Cu bucuria unei reușite în viață

Cu bucuria unei reușite în viață

Pentru a prezenta oferta educațională a  noului an școlar  (2020 – 2021)  de la  o instituție  oneșteană  de învățământ, ce are  peste 60 de ani de la înființare,  pornim  de la un joc –  ”Vântul a suflat / Literele s-au împrăștiat  / Hai ghicește, hai ghicește  /  Ce cuvânt se potrivește!” – Liceul Tehnologic ”Petru Poni!!  Acest joc  este iubit  mult de Diana Streleț (șef de promoție alături de Maxim Zubrii la  Liceul Tehnologic ”Petru Poni”), care  împreună cu  ceilalți absolvenți, plini de speranță și optimism  trăiesc bucuria împlinirii faptului că  acum, după 12 ani de studii, pot bate  la porțile vieții spre maturitate.  Inedit este faptul că la Liceul Tehnologic ”Petru Poni” elevii au putut îmbrăca robele vișinii ale absolvirii respectându-se ordinul Ministrului Educației și Cercetării al României Monica Anisie, de a fi organizate festivități de absolvire în aer liber, cu respectarea regulilor de distanțare  socială și a celorlalte măsuri  impuse de pandemia cu coronavirus.

” Este un moment încărcat de emoţii profunde, atât din partea absolvenţilor, a cadrelor didactice, dar si a părinţilor care v-au crescut și v-au educat. Este momentul în care absolvenţii promoţiei liceului nostru încheie una dintre cele mai frumoase etape ale vieţii – liceul, respectiv școala profesională! Vă doresc mult succes in viață tuturor și să vă realizați pe plan personal și profesional!”, le-a  urat   profesorul Adrian Podaru, directorul Liceului Tehnologic ”Petru Poni” din Onești.

Între cei care i-a felicitat pe absolvenții acestui an școlar s-au aflat profesorii Mariana Bendou, care a apreciat efortul liceenilor de a învăța și în condiții atipice (on – line) și  Ioan Dragomir .”Nu a  fost un an zadarnic, acum puteți trăi  bucuria unei reușite în viață”, a menționat prof. Mariana Bendou, ea felicitând  absolveții  ce au dovedit  competențe informatice în studiul Limbii franceze la cursul on – line ”J aime le francais” ”Îmi place franceza”).  Un  fapt demn de remarcat  este că profesoara Mariana Bendou a avut un cuvânt de apreciere  pentru  liceenii care și-au ajutat colegii în condițiile vitrege  de desfășurare a  ultimelor două trimestre, datorate virusului Covid 19.

”Un  profesor se simte tânăr din nou atunci când este înconjurat de tineri, înțelegerea  fiind  <<arma potrivită>>  pe care profesorii o au de-a lungul anilor de studiu. Viața are multe daruri iar bunul cel mai de preț este  știința, pe care o puteți folosi”, a menționat profesorul  Ioan Dragomir,  dorind absolvenților să se bucure de ”o perspectivă  mai clară”.

Emoționantă a fost și strigarea catalogului de către  profesorii diriginți ai claselor absolvente, pentru toți tinerii rămânând amintirea că au învățat la o instituție de învățământ ce poartă cu mândrie  numele  savantului Petru Poni, ”chimist, fizician, pedagog, mineralog și om politic român, pionier al școlii românești de chimie – profesor la Universitatea Alexandru Ioan Cuza  din Iași și membru al Academiei Române” (după cum menționează Wikipedia).

În mod sigur absolvenții vor păstra în suflet sunetul  clinchetului grav al clopotului ce suna între ore  dar și frumoasele activități la care au participat la Clubul Elevilor de la  liceu (fiind unul dintre cele mai active în organizarea  multor acțiuni, aici poposind  și  Batalionul de Comando Parașutiști Bacău, unitate de elită participantă la operatiuni de anvergura în Irak, Afghanistan si Kosovo, ce au prezentat tot  ce presupune  cariera militară, precum și armamentul din dotare și o serie de tehnici de apărare necesare în situații limită). La  acest moment al sosirii unei noi ștafete, acum Liceul Tehnologic ”Petru Poni”  este în așteptarea elevilor absolvenți ai clasei a VIII a.

ÎNSCRIERILE LA ȘCOALA  PROFESIONALĂ  CONTINUĂ PÂNĂ  PE  DATA DE 6 IULIE 2020! DE ASTĂZI, PÂNĂ  PE 8 IULIE 2020, ÎNCEPE ÎNSCRIEREA ȘI LA LICEU PRIN ALEGEREA  CODURILOR  SPECIALIZĂRILOR! LICEUL TEHNOLOGIC „PETRU PONI” ONEȘTI ARE  PROPUSE DOUĂ  CLASE  PENTRU  ANUL ȘCOLAR 2020-2021: TEHNICIAN  ÎN  TURISM – COD 185 ȘI TEHNICIAN PROIECTANT CAD – COD 184! TOTI ELEVII NOSTRI VOR BENEFICIA PE PARCURSUL SCOLARIZARII DE INTERNET GRATUIT PE TERITORIUL CAMPUSULUI SCOLAR! OFERIM CAZARE SI MASA LA PRETURI ACCESIBILE TUTUROR! VA ASTEPTAM CU DRAG!

Conținutul dosarului de înscriere:

-fișa de înscriere

-cartea de identitate și certificatul de naștere în copie

-cartea de identitate a părinților în copie,

-adeverință cu notele generale obținute la Evaluarea națională

-foaia  matricolă pentru clasele V – VIII(cu calculul mediei generale)

-fișa  medicală

– un dosar cu șină

-de făcut un card la Banca Transilvania pe numele elevului la Banca Transilvania  și de adus extrasul de cont (bursele și transportul se  plătesc numai prin virament bancar pe card).

Un fapt deosebit: Elevii Liceului Tehnologic „Petru Poni” Onesti, clasa a XI-a,  de la  specializarea Tehnician în turism, coordonați de d-na prof. Lucreția Dumitrescu (în foto 2), au inceput spre sfârșitul lunii iunie, activitatea în cadrul proiectului de mobilități Erasmus + care se desfășoară la Malaga,  în sudul Spaniei! Această  oportunitate o pot avea și elevii claselor a VIII-a, care vor alege specializarea Tehnician în turism – clasa a IX –a – liceu – cod 187.

 

 

Distribuie articolul!