Filmul documentar ”Colectiv” rulează la Cinematograful ”Capitol” din Onești

Filmul documentar ”Colectiv” rulează la Cinematograful ”Capitol” din Onești

 

În perioada 06 – 12 martie 2020 vă invităm la Cinematograful ”Capitol” din Onești  să vizionați următoarele filme:

Vineri, Sâmbătă, Duminică, Miercuri, Joi:

ora 15.00 ”Tot înainte” (3D dublat – 102 min)

PREMIERĂ

Rating: Audiență Generală

Regia: Dan Scanlon

Gen film: Animaţie, Aventuri, Comedie

Povestea îl are în prim-plan pe Ian, un elf al cărui tată a murit înainte ca el să se nască. Nesigur pe el și introvertit, Ian tânjește să fie încrezător și puternic și trăiește cu impresia că ar fi avut ambele calități dacă ar fi crescut alături de tatăl său. Ian are un frate mai mare, sălbatic și cam haotic, pe nume Barley, care e o sursă constantă de probleme pentru Ian. Barley vrea să îl învețe pe fratele său mai mic câte ceva despre viață, dar Ian nu e sigur că el chiar știe despre ce vorbește. Ian se trezește, la împlinirea vârstei de 16 ani, că vrea – mai mult ca oricând – sa fie mai bun și mai îndrăzneț, așa cum își imagina că a fost tatăl lui. Și atunci când mama le oferă băieților un dar lăsat moștenire de tatăl defunct, Barley intră imediat în joc, mai ales că este un mare fan al istoriei lumii lor și al ideii de magie.

Vineri, Sâmbătă, Duminică, Miercuri, Joi:

ora 17.00  ”Colectiv” (2D – 109 min)

Rating: Acordul părinților pentru copii sub 12 ani

Regia: Alexander Nanau

Cu: Narcis Hogea, Cătălin Tolontan, Mirela Neag, Răzvan Luțac, Camelia Roiu, Tedy Ursuleanu, Vlad Voiculescu, Nicoleta Ciobanu

Gen film: Documentar

Acest  film – ”colectiv” –  spune povestea primului an de după incendiul din clubul Colectiv. ”Este un film despre sistem versus oameni, despre adevăr versus manipulare, despre interes personal versus interes public, despre curaj și responsabilitate individuale”- după cum este notat  pe o pagină a unei rețele de socializare, aici întâlnind și mărturia Oanei Gheorghiu, de la Asociația ”Dăruiește viață”. Ea a menționat:” „Filmul acesta e ca un duș rece care te trezește, pentru că uitam de fapt unde e România azi și unde era după Colectiv și ne dăm seama că multe nu s-au schimbat, că nu avem un spital de arși, că oamenii care atunci erau în funcții azi sunt foarte bine, unii dintre ei în funcție. Filmul acesta e ca o lecție pe care trebuie să o primească fiecare și pe care ar trebui să o învățăm și să ne-o asumăm și să nu mai acceptăm foarte multe lucruri care încă se întâmplă în spitalele din România”.

 Filmul a fost prezentat în mai multe orașe din țară, sălile fiind arhipline.

Vineri, Sâmbătă, Duminică, Miercuri, Joi:

ora 19.00 va rula filmul  ”10 zile fără mama” (2D subtitrat – 98 min). Rating: Acordul părinților pentru copii sub 12 ani

Regia: Ludovic Bernard

Cu: Franck Dubosc, Aure Atika, Alexis Michalik

Gen film: Comedie.

Când un tată e nevoit să ia locul soției și să aibă grijă de copiii lor pentru 10 zile, cât mama e plecată în prima ei vacanță după prea mulți ani, acesta va descoperi cât de grea este meseria de… mamă.

Vă dorim vizonare plăcută!

Distribuie articolul!