia Enea  și Mihaela  Geaboc – Bădic, care au reprezentat rotarienii oneșteni la această acțiune.

 

 

Despre această inedită  activitate prof. pentru învățământ primar  Simona Elena Andrei ne-a declarat:”Prin acțiunile desfășurate în cadrul proiectului  <<SALVĂM NATURA PRIN LECTURĂ>>, realizat în parteneriat cu ONG-ul  ROTARY CLUB ONEȘTI, elevii clasei I A, de la  Școala Gimnazială  <<Emil Racoviță>> Onești, au învățat despre importanța colectării selective și a reciclării. Scopul campaniei inițiate de  ROTARY  CLUB  este de a educa un comportament eco-responsabil în rândul tinerei generații. Campania a fost concepută ca o competiție, astfel încât fiecare participant să aibă o contribuție majoră în derularea ei, fiind apreciați și recompensați. Fiecare elev a primit, din partea ROTARY  CLUB Onești, un număr de cărți cu povești, în funcție de punctele acumulate. FELICITĂRI echipei   ROTARY  CLUB  ONEȘTI  pentru interesul acordat educării și susținerii tinerei generații!. Adresăm sincere mulțumiri pentru oportunitatea  oferită dar și pentru cărți și felicitări pentru inițerea proiectelor în educarea tinerei generații!”

Frumoasa activitate din ”Joia Verde” a  elevilor de la Școala Gimnazială ”Emil Racoviță”, care a lăsat și un mesaj din partea echipei ROTARY  CLUB ONEȘTI (”a fost o onoare să ne alăturăm acestor elevi de excepție și ne vom  revedea și ne vom implica și în alte proiecte cât mai educative”), a fost surprinsă în fotografiile ce însoțesc acest articol.

Distribuie articolul!