(Foto) obiectiv – la fosta reședință a familiei Ceaușescu, la Palatul Primăverii

(Foto) obiectiv – la  fosta  reședință  a familiei Ceaușescu, la Palatul Primăverii

Cu ”imagini și povești” și cu …obiectivul aparatului de fotografiat, grație bucureșteanului Radu Oțelea, am ajuns  la fosta reședință a familiei Ceaușescu, la Palatul Primăverii, devenit muzeu! Aceasta dispune de un teren de 4.800 mp acum dar inițial, avea de trei ori mai mult, însă terenul a fost cu timpul înstrăinat.

Și de acum…curg comentariile vizitatorilor, care și-au  vărsat tot off-ul pe o pagină de socializare!!! ” Săracul,ce rău o ducea…!! Pe lângă noi … prăpădiții.. care pe vremea aia nici nu văzusem așa ceva! Nu visasem că există, căci nici măcar la tv. nu puteam vedea așa ceva.. decât programul de spălat pe creiere! Au trecut atâția ani și tot ce-i acolo e lux până și azi !!” ; ”Am înghețat flămânzi în case, nu aveam cu ce să hrănim copiii, nu puteai discuta cu nimeni, pentru ca te putea denunța și aveai de tras consecințe. Închisorile erau pline de   <<dușmani ai poporului>>, unii dintre ei au murit în închisoare…”

Un  comentator remarcă:”Ce mai ne spuneau pe la TV cum trebuie sa mai strângem cureaua! Ce josnic să fii să te pretinzi fiul iubit al poporului să- ți pui poporul să rabde și foame și frig și fără lumină și tu să te lăfăi în casa cu piscină, cu mâncăruri alese și fructe exotice. Câtă falsitate și fățărnicie! Ajung să cred că cei care l regretă acum le e dor  ori de bici, ori de mijmașurile pe care le făceau într-o societate unde doar așa puteai să te descurci!”

Vizitatorii  au semnalat că ”e prea mare aglomerație de decorațiuni, mobile, covoare, zorzoane, tapițerie” iar ”interioarele necesită lumină adecvată, nu becuri economice și sărăcie…”

Palatul Primăverii din București – ”un fel de <<bojdeucă>> a lui Creangă, la nivel de sfârșit de secol XX!”

 

 

 

Distribuie articolul!