Eveniment sportiv în comuna Cașin

Eveniment  sportiv  în comuna  Cașin

Azi, 8 iunie, de la ora 17, pe noul gazon al echipei Măgura Cașin (care este la  unul din cele moderne  standarde, fiind apreciat de  fotbaliștii  și de foștii  fotbaliști din zona Oneștiului ), are loc un eveniment sportiv deosebit. Într-un meci al prieteniei și al fayr – play-ului se vor confrunta Naționala de fotbal a Parlamentului României  cu echipa de fotbal Măgura Cașin (old – boys).

În  Naționala Parlamentului României (care în toamna anului trecut a  obținut în deplasare  o victorie cu 5 – 0 în fața Naționalei Parlamentului din Turcia), evoluează  deputatul băcăuan  social – democrat Ionel Floroiu, alături fiind  deputații  Nicolae Georgescu (PSD), Sebastian Suciu (AUR), Ionuț-Marian Stroe (PNL), Giureci-Slobodan GHERA (minoritatea croată), Daniel Florea (neafiliat), Silviu Nicu Macovei (PSD), Ștefan Mușoiu (PSD), Remus Munteanu (PSD), Gheorghe Nacov ( de la minoritatea bulgară) și Varol Amet (de la minoritatea tătarilor turco-musulmani). Menționăm că Naționala  de fotbal a Parlamentului României  dispută de peste 10 ani meciuri amicale iar de-a lungul timpului din această echipă  au făcut parte  parlamentarii Petru Movilă, Cezar Preda, Alexandru Mazăre, Valeriu Zgonea, Attila Korodi și alții. În 2019 la București a fost organizat Turneul Interparlamentar de fotbal, cu participarea echipelor similare din  Italia, Georgia, Turcia, Serbia, Ucraina şi România iar în septembrie 2021 echipa Parlamentului României a cucerit primul loc la un turneu final al echipelor de fotbal din parlamentele naționale  din mai multe țări europene.

Măgura Cașin aliniază la startul acestui meci o echipă  din care fac parte: Ion Băncilă (portar), Vasilică Oprea, Gigi Ardeleanu, Mihai Fudulache, Alin Bunghez, Sorin Bordeianu, Bogdan Bordeianu, Vlad Codreanu, Marian Mîșu, Vicu Sbârcea, Mirel Ștote. Este de  evidențiat faptul că în ”11-le” echipei Măgura Cașin vor juca Cosmin Curelea  și Ion Flintoacă (primarul și viceprimarul comunei Cașin, care este și căpitanul echipei!)

”Vor fi prezenți în comuna noastră peste 14 parlamentari importanți din toate colțurile țării și reprezentanți ai politicii din județul Bacău! Scopul acestui meci de fotbal este de a dezvolta , promova sportul și comuna Cașin,  de a arăta noilor generații, sportivi care au crescut,  s-au antrenat și au făcut sport fără telefoane mobile!”, a declarat despre acest eveniment prof. Cosmin Curelea, primarul comunei Cașin. Menționăm că edilul – șef al Cașinului  a fost prezent  recent (în luna aprilie) la Giarmata (în jud. Timiș), unde a jucat  în meciul în care Naționala de fotbal a primarilor  din România a învins, cu scorul de 4 – 1 echipa similară din Croația.   Ion Moraru

Distribuie articolul!