Obiectiv – Pentru bucuria privirii

Obiectiv – Pentru bucuria privirii

Cactusii cu flori pot avea inflorescențe in culori variate: albe, galbene, roșii sau violet. Există foarte multe tipuri de cactuși, peste 2500 de specii de cactuși, care fie cresc pe verticală, fie rămân pitici și cresc în diametru. Se dezvoltă foarte incet, pe parcursul mai multor ani.

Frunzele sunt transformate în spini. Pe suprafața tulpinii se află numeroși muguri, care la cactuși se numesc areole. Din areole iau naștere spinii, florile, ramificațiile laterale.

Florile sunt mari, la multe specii chiar uriașe, de diferite forme, intens colorate și de durată scurtă. Parfumul este prezent numai la câteva specii. Perioada de inflorire este primăvara și vara pentru majoritatea speciilor. Înflorirea este strâns legată de ingrijirea acordată fiecărui tip de cactus.

Floarea de cactus este pe cât de rară pe atât de frumoasă. Principala ei particularitate este aceea că durează maxim 24 ore.

Florile ”din obiectiv” strălucesc într-un sat aproape de Tecuci, dând în jur  frumusețea unei mici grădini botanice! Pe lângă faptul că sunt frumoase și parfumate, ele arată și dragostea cu care sunt îngrijite dar și iubite! Nu spunea  foarte adevărat  unul din fondatorii romantismului  englez,  William Wordsworth, el având  ”credința că fiecare floare, se bucură de aerul pe care îl respiră”! Dacă grecii  au un inedit proverb  (” dintr-un spin se naște un trandafir ; dintr-un trandafir un spin se naște!”), să  privim florile în tăcere, ea fiind ”floarea sfioasă a iubirii” (Heinrich Heine)

 

 

 

 

Distribuie articolul!