Tinerețea și-a spus cuvântul! - Amprenta de Onesti

Tinerețea și-a spus cuvântul!

Tinerețea și-a spus cuvântul!

FC VIITORUL  ONEȘTI – GAUSS  BACĂU    3 – 0  (2 – 0)

 

În jur de 1000 de spectatori s-au adunat miercuri  17 mai la  moderna bază sportivă  a FC Viitorul, de la intrarea în satul Filipești (com. Bogdănești) pentru a urmări primul meci al play – off-ului  fotbalului băcăuan de Liga a IV a între Viitorul Onești și Gauss Bacău.  Meciul s-a  desfășurat pe o vreme frumoasă, într-o atmosferă  însuflețitoare pentru ”sportul – rege”!Aceasta  deoarece în tribuna cochetului stadion, ce este la o distanță de doar 3 km  distanță de Onești, s-au aflat iubitorii  adevărați ai fotbalului din întreaga  zonă, dornici de a vibra alături de o echipă care să promoveze în Liga a III a. Organizatorii s-au întrecut  pentru buna desfășurare a acestui meci fiind amenajat și un spațiu de joacă pentru copii în timp ce  alte rânduri de scaune au fost puse  în apropierea  stadionului  prin grija autorităților oneștene, care au fost la înălțime și cu sonorizarea!

Meciul de fotbal dintre Viitorul Onești (o echipă cu jucători tineri, gata de a face totul pe teren) și Gauss Bacău (adversar cu jucători mai în vârstă ”ce au jucat la o echipă, la alta”- după cum a menționat un bun cunoscător al fotbalului băcăuan), a început în forță, oneștenii obținând din primul minut un corner. La faza ce a urmat  executării cornerului un șut senzațional, de la 22 -25 metri, expediat de  Bortoș l-a luat prin surprindere pe portarul Gauss-ului și mingea a scuturat plasa! Dar avea să fie 2 – 0 în minutul 4, când Alin Gârneață a  trimis ”o torpilă” în plasa porții băcăuane! Și scorul putea să se mărească dacă Ardeleanu, în min. 8 nu rata din poziția singur cu portarul! Oaspeții și-au intrat în joc după 10 minute de la începerea partidei și parcă, asemeni  boxerilor  ”treziți din pumni”, au trimis un prim șut pe poartă prin minutul 15!  Gazdele au continuat ofensiva și după un șut prin fața porții adverse și un corner rămas fără rezultat, au șutat la poartă prin Marcu, prezent pe tot terenul de joc! A venit rândul portarului oneștean Pohrib să se evidențieze  culegând balonul în extremis din fața unui  atacant băcăuan (în min. 18), după care oaspeții au pus stăpânire pe centrul terenului, pentru o scurtă perioadă. Menționăm că în echipa Gauss Bacău au evoluat  cunoscuții jucători Dediu, Doboș și Lupu, poarta băcăuanilor fiind apărată de Popa. În min. 25 Ardeleanu a fost iarăși aproape  de înscrierea unui gol, portarul Popa respingând cu dificultate.  Fazele de joc au arătat miza puternică a acestui meci de fotbal – oaspeții  au trimis un șut înșelător, la execuția unei lovituri libere, Pohrib fiind  la post! Dar  tinerețea și-a spus cuvântul, oneștenii i-au pus la mari încercări pe fotbaliștii  băcăuani: în min. 37 – șut puternic  spre poartă   expediat de Gârneață pentru ca peste câteva minute un alt șut al fotbaliștilor de la Viitorul să   fie scos de portarul de la Gauss! Golul a plutit în aer! Și băcăuanii puteau  să înscrie cu două minute înainte de finalul primei reprize, dar din 10 metri șutul  trimis a trecut prin fața porții oneștene!

Repriza a doua  a început cu un joc mai mult pe extreme, echipa oneșteană fiind încurajată de către suporteri să fie mai ofensivă!  Ocaziile de gol s-au succedat la ambele porți, mai întâi oneștenii fiind nevoiți să  reziste unui atac  în careu al oaspeților (ei ”și-au arătat colții” și în min. 67 când au trimis balonul la  încheietura barei transversale). Pentru oneșteni  a urmat ”o explozie  de  ocazii în lanț”, cu execuții de efect (”foarfecă”  Bortoș din careu în min.71) dar și cu marcarea unui gol – în min. 77, de către Vlad Miron, care cu un șut plasat l-a învins pe portarul băcăuan! Pe final oaspeții au alergat după înscrierea unui gol (ei au  beneficiat de două cornere într-un minut!) însă  tot oneștenii  mai puteau înscrie –după o cascadă de trei ocazii balonul a fost trimis în bară, dând mari emoții spectatorilor  iar George Sbârcea a ”teleportat” un șut ce a fost reținut în doi timpi de portarul băcăuan.  Fluierul final al brigăzii de arbitri din Galați (brigadă de Liga a II a și Liga a I a), a găsit fericiți spectatorii prezenți la acest meci, la care foarte important este  rezultatul. Prezent în tribună  alături de spectatori Mihai Fudulache, acționarul principal la ”Viitorul” Onești a fost felicitat pentru tot ce a făcut pentru această echipă. ”Noi ne vedem de  drumul nostru, să ne îndeplinim obiectivul propus”, a declarat Costică Ene, de la FC Viitorul Onești, care a amintit și viitoarele meciuri: cu  Siretul Săucești (sâmbătă  20 mai, de la ora 18 pe terenul de la Filipești), cu Gauss Bacău (în finala  pe județ a ”Cupei României” , miercuri 24 mai pe Stadionul ”Măgura” Târgu Ocna) și cu Sportul Onești (sâmbătă 27 mai, la ora 18 pe stadionul CSM din Onești).

FC Viitorul Onești a început meciul cu Gauss Bacău  cu ”11” – le: Pohrib – Imbrea, Ianău, Șincu, Toader – Marcu, Gârneață, Cucu, Ghenici – Ardeleanu, Bortoș. Au mai jucat: Moței, Avădanei, Miron, Blaj și Sbârcea. Echipa F C Viitorul  Onești este pregătită de Silviu Ion Cătălin și Rareș Mihalache.În cel de-al doilea meci al ”play-off-ului” disputat între echipele Siretul Săucești – Sportul Onești scorul a fost 1 – 4.               Articol realizat de Ion Moraru

Distribuie articolul!