Când muzica aduce fericirea!

Când muzica aduce  fericirea!

O cugetare  ”de aur” a  împăratului Romei și a filozofului Marcus Aurelius  menționează :”îți trebuie puține lucruri care să fii fericit!” Pentru tânărul  oneștean Rareș Dumea, care  va împlini frumoasa vârstă de 12 ani,  muzica (în special rock-ul) și  tot ce înseamnă sport  sunt  cele mai mari bucurii  care fac să fie  foarte fericit! Recent el a cucerit Premiul I  cu piesa sa de suflet ”Bohemian Rhapsody” la Festivalul ”Voci de îngeri”, care a avut loc la Suceava. Acesta a fost un festival internațional, al celor mai  minunate  voci și a cântecelor cele  mai frumoase, ce a fost transmis în direct de  Studioul de Radio Iași. Iar  legat de  melodia ”Bohemian Rhapsody” Rareș Dumea  are  un mare vis: să o interpreteze  la  posturile de televiziune din București, aceasta fiind  melodia lui de suflet! Speră  să își împlinească acest vis deoarece cu aceeași melodie a obținut primul loc și la Festivalul ”Glasul Valahiei”(desfășurat între 5 – 7 aprilie la Târgoviște), unde  în juriu s-a aflat ”Diva Celeste” a muzicii românești, Felicia Filip! Cu puțin timp înainte de  festivalul târgoviștean, la care au participat peste 300 de concurenți și la care s-a implicat Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Arhiepiscopia  Târgoviștei, Rareș  Dumea a fost prezent la Roman! Aici, în zilele de  23 – 24 martie a avut loc Festivalul  muzical pentru copii și adolescenți ”Lucky Kids”, unde tânărul interpret din Onești a obținut Trofeul categoriei 11 ani, interpretând melodia ”Dream On”.  Dar cea mai acerbă confruntare  muzicală din acest an a oneșteanului Rareș Dumea a fost cea de la Festivalul Internațional de Canto Cezar Ouatu, care a avut loc la Ploiești, eveniment de referință pe plan național și internațional. Aici, evoluând la grupa de vârstă  10 – 13 ani, alături de peste 50 de concurenți, a reușit să treacă în finala la care s-au calificat doar 13 interpreți! ”Nu m-am aflat între cei 5 premianți ai grupei dar sunt foarte mândru că prestația mea din semifinală m-a adus până aici în finală, o finală extrem de grea și sunt foarte mândru că am făcut parte dintre cei 13 finaliști foarte buni”, a declarat Rareș Dumea la acest festival, aflat la ediția a V a.

 

Menționăm că Rareș Dumea a început canto de la vârsta de 5 ani, când încă nu vorbea corect, având o problema de dicție dar împreună cu logopedia și orele de canto el a ajuns  să recite poezii și să cânte pe scene,  în festivaluri. ”Muzica pentru el a fost și este medicament”, menționează cu o mare dragoste  susținătorii săi, care  îi încurajează  visele și să ajungă o valoare a muzicii ușoare.   ”De  doi ani Rareș face canto ONLINE cu doamna  profesoară  Alexandra Amarandei de la AKAdemyTalents –Iași și chiar dacă mulți nu cred în astfel de ore  (online), ei împreună fac Imposibilul – Posibil și dovedesc că se poate reuși, asta pentru  că amândoi, Rareș  și doamna profesoară Alexandra Amarandei iubesc ceea ce fac! În acești doi ani  Rareș a evoluat foarte mult”, ne-a declarat Elena Dumea, mama interpretului oneștean, ce urcă zi de zi, prin succesele obținute, treptele perfecțiunii în muzică.

DUMINICĂ 5 MAI, ÎN  ZIUA  SFINTEI SĂRBĂTORI DE  PAȘTE,  vă invităm să îl ascultati pe Rareș Dumea în direct la Radio România Brașov, de la ora 11.00 (sau pe pagina de facebook Radio România Brașov), unde va da un interviu  impecabilei realizatoare radio Bianca Bucă (legată prin anii de școală de municipiul Onești). Iar marți  7 mai, de la ora 17.30, în Parcul Municipal Onești, la Foișor Rareș Dumea  ne va încânta cu câteva  surprize muzicale, în cadrul unui spectacol deosebit!

 

COMENTARII

Sorina  Poenaru, Onești

Bravo Rareș copil frumos,deștept,ambițios și foarte educat!Cinste părinților și profesorilor care l au educat și format!MULT SUCCES SI MULTE REALIZARI IN VIATA SA AI RARES PENTRU CA MERITI

 

 

 

Distribuie articolul!