Sport – Spre un pas înainte!

Sport – Spre un pas înainte!

Bucurie mare în ”tabăra” echipei FC Dinamo Bacău după victoria  cu 1 – 0 în meciul disputat  cu FC Viitorul Curița, sâmbătă 18 iulie la Târgu Ocna, pentru desemnarea  campioanei județului Bacău! Purtând un ”nume de legendă” ( FC Dinamo Bacău – e-hei, când erau ”căciularii  cu adevărat căciulari!”), fotbaliștii acestei echipe  nici nu știu ce meci greu îi așteaptă duminică 26 iulie la Săucești, în  returul cu FC Viitorul Curița! Aceasta deoarece echipa  din satul  ”de sub dealul Lărguței” este decisă ca să înscrie în meciul de pe ”terenul de la stradă” din comuna Săucești! Antrenorul echipei FC Viitorul Curița, Costică Ene a declarat după meciul disputat  pe stadionul Măgura din Târgu Ocna:” Întreruperea campionatului și <<pauza forțată>> , datorate acestei pandemii  ne-a scos din ritm și acest lucru s-a văzut în primul meci disputat cu FC Dinamo Bacău. Și această echipă a jucat crispat, jocul nu a fost  la un nivel ridicat! Viitorul Curița a  avut o bară (prin Corman) și încă două ocazii mari de gol.. Dacă jucătorii noștri erau mai pragmatici, puteam câștiga! Nu am reușit să înscriem și totul decurgea spre un rezultat egal… Dar a fost ultima fază de joc, din prelungiri, în care din postura unu contra doi Sitaru l-a  atacat pe Lupu aproape de limita careului și  centralul Sergiu Mavriche (divizionar B) a acordat penalty! Aici s-a văzut  experiența adversarilor, care în această ultimă fază au transformat lovitura de la 11 metri prin Bogdan Lupu.  Acum este șansa golurilor marcate!”

Antrenorul Costică Ene a menționat că ”la meciul de la Săucești avem câțiva jucători care nu au putut juca în prima întâlnire, cu FC Dinamo Bacău. Ei vor fi în teren! Noi o să ne jucăm șansa noastră și dacă merităm să ne calificăm la  Barajul cu echipele Sporting Juniorul Vaslui și Dante Botoșani, pentru  accederea în Liga a III a, ne vom duce!  F C Viitorul Curița este o echipă  tănără, ce are dorința de o obține  rezultate bune în meciurile pe care le joacă! Sperăm să ne întoarcem victorioși de la Săucești!”

Față de situația echipei  FC Viitorul Curița, ce are doar jucători tineri, în echipa FC Dinamo Bacău  activează jucători cu experiență în fotbal, câțiva dintre ei (Lozneanu, Boghian) jucând în Liga a II a și a III a. Iubitorii fotbalului de pe valea Trotușului, (unii dintre ei  privind  meciul  de la Târgu Ocna dincolo de gardul stadionului!), consideră că în pofida experienței fotbalistice pe care o au,  câțiva jucători băcăuani au arătat ”sclipiri pe fază”. În  rândul suporterilor  echipei FC Viitorul Curița s-au iscat  și dispute (”cele mai frumoase” și palpitante  ale  ”chibiților” de pe marginea și din afara  stadionului), prin care  se întrebau ”are viitor FC Dinamo Bacău, echipă ce e  nevoită ca să joace la Săucești, pe un teren mic, denivelat?”

Antrenorul echipei FC Viitorul Curița, Costică Ene a apreciat arbitrajul brigăzii de arbitri de la meciul disputat la Târgu Ocna  și a menționat că meciul de la Săucești va fi foarte dârz. ”Mingea este  rotundă! Suntem nevoiți să jucăm acest meci din postura de out – sideri. Dacă e să fim victorioși, vom merge mai departe”, a declarat Costică Ene, în gând cu sutele de suporteri ai echipei FC Viitorul Curița, care își doresc ca favoriții lor să facă un  (mare) pas înainte! Această echipă  este simpatizată de iubitori ai fotbalului  de pe întreaga vale a Cașinului, din Onești și din apropierea acestui municipiu precum și din Târgu Ocna – unde au loc meciurile oficiale cu FC Viitorul.             Amprenta de Onești   

 

Distribuie articolul!