Recital cameral la Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” din Onești

Recital cameral la Biblioteca Municipală  ”Radu Rosetti” din Onești

În cadrul stagiunii muzicale 2019-2020, vă invităm  azi, vineri, 6 martie la ora 17,30 în spațiul multifuncțional al Bibliotecii Municipale ”Radu Rosetti”, la un recital cameral interpretat de Raluca Dobre-vioară și Mihaela Pavel-pian, care  ne vor încânta cu un valoros concert cuprinzând lucrări muzicale de Astor Piazzolla.

Cine  sunt  protagonistele  acestui concert? Lector univ. dr. Raluca Dobre a absolvit cursurile de licență și masterat la Universitatea de Arte „George Enescu” Iași, specializarea vioară – muzică de cameră. În perioada 2007 – 2011, urmează studiile de Doctorat la Universitatea de Arte „George Enescu” Iași și obține titlul de Doctor în Muzică cu lucrarea „Vioara în creația brahmsiană”. Obține numeroase premii în cadrul unor Concursuri și Olimpiade de Interpretare Națională și Internațională în perioada 1996-2007. Participă activ la numeroase cursuri de măiestrie violonistică, de muzică de cameră și de orchestră alături de profesori din țară și străinătate.

Ea a susținut atât concerte ca solist cât și numeroase recitaluri în variate formule instrumentale camerale în diverse locaţii din ţară şi străinătate. De asemenea, a  susținut numeroase cursuri de Masterclass la Conservatorul Superior de Muzică din Granada (2018), Conservatorul Superior de Muzică din Malaga – Spania (2017), Conservatorul Superior de Muzică din Gran Canaria și Tenerife – Spania (2017), Conservatorul de Muzică Giovanni Pierluigi da Palestrina din Cagliari – Italia (2015), Universitatea Europeană Cipru din Nicosia – Cipru (2014, 2016) și în multe Licee de Artă din România (Galați, Bacău, Focșani, Piatra-Neamț, Tulcea, Sfântu Gheorghe). În prezent, este Lector Univ. Dr. la Universitatea de Arte  ”George Enescu” din Iași și profesor colaborator la Colegiul Naţional de Artă Octav Băncilă Iaşi (2007 – 2018).

Mihaela Pavel s-a născut  în 1981 în Galaţi, a studiat pianul la Liceul de Artă din oraşul natal, apoi la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, Facultatea de Interpretare Muzicală (clasa prof. univ. Ioan Welt – pian, prof. univ. dr. Maria Toronciuc – muzică de cameră). În cadrul aceleiaşi instituţii urmează şi cursurile de masterat și obţine apoi (în 2012) titlul de Doctor în muzică (cu calificativul de Summa cum laude). Între anii 2006-2012 a fost asistent universitar în cadrul Facultăţii de Interpretare Muzicală din Iaşi, iar în prezent este lector universitar la Facultatea de Muzică din Braşov. Pianista a participat la cursurile de măiestrie susţinute de profesorii Andreas Henkel, Şerban Lupu, Martin Helmchen, Silke Thora- Mathies, Iurie Mahovici, Anatolie Lapicus, precum şi de Romanian Piano Trio (Alexandru Tomescu, Horia Mihail, Răzvan Suma). Obţine o Bursă Socrates la Conservatorul „G. Verdi” din Milano, Italia. În anii 2006 şi 2007 participă la cursurile de vară Crescendo Summer Institute of Arts din Sárospatak, Ungaria. A susţinut numeroase recitaluri şi concerte (Ploieşti, Iaşi, Bucureşti – Ateneu, Bacău, Arcuş, Sárospatak, Vidin, Tarnow, ş.a.), având şi o bogată activitate de pianist acompaniator în cadrul a numeroase concursuri și cursuri de perfecționare.

 

Distribuie articolul!