Premieră la Târgu Ocna – A III a ediție a Festivalului ”Serbările Primăverii” se va desfășura on – line

Premieră la Târgu Ocna  – A III a ediție a Festivalului  ”Serbările Primăverii”  se va desfășura on – line

În contextul în care în acest an ne confruntăm cu vremuri  foarte triste  (generate de  starea de urgență și de starea de alertă , în lupta cu  efectele pandemiei cu COVID – 19), în orașul de la poalele Măgurii, la Târgu Ocna, se va desfășura un eveniment  în premieră.  Asociația  „Cantores Animae”  din localitate  organizează in perioada 20-30 mai 2020  a III-a ediție a Festivalului pentru copii si tineret “Serbările Primăverii” în format on – line! Organizatorii acestei manifestări ne-au declarat că ” Festivalul se va desfășura on – line  în ideea de a deschide copiilor și tinerilor o posibilitate de a rămâne creativi şi motivaţi pe perioada de izolare instituită de autorități.  Totodată, am dorit să asigurăm continuitate în activitatea   competițională cultural – artistică, deosebit de importantă, indestructibilă și indispensabilă pentru actul artistic, activitate cu care copii si tinerii   erau obișnuiți până în acest moment. Festivalul – Concurs Național de muzică ușoară și populară << SERBĂRILE PRIMĂVERII>>, are drept scop promovarea muzicii interpretative a grupurilor vocale, instrumentale, ansambluri de cântece și dansuri  precum și a soliștilor vocali și instrumentiști. De asemenea, se dorește afirmarea  și lansarea tinerilor, stimularea de noi talente in vederea promovării lor în elita muzicii” .

În concurs se pot înscrie soliști de muzică populară și ușoară, instrumentiști, grupuri  vocale, instrumentale, duete, ansambluri de  cântece și dansuri populare  la  categoriile de vârstă 6 – 8 ani, 9 -11 ani, 12 – 15 ani și 16 – 22 ani. Concurenții vor interpreta o piesă din repertoriul  propriu sau al unui artist consacrat și vor trimite clipurile  până în ziua de 25 mai 2020 la adresele de  e-mail: radiolucfm@yahoo.com sau cantoresanimae@gmail.com Aceste clipuri, cu participarea concurenților la festival pot fi realizate cu telefon mobil, tabletă, laptop, cameră web.

Menționăm că președintă a acestui festival este doamna Lucica Mușat ( ce conduce  Asociația  ”Cantores Animae”, director al Radio Luc FM, realizatoare a unor emisiuni de succes ”Incursiuni în România” și o mare prietenă a talentelor artistice în  dorința lor de afirmare ) . Ea este organizatoare a mai multor festivaluri de muzică populară și ușoară ce au avut loc în orașele Onești și Târgu Ocna, emblematic fiind  festivalul ”Cânt și joc de la moșii noștri”, care  după ce a umplut sala Casei de Cultură Târgu Ocna  la primele sale ediții, a devenit o sărbătoare  a acestui oraș la  ediția ce s-a desfășurat în aer liber, în Piațeta Primăriei.

Din juriul Festivalului on – line  pentru copii si tineret “Serbările Primăverii” (care este organizat  doar  de Asociația ”Cantores Animae”) fac  parte personalități ale muzicii populare și ușoare  românești, profesori, reprezentanți ai vieții culturale, ei fiind menționați pe afișul manifestării. Relații și informații  asupra  acestui festival se pot obține la numărul de telefon: 0745376899  și  la adresele de e-mail radiolucfm@yahoo.com; cantoresanimae@gmail.com.  Tuturor participanților la festival organizatorii le urează mult succes!

 

 

Distribuie articolul!