Receptivi față de sufletele curate ale copiilor

Receptivi  față de sufletele curate ale copiilor

”Școala de vară – Atelierele vacanței” de la Școala Gimnazială ”Ghiță Mocanu” din Onești a ajuns la ediția a II a

 

Lumea de povești a copilăriei, cu straiele sale aurii și argintii, a strâns într-un buchet frumusețea unor activități școlare deosebite pentru participanții  de la Școala Gimnazială ”Ghiță Mocanu” din Onești la    cea de-a doua ediție a Școlii de vară – Atelierele vacanței, 2023.  Sunt deosebite cuvintele profesoarei Otilia Anuca Bârgăoanu, director al acestei școli oneștene  despre inițiativa împlinită a ”Școlii de vară”, care a atras zeci de elevi. ”Mulțumim tuturor colegilor care s-au implicat și au dovedit că iubirea fața de copii este un adevărat izvor de energie… Chiar dacă e vacanță și canicula nu ne-a ocolit, colegii noștri iubitori de frumos și receptivi față de sufletele curate ale copiilor au ales … să nu rămână acasă la umbră, ci să petreacă timp cu folos la <<Școala de vară- Atelierele vacanței>> în compania celor jucăuși și plini de veselie… Aceasta a fost la a doua ediție și cu fiecare  ediție realizată… creștem!”, a declarat prof. Otilia Anuca  Bârgăoanu, ce a mulțumit consilierului educativ prof. Laura Gheorghiu pentru frumusețea și finalitatea acestei activități.

”Școala de vară” a debutat în ziua de 10 iulie, când au fost prezenți  numeroși elevi de la clasele a II a până la clasa a VIII a. În prima zi  elevii au fost fascinați de activitățile propuse și s-au întrecut în  jocuri de coeziune și energizare a grupului, ”Îngerașul păzitor” fiind jocul care le-a plăcut cel mai  mult. Este de menționat că în pauza de care elevii s-au bucurat foarte mult, ei au savurat sandwich-uri și gogoși asigurate de către Protoieria Onești. În partea a doua a zilei participanții la Școala de vară  și-au îmbunătățit cunoștințele de la Limba engleză, în cadrul Atelierului ”English is FUN… TASTIC”.  Prof. Laura Gheorghiu, consilier educativ al Școlii Gimnaziale ”Ghiță Mocanu” a declarat că ”ziua a doua a Atelierelor vacanței o putem  cataloga drept <<hrană pentru trup și suflet!>> Aceasta a debutat cu o scurtă înviorare și energizare, apoi a continuat cu un atelier de Raw Food. Copiii au pregătit sandwich-uri haioase și o sănătoasă salată de fructe! Apoi ei au participat la activități motivaționale și de autocunoaștere.”

La fel de interesantă în activități a fost și  ziua a III-a a Atelierelor vacanței. Elevii au învățat tehnica resuscitării cardio-pulmonare și poziția laterală de siguranță. Partea a doua a  acestei  zile le-a prilejuit  elevilor o   vizită la Muzeul Municipal de Istorie  din Onești. Ziua a IV  a început cu  experimente distractive (la Chimie și Biologie), după care a urmat o pauză de masă  în care elevii au servit  șnițele de pui și  ștrudele delicioase (ce au fost asigurate de către Protoieria Onești). Nu au lipsit nici jocurile în aer liber iar ultima zi a Școlii de vară Atelierele  vacanței – 2023 a fost dedicată Educației Plastice.

”Conceptul de  școală de vară însumează în linii mari toate activitățile  desfășurate în scop educativ în timpul vacanței. Suntem la cea de-a doua ediție  a  Școlii de vară  Atelierele vacanței și cu siguranță aceasta va continua și  în anii următori”, a declarat prof. Laura Gheorghiu, consilier educativ al Școlii Gimnaziale ”Ghiță Mocanu” din Onești, care a mulțumit doamnei  director a acestei instituții, prof. Otilia Anuca Bârgăoanu și colegilor profesori  pentru sprijin și colaborare.

Cadrele didactice care au făcut posibilă desfășurarea acestui proiect  deosebit pentru elevii Școlii Gimnaziale ”Ghiță Mocanu” din Onești  sunt: prof. Otilia Anuca Bârgăoanu (director), prof. Laura Gheorghiu (consilier educativ), profesorii de Limba engleză Natalya Tăbăcaru și Lucia Penciu, profesor Limba franceză Elena Codiță, profesor Chimie Ana – Maria Zeca, profesor Matematică  Alina Herghelegiu, profesor Istorie  Mihaela Visciun, învățător Mirabela Paiu, profesor Desen, Carmen Taulescu și Larisa Sorta – bibliotecară.

Este demn de evidențiat faptul că  și  acțiunile  din finalul  acestui proiect educațional al Școlii de vară – Atelierele vacanței, 2023, au fost  cu multe surprize (o tombolă pentru toți participanții, înmânarea de diplome, o ”sesiune de fotografii”, realizarea unei filmări cu drona de către un fost elev- Andrei Spoială – al Școlii Gimnaziale ”Ghiță Mocanu”), astfel că prin activități interesante și rodnice participanții s-au bucurat de o frumoasă experiență.

 

 

 

Distribuie articolul!