Freamăt de vară la ”Viitorul” Curița

Freamăt  de  vară la ”Viitorul” Curița

Bucurându-ne de vară, de ”cerceii” cireșelor și de frumusețea  florilor de trandafir (cât sunt de frumoase aceste flori ale iubirii!),  echipa de fotbal ”Viitorul” Curița ne aduce  în aceste zile  și clipele deosebite de a ne bucura de sportul cu balonul rotund! Lideră a Seriei Valea Trotușului în Liga a IV a  echipa ”Viitorul”  Curița  urmează să dispute în următoarele săptămâni (în două întâlniri tur – retur) meciul de baraj  cu echipa  Dinamo Bacău pentru stabilirea  celei mai bune echipe din județul Bacău, la nivelul Ligii a IV a.

Aceste meciuri se vor desfășura  în zilele de 19 iulie  (”Viitorul” Curița – Dinamo Bacău pe stadionul ”Măgura” din Târgu Ocna) și 26 iulie (când la Bacău va avea loc meciul retur cu ” Viitorul”  Curița). Evidențiem faptul că echipa învingătoare  din aceste meciuri este  calificată pentru meciurile de baraj care vor hotărî nou – promovatele din Liga a III a. Este de remarcat că în ziua de 16 iulie pe frumosul stadion din Parcul Măgura de la Târgu Ocna  (unde sunt așteptați  cât mai mulți spectatori), ”Viitorul” Curița va întâlni în cadrul sferturilor de finală  din ”Cupa României” (etapa județeană) pe  Siretul Bacău.

”Viitorul” Curița este echipa care a produs – în ultimii ani – câteva surprize foarte frumoase pentru iubitorii fotbalului din această zonă a văilor Trotușului, Cașinului  și Oituzului (ea fiind și singura care activează la un bun nivel competițional pe meleagurile oneștene) . Dacă în ediția 2016 – 2017 a campionatului de fotbal această echipă a fost campioana județului Bacău la Liga a IV a, de neuitat sunt și meciurile pe care ”Viitorul” le-a jucat cu Sănătatea Darabani pentru accederea în Liga a III a. ”Da, fotbalul nu e Tamaș sau alții! Fotbalul înseamnă în primul rând respect, muncă multă, credință, educație, sănătate! Fotbaliștii nu mai sunt ca altădată, nu mai trec clasa pentru simplu fapt că  << o dau în poartă>>, fotbaliștii sunt educați cel puțin ca și ceilalți! Elevi, studenți, salariați, îți face mare plăcere să vorbești cu ei, să împărtășești idei, <<să schimbi o parte din lume>>  alături de ei!”, a declarat Mihai Fudulache, președintele Clubului ”Viitorul” Curița, după înfrângerile suferite de echipă  în cele două meciuri disputate cu  dărăbănenii.

În vara anului 2017 Viitorul Curița a fost evidențiată  pe  site-ul Federației Române de Fotbal pentru faptul că a reușit ”eventul” (campioană a județului Bacău în Liga a IV a și câștigătoare a Cupei României (”Urban Building)! Este de menționat faptul că și în ”Cupa României” această echipă a  avut o prestație salutară, în  iulie 2019 învingând la Vaslui cu 4 – 1 pe CSM Vaslui și pierzând greu meciul jucat cu KSE Tg. Secuiesc (cu 0 – 1), în turul următor. În urmă cu un an ”Viitorul” Curița a pierdut  doar la un punct  play-off-ul Ligii a IV a, pe primul loc clasându-se  echipa CSM Bacău (antrenată de  fostul fotbalist Gică Penoff, care ”a crescut jucătorii echipei”, ce urcase pe locul IV pe țară la juniori, cu câțiva ani înainte).

Dacă ”am trăi ca spaniolii”  fotbalul (unde atât Primera Divission dar și Segonda și Tercera Divission umplu stadioanele, la un meci între etern – rivalele Real – Barca au fost nu mai puțin de   peste 78 000 spectatori!), putem nota că ”Viitorul” Curița a mai avut ”partidos” cu echipe din  mai multe orașe, jucând cu ele ”de la egal la egal” ori pe care le-a învins (Ozana Tg. Neamț, de care a dispus cu 3 – 2!) Și în iarna acestui an ”Viitorul” Curița s-a aflat într-un mini- turneu  pe meleagurile covăsnene (în foto), unde a susținut  jocuri cu echipa a II a de la ”Sepsi” Sfântu Gheorghe  precum și cu formații din Codlea, Covasna și Târgu Secuiesc (KSE). ”Au fost câteva meciuri bune, desfășurate pe teren sintetic, unde am întâlnit adversari care ne-au pus probleme”, ne-a declarat Costică Ene, antrenor coordonator la Viitorul Curița.

Conform cu calendarul stabilit de Federația Română de Fotbal, la începutul lunii august este preconizat a se desfășura turneele de calificare pentru promovarea echipelor în Liga a III a. ”În urma meciurilor din  aceste turnee  (ce vor fi în număr de 14 în întreaga țară), se vor  completa cele cinci serii a câte 18 echipe în Liga a III a. Au șanse să  promoveze în această ligă și  cele mai bune echipe, care se vor clasa pe locul 2 la turneele menționate. Deocamdată nu s-a efectuat tragerea la sorți, la fiecare din turnee participând echipele clasate pe primul loc  din câte  trei județe, din Liga a IV a”, ne-a declarat Costică Ene.

Și mai este o noutate la ”Viitorul” Curița: acest club amenajează la intrarea în satul Filipești (com. Bogdănești) un complex sportiv. Acesta va cuprinde un teren sportiv cu gazon pentru disputarea meciurilor de fotbal ale echipei, un teren sintetic de dimensiuni mai mici și un balon pentru  minifotbal. Știind că ”Viitorul” Curița are și echipe de copii  și aici este o noutate: se dorește și înființarea unei echipe de fete, pentru a activa în campionatul de fotbal femin in.     Ion Moraru

Distribuie articolul!