Ateliere creative gratuite pentru 12 copii din zona orașului Comănești

Ateliere creative gratuite pentru 12 copii din zona orașului Comănești

Un număr de 12 copii, cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani, din zona orașului Comănești, județul Bacău, dar și din împrejurimi au participat la ateliere creative gratuite. Concret, aceștia au luat parte la două workshop-uri părinte-copil în care au învățat să decoreze și să imortalizeze clipele speciale din preajma sărbătorilor de iarnă.

Asociația PHRONESIS a organizat, în perioada 10 noiembrie – 24 decembrie 2023, proiectul „Dăruiește timp copilului tău”, proiect finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Act for Tomorrow.

Proiectul s-a născut din nevoia micșorării distanței din ce în ce mai mare dintre copii și părinți pe care, stilul de viață actual, îl favorizează.

Activitățile au avut loc la începutul lunii decembrie, în Comănești la Centrul Educațional Phronesis și au fost susținute de voluntarii asociației, oameni pasionați și cu pregătire în domeniul educației. În cadrul activităților, au participat 48 de copii și părinți din toate categoriile sociale, dar din zona orașului Comănești și împrejurimi.

„Relaționarea și lucrul în echipa părinte-copil au fost scopul desfășurării acestor ateliere iar la final imortalizarea rodului muncii lor precum și păstrarea coroniței au fost cadourile noastre pentru participanți care au fost foarte încântați de experiența aceasta”, a declarat Anicuța Anăstăsoaie – Consilier Educațional Phronesis.

„Proiectul a fost un mare succes, în primul rând pentru că pe perioada vacanței copii au putut să participe fără a avea responsabilitățile școlii în spate, în al doilea rând pentru că aceste două domenii (șah și gastronomie) nu sunt abordate într-un asemenea cadru în zona noastră și în ultimul rând datorită dotării optime a spațiului în care am desfășurat ateliere. Această experiență ne-a încurajat să ne gândim cum să dezvoltăm aceste activități pe viitor.”, a declarat Luciana Anăstăsoaie – Voluntar și Trainer Atelier Gastronomic

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația  Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale / de inițiativă.

Asociația PHRONESIS dorește prin activitățile ei să dezvolte abilitățile native ale copiilor și să cizeleze caracterul astfel încât prin educație personalizată, competențele cheie să se dezvolte armonios.

Contact

Anăstăsoaie Anicuța

Președintele Asociației Phronesis

0740526501

contact@phronesis.ro

 

 

 

Distribuie articolul!