”Părinții nu mor niciodată!”

”Părinții  nu  mor niciodată!”

Au  curs lacrimi din cer la slujba religioasă  de priveghi de la Biserica  Ortodoxă ”Sfântul Nicolae” din Onești, unde  se află  trecuți  la cele veșnice Nicolae și  Maria  Zaharia, părinții  preotului  protopop Nicolae Zaharia.  Un tragic accident  produs pe raza municipiului Onești a curmat în a doua zi a Sfintelor Paști viața  acestor  vrednici credincioși, spre care se îndreaptă acum prețuirea  locuitorilor din zonă. Zeci de  oameni cu triste buchete  și jerbe de  flori  au ținut ca să fie prezenți la Slujba stâlpilor, care a fost săvârșită de ÎPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, înconjurat de un  sobor  de preoți în seara zilei de 7 mai. Parcă în semnul  puternicei dureri a părintelui protopop Nicolae Zaharia și a familiei sale un nor de ploaie și-a revărsat picurii la sosirea înaltului ierarh, în aceste  momente triste. Durerea  săvârșirii din viață a familiei Nicolae și  Maria  Zaharia a fost împărtășită de ÎPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, prin cuvintele:” Pentru ei a fost o zi de Paște, o trecere la o viață autentică. Noi am venit să facem priveghi pentru doi oameni care s-au iubit, au muncit o viață și au plecat împreună… Părinții nu mor niciodată, pentru că îi pomenim în rugăciune. Să ne iubim și să ne vedem la ușa Raiului! Cei care au plecat să fie rânduiți de Dumnezeu să ne deschidă și nouă, celor care am rămas în  <<Valea plângerii>>, Raiul!”

Un vechi proverb din  civilizația internațională menționează:” Suntem cu toții vizitatori în acest timp, în acest loc. Suntem doar în trecere. Scopul nostru aici este să observăm, să învățăm, să creștem, să iubim…”  Pentru că moartea, sfârșind firul vieții,  deschide  drumul către eternitate!

Slujba de înmormântare  a părinților  preotului protopop al Protoieriei Onești, Nicolae Zaharia  va avea loc mâine  9 mai, la ora 12.

Distribuie articolul!