Apreciere și strălucire

Apreciere  și strălucire

Selectați  în toamna anului trecut (la 24 septembrie 2022), pentru că  au capacitatea de a obține performanțe deosebite la învățătură un număr de 89 elevi din ciclul primar, au urmat cursurile Centrului de Excelență Onești. 60 dintre ei au primit premii și mențiuni, la festivitatea de premiere găzduită de  Cinematograful ”Capitol” din Onești, care a fost un eveniment   deosebit  în  viața acestor elevi. Menționăm că Centrul de Excelență  Onești face parte din cele 6  astfel de centre de la nivelul județului Bacău, ele fiind coordonate de  prof. Daniela Mocondoi, inspector la Inspectoratul Școlar Județean Bacău. Misiunea acestor centre  este de a descoperi  și de a promova excelența  în educație, elevii fiind prezenți la cursuri în fiecare sâmbătă, timp de câte două ore.

La festivitatea de premiere  au participat: prof. Lenuța Teșulă, director al Școlii Gimnaziale ”Emil Racoviță” din Onești, profesor pentru învățământ primar Simona Andrei, coordonator al Centrului de Excelență Onești precum și cadrele didactice din municipiul Onești și din împrejurimi care și-au împărtășit experiența profesională în timpul liber, fiind prezente la cursurile elevilor. ”Toți copiii merită să fie  premiați! Ei vor avea locul I în sufletele învățătorilor,  care le  îndrumă primii pași în viață”, a declarat prof. pentru învățământul primar Gabriela Toșa (director al Școlii Gimnaziale ”Răducanu Rosetti” din Căiuți). Atmosfera de premiere a fost însuflețită  de către elevi  și de cadrele didactice, cu toții dorindu-și ca și pe viitor ”să fie tot pe podiumul de premiere!” Mai multe cadre didactice au adresat cuvinte de încurajare elevilor iar coordonatoarea Centrului de Excelență  Onești, prof. pentru învățământ primar Simona Elena Andrei a mulțumit  tuturor pentru efort și preocupare și i-a felicitat pe elevi  pentru dăruire și perseverență, urându-le o vacanță plăcută!

Este de menționat faptul că și cadrele didactice cu performanțe  și cu experiență în promovarea  excelenței în educație au primit diplome  în semn de apreciere  pentru activitatea  desfășurată în cadrul Centrului de Excelență astfel că în finalul  acestei  festivități, s-a arătat prin atmosfera de bucurie ce a cuprins sala  cinematografului oneștean, mai frumoasă ca oricând,  strălucirea  vocației de dascăl și de îndrumător al copiilor.   Ion Moraru

 

 

Distribuie articolul!