Prezență inedită la Faza națională a Olimpiadei Micilor Istorici „Nicolae Iorga”

Prezență  inedită la Faza națională a Olimpiadei  Micilor Istorici „Nicolae Iorga”

Aceste  frumoase zile de primăvară aduc speranța unui nou început pentru  surorile Elena și Teodora Tudose, eleve în clasa a V a a Colegiului Național ”Dimitrie Cantemir” din Onești. După succesul obținut la Faza județeană a Olimpiadei Micilor Istorici, cele două gemene  se pregătesc să participe la Faza  națională  a acestui concurs  școlar. Ele sunt îndrumate de prof. dr. Bogdan Romandaș, fiind   pregătite  pentru a obține  o nouă performanță la această olimpiadă, care  are  farmec inedit. Aceasta  deoarece, într-o vreme în care  învățământul românesc trece printr-o perioadă de modernizare, ea  aduce  în rândul elevilor dorința de a  studia  istoria.  Astfel, elevii au devenit fascinați de  istoria și de mitologia antică, de inventarea scrierii precum și de cunoașterea  popoarelor și  civilizațiilor Orientului Antic. De asemenea, a trezit un mare interes în rândul  iubitorilor istoriei, participanți la acest concurs național  lărgirea universului de cunoaștere  legat de marile personalități (Alexandru Macedon) precum și  cunoașterea unor procese istorice (romanizarea, democrația în Acropolele atenian și altele).

Olimpiada Micilor Istorici ”Nicolae Iorga” este  inedită și prin faptul că Faza națională are loc în format on – line, pe o platformă electronică, asigurată de Societatea pentru Științe Istorice din România. Astfel, mâine 20 aprilie, la Faza națională a Olimpiadei Micilor Istorici ”Nicolae Iorga” cei calificați la Etapa județeană vor avea la dispoziție 90 de minute (de la ora 10), pentru a arăta dragostea și cunoștințele lor pentru studiul istoriei.

Menționăm  că, pregătiți de prof. dr. Bogdan Romandaș elevi de la Colegiul Național ”Dimitrie Cantemir” din Onești sunt prezenți de 5 (cinci) ani la Faza națională a Olimpiadei de Istorie,  premiera din acest an fiind participarea surorilor gemene Elena și Teodora Tudose la Etapa  națională a  Olimpiadei Micilor Istorici ”Nicolae Iorga”.

 

 

Distribuie articolul!